Partyflock
 
­ Nederland

Mojo-directeur: Pinkpop moet meer ruimte geven aan 'zwarte' muziek

gepubliceerd door , op
Mojo-directeur: Pinkpop moet meer ruimte geven aan 'zwarte' muziek
27 mei 2016
Directeur bij concertorganisator Mojo Concerts, Wilbert Mutsaers, pleit voor meer hiphop en r&b op Nederlandse popfestivals. Mutsaers ziet liever Beyoncé of Kanye West eens op Pinkpop. Het festival in Landgraaf zoekt het volgens hem te vaak bij de oude rockers. Dat zegt hij vrijdag in een interview met De Volkskrant.

"De Rolling Stones, Bruce Springsteen, Metallica en dit jaar Paul McCartney zijn bepaald geen afspiegeling van de actuele hitlijsten en YouTube-successen", zegt hij. Hij vindt dat popfestivals moeten veranderen om "toekomstbestendig" te zijn. De Amerikaanse hiphop en r&b is volgens hem al jaren een dominante factor in de popmuziek, maar op de grote popfestivals ontbreken deze namen.

Hij stelt in de krant dat Pinkpop het risico loopt te vervreemden van het poppubliek als 'zwarte muziek' geen podium wordt geboden. Mutsaers stopte eind 2015 na zes jaar bij radiozender 3FM als zenderbaas. Daarvoor werkte hij ook een tijd voor NPO Radio 6 en FunX.

Bron

11 opmerkingen

als 'zwarte muziek' geen podium wordt geboden


hebben die niet hun eigen festivals?
laatste aanpassing
Dat Pinkpop een beetje belegen lijkt te worden, ben ik het wel mee eens. Maar muzieksmaak is persoonlijk en dat ik het niet veel vind, zegt niets.
Uiteindelijk is het wel een van de langslopende events in NL geloof ik en volgens mij verkopen ze nog steeds kaarten zat dus ze doen kennelijk iet goed dat het publiek waardeert.
Ze schijnen zich ook te vervreemden van het jazzpubliek
laatste aanpassing
Zwarte muziek zorgt voor problemen.
Werkzaam bij Het Betere Ragwerk
Artiest {SHOWLIST artist 16079, 34072}
Waar bemoeit die vent zich mee? Waarom zou een festival een afspiegeling moeten zijn van actuele hitlijsten en youtube-successen? Dat zou wat worden! Ik zou juist zeggen dat ze dat juist niet moeten zijn!

Ik zie ook geen hardstyle op de lineup staan? Zou dat dan ook moeten? Elke week gaan er tienduizenden mensen los op hardstyle toch?! Tjongejongejonge.
De mensen die naar Pinkpop gaan komen ook niet echt voor popmuziek. Denk dat 95% van het publiek wat op o.a. Pinkpop rondloopt totaal geen interesse hebt in r&b/rap.
Zo geven ze inderdaad meer ruimte, maar dan voor het publiek. Er komt namelijk geen hond op af.
Is die Mutsaers familie van Sylvana Simons?

Gaat weer helemaal nergens over!! (n)
Werkzaam bij JP dance events
Artiest {SHOWLIST artist 40343, 66932}
Mojo programmeert dat zelf. Wat wil hij nou bereiken? Of wil ie verkapt even melden dat Pinkpop een gedateerd festival is geworden, met afgezaagde 3fm crap en bejaarde rockhelden?
Mensen die hip hop en rnb willen luisteren gaan wel naar de feesten die dat ter gehoren brengen toch?
 
Artiest Natrion
Uitspraak van Megalodon || Opperstamper op zondag 29 mei 2016 om 13:15:
Waar bemoeit die vent zich mee? Waarom zou een festival een afspiegeling moeten zijn van actuele hitlijsten en youtube-successen? Dat zou wat worden! Ik zou juist zeggen dat ze dat juist niet moeten zijn!


Precies, die onzin tegenwoordig allemaal... Laat ze lekker zelf bepalen wat ze programmeren.