Partyflock
 
Nieuws · januari 2011
­ Nederland
KISS bestaat één jaar
maandag 31 januari 2011
Grootse artiesten. Sublieme sfeer. Een publiek dat nergens voor terugdeinst en zich vol overgave aan de house beat geeft. Amsterdam, dat een trouwe thuishaven blijkt. Terugblikkend op (alweer) een jaar K.I.S.S., maakt organisatie Royal Concepts zich nu trots op voor haar eenjarig bestaan. Eén jaar! Ready to KISS?
Xtc-pillen zijn momenteel sterk
zondag 30 januari 2011
Veel xtc-pillen zijn momenteel erg sterk. Ze bevatten een hoge dosis MDMA, de werkzame stof in de uitgaansdrug. Dat zegt drugsonderzoeker Peter van Dijk van het Trimbos-instituut tegen het ANP. 'Er is een grote groep pillen in omloop die een hoge dosering bevatten.' De gemiddelde dosis MDMA in xtc-pillen lag jarenlang rond de 80 milligram. Hoewel precieze cijfers nog ontbreken, is dat momenteel een stuk hoger. In elk geval bevat een kwart van de pillen zelfs een dosis van boven de 140 milligram. 'Dat is veel meer dan we gewend waren', aldus Van Dijk. Men voorspelt dat de te hoog gedoseerde xtc-tabletten binnenkort weer van de markt zijn. 'Maar ondertussen moeten gebruikers wel gewaarschuwd worden.'
Funkadelic viert driejarig bestaan
zaterdag 29 januari 2011
Er is een jarig hoera hoera dat kun je wel zien dat is...Op zaterdag 9 april 2011 viert Funkadelic haar driejarig bestaan in het populaire ANNO en het belooft een groot spektakel te worden.
Met je valentijn naar House Religion
zaterdag 29 januari 2011
Inclusivo Events start op 12 februari een reeks exclusieve 'high quality' dance events onder de naam House Religion. Zoals in eerdere berichtgeving genoemd, hebben ze hiervoor de ideale locatie gevonden. Dit is het centraal gelegen en goed bereikbare Claus Event Center geworden in Hoofddorp. De Ballroomzaal straalt pure klasse uit met zijn grote witte Romeinse zuilen en sierlijke, witte balustrade rondom het grote atrium. Foodcorner, champagnebar, een stijlvolle rookkamer (Adventurers club) en aparte VIPruimte completeren het aanbod voor hun gasten.
Bouw Ziggo Dome ligt stil
vrijdag 28 januari 2011
3voor12 meldt dat de bouw van de Ziggo Dome is gestaakt. De werkzaamheden liggen stil omdat bouwbedrijf Midreth vandaag uitstel van betaling heeft aangevraagd, zo bevestigt Erik Molenaar, directeur van de Ziggo Dome. Ook de nieuwbouw van het Stedelijk Museum in Amsterdam is getroffen. "Gisteren zagen we de onderaannemers vertrekken en vandaag zijn er eigenlijk geen bouwactiviteiten meer geweest."
Zaterdag 19 maart vindt de eerste editie van Seduxxion in 2011 plaats. Seduxxion is een muzikaal en theatraal spektakel waarbij verleiding voorop staat in een overweldigende Burlesque- en Pin-up thema. Kun jij de verleiding weerstaan?
360 Maakte een vliegende start in het nieuwe jaar: van een bomvolle, supergezellige eerste editie met 360 & Friends op 8 januari tot een memorabel optreden van de heren Patrice Bäumel en Nuno dos Santos aka 360 in de Panoramabar op de eerste TrouwAmsterdam labelnight een week later. De toon is gezet, en nu is het tijd om in februari het volgende level te pakken. Met een gastoptreden van Shackleton op zaterdag 5 februari ligt de lat in ieder geval weer een stukje hoger.
Hard Bass bijna uitverkocht
vrijdag 28 januari 2011
Zaterdag 12 februari organiseert b2s Hard Bass 2011. De voorverkoop is ontzettend snel gegaan en bijna alle kaarten zijn verkocht. Dit is dus een laatste waarschuwing voor alle liefhebbers! Mocht je nog niet in het bezit zijn van een ticket, dan raad b2s je aan om deze zo snel mogelijk aan te schaffen.
Over een paar weken is het dan zover: de eerste indooreditie van Hard classics. Het belooft net als de outdooreditie een feest te worden waar nog lang over nagepraat zal worden. Een nacht vol early hardstyle klassiekers met helden van toen. Voor deze editie nemen plaats achter de decks: Isaac, Luna, Daniele Mondello, Coldfusion, Gizmo en Trilok.
XXlerator RAW timetable
woensdag 26 januari 2011
Pro-wrestling draait niet om geweld, maar om show. Dat is ook het principe van XXlerator in de Matrixx. Het enige geweld dat bij XXlerator hoort komt uit de speakers geknald: hardstyle! Bekijk hier de timetable voor XXlerator RAW van aanstaande zaterdag. En als je er dan toch bent, check dan gelijk de line-up voor de volgende editie: XXlerator Carnaval!
Club X presents the sound of Club-X
woensdag 26 januari 2011
Club-X is voor deze editie weer terug in Antwerpen en zorgt ook nu weer voor een keihard en knallend Sound of Club-X feest. Deze editie stond in eerste instantie gepland op 29 januari 2011. Echter door de tijdsdruk op de nieuwe partylocatie is de organisatie genoodzaakt deze te verplaatsen naar een ander weekend. De eerstvolgende beschikbare en geschikte datum is geworden 19 maart 2011.
010 Classics in Factory 010
woensdag 26 januari 2011
Vorig jaar op 16 oktober is gebleken dat 010 classics en de Factory 010 een perfecte combinatie zijn. Zoals jullie gewend zijn keert 010 classics ook in maart weer terug en wel op de negentiende. Ook dit keer is de organisatie weer lang en zorgvuldig bezig geweest om een line-up samen te stellen waar oldschoolminnend Nederland zijn vingers bij aflikt.
Het rauwste festival van de harde stijlen keert dit jaar al op zaterdag 11 juni terug naar het bos- en waterrijke Area Bussloo. Ground Zero Festival 2011 barst om 12.00 uur 's middags los om tot 23.00 uur 's avonds door te gaan en stelt organisatoren UDC en Multigroove daarmee in staat om het geluid nog een flink tandje harder te kunnen zetten.
Klang!
dinsdag 25 januari 2011
Goed nieuws voor de liefhebber van warme techno en stuwende techhouse. Op zaterdag 26 februari wordt in Studio/K de allereerste editie gehouden van Klang!
Nominaties IDMA 2011 bekend
dinsdag 25 januari 2011
De nominaties voor de International Dance Music Awards zijn bekend gemaakt. Jaarlijks stemmen meer dan twee miljoen mensen op hun favorieten. Tijdens de Winter Music Conference, dit jaar van 8 tot 12 maart in Miami, horen de genomineerden of ze ook winnaar zijn geworden. Er zijn in 57 categorieën. Ook ditmaal zijn er vele Nederlanders (mede)genomineerd voor een award. Onder anderen Armin van Buuren. Tiësto, Armand van Helden, Joris Voorn, Afrojack, Laidback Luke, Ferry Corsten, Radio 538, Dennis Ruyer, Richard Durand, Arny Bink, Armada, Black Hole Recordings, ID&T en Alda mogen hun nagels gaan bijten en stemmen gaan vergaren!
Awakenings
dinsdag 25 januari 2011
De Awake crew is begonnen met de opbouw van het recent opgeknapte monumentale Klokgebouw. In de drie zalen die deze oude Philips Fabriek rijk is, zal het weer spectaculair losgaan met een gigantische line-up en dito show. De laatste kaarten zijn (nog) beschikbaar voor slechts 35 euro via awakenings.nl en/of Free Record Shops.
Footworxx
dinsdag 25 januari 2011
Naar jaarlijkse gewoonte viert ook dit dit jaar Sandy Warez weer zijn verjaardag en deze maal met een line-up waar je ondersteboven van gaat staan. 12 Maart is het dus weer tijd voor Footworxx • Sandy Warez bday oftewel: techno, hardcore, industrial, breakcore... Dat dit feest harder dan hard en vetter dan vet gaat worden blijkt wel uit de ongelofelijke line-up met bijna vijftig artiesten!
Club Junx
maandag 24 januari 2011
De 28ste van januari viert Club Junx zijn 1-jarig jubileum in de Poema RAW! Op 'The Birthday Mash-Up' vieren de organisator en vrienden hun verjaardag op deze speciale datum. Rond deze tijd vorig jaar starten het nu zo goed als ingeburgerde concept Club Junx in de Poema RAW.
Neem twee muzikale creatievelingen, gooi er een batterij laptops, effecten en instrumenten bij, koppel het hele zooitje aan licht, geluid en een mega videoscherm en je krijgt de explosieve Mason Live experience! Een volledig gesynchroniseerd en dus uniek spektakel wat je werkelijk van je sokken blaast.
Drift organiseert haar eerste festival en opent op 21 mei het festivalseizoen met een outdoor evenement van landelijke allure! Met de Nijmeegse Vasim en haar rauwe ambiance heeft Drift de ultieme, inspirerende locatie gevonden waar ieder technofestival slechts van kan dromen. De eerste bevestigde namen liegen er niet om met technohelden Cari Lekebusch en Joel Mull, Berlijnse eigenheimers Cassy en Shed en livesets van Conforce en Pitto (met zijn exclusieve 'are closer' albumshow).
Nachtlampen
zaterdag 22 januari 2011
Op zaterdag 26 februari zal de tent weer letterlijk worden afgebroken in de concertzaal van Dynamo, Eindhoven. Het slopen van de tent zal bij menig bezoeker nog in het geheugen gegrift staan, na de geweldige editie tijdens het FYWFE Festival en de knallende 2e editie 'spookhouse tijdens Halloween.
Gramdioos
zaterdag 22 januari 2011
Iedereen heeft even moeten wachten maar 5 februari zal Alkmaar weer op haar grondvesten schudden. Natuurlijk zal deze Gramdioos weer staan als flatgebouw met de welbekende flamboyante aankleding en dj's die keihard de oren van je kop rocken.
Crackhouse @ klinch
vrijdag 21 januari 2011
De Melkweg wordt deze avond geïnjecteerd met een zinneprikkelend cocktail van vooruitstrevende vierkwartsmaten: een oppeppende performance van Guillaume & the Coutu Dumonts; de Nederlandse primeur van heroïne-houseduo Art Department; en natuurlijk de vertrouwde vercracktheid van het residentiële ABC.
Nightmare
donderdag 20 januari 2011
Op zaterdag 23 april verandert de Rotterdamse Ahoy' in een overdekte hel met een duivelse programmering. Die nacht wordt er een brandende sage toegevoegd aan de roemruchte Nightmare-geschiedenis in Ahoy, als onder de noemer 'hell awaits' de hardcore hel op aarde uitbreekt. Met de vertrouwde present en past area's – respectievelijk in de hoofdzaal en tweede zaal – zet de organisatie grof geschut in met onder andere een aantal helse battles op de mainstage en even verderop een bloedheet rijtje early veteranen.
Click is vier jaar en pakt zwaar uit
donderdag 20 januari 2011
Na een weergaloos 2010 maakt CLICK zich in de zonsopgang van 2011 volledig op stoom en koersvast op voor zijn vierde verjaardag. Een die gevierd mag worden. Na een reeks tot de nok tot toe gevulde en volledig uitverkochte edities met de grootste technonamen die er toe doen is het op zaterdag 12 februari de eer aan redders van de nacht The Advent Live Verenigd Koninkrijk, Technasia Frankrijk, Boris Werner & Lauhaus (4u set), Remy, Anton Pieëte, Wouter de Moor, De Man Zonder Schaduw, Ille Bitch en Stefano Richetta –Mr. Click himself- de hoofdstedelijke WesterUnie en WesterLiefde tot de allerlaatste steen af te breken zoals een naar behoren Clickfeest waardig.
Conflux
woensdag 19 januari 2011
Op zaterdag 29 januari 2011 organiseert Underground Shock in samenwerking met Style to the Core haar eerste editie van het nieuwe Conflux concept. Conflux richt zich vooral op verschillende stijlen binnen de hardcore: classics, early hardcore, early rave, happy hardcore, hardcore, industrial hardcore en oldschool.
Beter kom je niet vs Day-Mar
woensdag 19 januari 2011
Met nog een paar dagen te gaan en vele liefhebbers die staan te trappelen om eindelijk de North Sea Venue te mogen betreden, is het de hoogste tijd voor de laatste informatie, BKJN Events events maakt ze dan ook bij deze bekend.
Apocalypse
dinsdag 18 januari 2011
Zaterdag 22 januari organiseert Static Movement weer een volgende editie van Apocalypse. Deze avond zal weer garant staan voor een avond vol classics, Happy hardcore en Early rave.
Na bijna een jaar afwezigheid keert Hard Nature keihard terug in de vertrouwde Effenaar. Niet dat er in het afgelopen jaar geen Hard Nature geweest is, integendeel. Het concept heeft een geweldig festivalseizoen achter de rug. Nu is het weer tijd voor een gigantisch feest in de Effenaar, al vijf jaar het domein van Hard Nature. En in die vijf jaar is de entreeprijs nog nooit gewijzigd. Kom knallen op zaterdag 29 januari. The natural Silence is over, it's time for Hard Nature!
Op zaterdag 26 februari 2011 staat de kleine zaal van 013 weer volledig in het teken van de dikste en diepste Acid, Techno en Tekno. De dialoog tussen Zodiak Commune en de Tilburgse underground duurt nog altijd voort, de reeds jaren verstrengelde roots worden nog net iets verder aangehaald. Tijdens Analog Dialogue zorgen de verrassende verschillen in invalshoeken en invloeden weer voor een avond die nét weer die onderscheidende draai mee krijgt.
Creations World of Ice
maandag 17 januari 2011
Sneeuw en ijs. De winter laat zich duidelijk zien dit jaar in Nederland. Het ziet er naar uit dat we ook in 2011 extra lang kunnen genieten van het winterplezier, want Creations is 5 maart terug met World of Ice! Creations gaat deze keer ook weer flink uitpakken. De Lexion Venue wordt 5 maart omgetoverd in een wereld van ijs met een schitterend decor. Iedereen die bij de editie van Creations met de grote waterval is geweest kan zich voorstellen dat het met dit gave thema ook weer iets spectaculairs gaat worden.
Oldschool Gangsters vs Turbulence
maandag 17 januari 2011
Over een aantal weken staat oldschool Gangsters vs Turbulence gepland voor in de nieuwe locatie Polderpoort te Vlaardingen en speciaal hiervoor heeft de organisatie het nieuwe talent Ground Force benadert voor het produceren van het Turbulence anthem.
Nachtdieren
maandag 17 januari 2011
In mei 2010 was de eerste, in september 2010 was de tweede...verhip de teller staat in februari 2011 alweer op 3. De derde editie van Nachtdieren is dan een feit. Na twee fantastische edities, waarvoor dank aan alle dj's en partypeople, zijn de feestbeesten weer toe aan een nieuw nachtelijk en ondergronds avontuur. De laatste slaap van de Nachtdieren kan uit de ogen worden geveegd, want ze zullen weer aan de bak moeten!
The Sickest Squad vs Noisekick
vrijdag 14 januari 2011
19 maart is het tijd voor "The Sickest Squad vs Noisekick" oftewel: Frenchcore vs Terror! Velen spreken over de ultieme combinatie op het gebied van frenchcore & terror.
Sneeuw, vorst en heel veel regen is het weerbeeld van deze winter. Exxellent Brasil zorgt op 22 januari voor een exotische afwisseling in deze gure wintermaanden. Al jaren behoort Exxellent Brasil tot de beste housefeesten van de Matrixx.
Zaterdag 22 januari gaat de nieuwe zaterdagavond in Sugar Factory van start. Op de openingsavond staat er een bijzonder nachtconcert van de Leipzigse band Marbert Rocel op het programma.
De voorbereidingen zijn in volle gang: Het decor wordt gebouwd, de sonar van Noize Suppressor wordt opgesteld en natuurlijk uitgebreid getest, en de prijswinnaars hebben bericht gehad.
Tour Kick Off met Skug's Kitty Cat
woensdag 12 januari 2011
Het nieuwe jaar is begonnen! 2011 is het jaar waarin naast Rotterdam, heel Nederland (en misschien wel daarbuiten) kennis gaat maken met SKUG.
Rockit viert vier jaar Hey! Muzik
woensdag 12 januari 2011
Hey! Muzik, het radioprogramma van Michel de Hey op Fresh FM bestaat 4 jaar.
En dat wordt gevierd op zaterdag 5 februari aanstaande in de WesterUnie (Amsterdam). Michel nodigt Warren Fellow, Johanna Mercker, Rauwkost en Taras van de Voorde uit om samen met hem te knallen op het podium.
Raw generation
dinsdag 11 januari 2011
Bam! Zo het nieuwe jaar in! Dan verwacht je natuurlijk ook weer keiharde hardcore in jouw favoriete (mini) hardcore tempel van Zuid-Holland. Dan gaat het natuurlijk om Loose End in Reeuwijk! Ook dit jaar zal Raw Generation weer verschillende evenementen gaan geven om aan jouw jaarlijkse dosis early rave, hardcore en darkcore te voldoen.
Op zaterdag 15 januari viert niemand minder dan 'The Godfather of Hardcore' ook dit jaar traditiegetrouw zijn verjaardag in Outland. Natuurlijk hebben we het dan over Paul Elstak! "De reden dat het in Outland wordt gehouden is simpel. Mijn feest hoort gewoon in Outland. Veel mensen zien dit feest als de officiële opening van het hardcore jaar op een vertrouwde en gewaardeerde plek: Outland".
Foxes & Wolves @ klinch
zaterdag 8 januari 2011
Zowel de glinsterende poolvosjes als de goed geïsoleerde poolwolven navigeren op de twinkelende sterren in hun zoektocht naar de dansvloer. De poolnacht is lang voor de ongedurige boogiebeesten maar de Foxes & Wolves @ klinch prijzen zich gelukkig in de spoedige komst van een paar Scandinavische feestbeesten, gepokt en gemazeld in het in op gang krijgen van elk vastgevroren feestgedruis.
Voor de organisatie Chakraparty, was 2010 een heerlijk jaar. Diverse locaties werden bezocht en met succes. Terwijl Chakraparty met trots haar nieuwe site online heeft gezet, wil zij ook alvast verklappen dat zij op zondag 6 februari 2011 een nieuwe locatie gaat bezoeken.
Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Vijf jaar na Chr. kreeg het de Latijnse naam Noviomagus, toen de macht nog in handen lag van de Romeinen. Op 5 februari 2011, ruim 2000 jaar later, ligt de macht in handen van GirlsLoveDJs en maakt het met een waanzinnige XXL editie haar debuut in de Matrixx met een delegatie aan professionals! Check hier de line-up!
Tot nu toe was het alleen mogelijk om forum- en flockonderwerpen te volgen om zo op de hoogte te blijven van onderwerpen waarin jij hebt deelgenomen of die je interessant vindt. Vanaf nu is het ook mogelijk om opmerkingen onder elementen te volgen. Daarnaast is het systeem danig verbeterd!
Reveal
donderdag 6 januari 2011
Reveal programmeert ook in 2011 gestaag door! De sterke programmering in combinatie met de leukste mensen van Amsterdam en omgeving, spraakmakende acts en dazzling visuals maken van Reveal met recht het meest besproken feest van Amsterdam.
2011 Belooft een mooi jaar te worden. Dan viert namelijk het roemruchtige Third Movement label zijn tienjarig bestaan. In samenwerking met een aantal partners waarmee The Third Movement in de loop van de jaren een prettige verstandhouding heeft opgebouwd, zal vanaf 2011 de officiële The Third Movement - 10 Years Of Music Tour losbarsten.
Audio Active aanstaande zaterdag
dinsdag 4 januari 2011
Een paar dagen geleden heb je nog kunnen knallen met oliebollen en vuurwerk, maar op zaterdag 8 januari kan je je nieuwe jaar op een andere, goede manier knallend beginnen. De grote zaal van Het Paard staat in het teken van frenchcore, tekno, tribecore, uk hardcore en wat vieze breaks; het is weer tijd voor Audio Active.
Defqon.1 verhuist
dinsdag 4 januari 2011
Het hardstyle dancefestival Defqon.1 verhuist dit jaar van Almere naar Biddinghuizen. Dat maakte burgemeester Aat de Jonge van de gemeente Dronten bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie.
Opnieuw goed nieuws voor alle trouwe Latin Lovers in Arnhem en omgeving! Latin Lovers komt terug de zomerse koers voort te zetten in de dikste club van Arnhem: Manhattan! Na het succes van de voorgaande keren, de goeie vibe, de heerlijke sfeer en vooral goeie latin muziek kon er vervolg natuurlijk niet uitblijven.
31 januari 2011
KISS bestaat één jaar
30 januari 2011
Xtc-pillen zijn momenteel sterk
29 januari 2011
Funkadelic viert driejarig bestaan
Met je valentijn naar House Religion
28 januari 2011
Bouw Ziggo Dome ligt stil
Kun jij de verleiding weerstaan? Seduxxion
Meer dan dubstep alleen op 360 in Trouw
Hard Bass bijna uitverkocht
27 januari 2011
Only early hardstyle tijdens Hardclassics
26 januari 2011
XXlerator RAW timetable
Club X presents the sound of Club-X
010 Classics in Factory 010
25 januari 2011
Ground Zero Festival maakt datum bekend
Klang!
Nominaties IDMA 2011 bekend
Awakenings
Footworxx
24 januari 2011
Club Junx
Een nieuwe standaard in de dancescene
Drift opent op 21 mei het festivalseizoen
22 januari 2011
Nachtlampen
Gramdioos
21 januari 2011
Crackhouse @ klinch
20 januari 2011
Nightmare
Click is vier jaar en pakt zwaar uit
19 januari 2011
Conflux
Beter kom je niet vs Day-Mar
18 januari 2011
Apocalypse
Hard Nature keihard terug in de Effenaar
Zodiak Commune breekt de tent af in 013
17 januari 2011
Creations World of Ice
Oldschool Gangsters vs Turbulence
Nachtdieren
14 januari 2011
The Sickest Squad vs Noisekick
Exxellent Brasil brengt zwoele warmte in koude winter
13 januari 2011
Sugar Factory opent nieuwe zaterdagavond
12 januari 2011
Kick-off Noize Suppressor Sonar Worldtour
Tour Kick Off met Skug's Kitty Cat
Rockit viert vier jaar Hey! Muzik
11 januari 2011
Raw generation
Time-table Paul Elstak's Birthday Bash in Outland Rotterdam
8 januari 2011
Foxes & Wolves @ klinch
Chakra gaat knallend het nieuwe jaar in
7 januari 2011
GirlsLoveDJs XXL Edition in Matrixx
Nieuw uitgebreid volgsysteem op Partyflock
6 januari 2011
Reveal
BKJN events verplaatst Third Movement tour van 8 januari
4 januari 2011
Audio Active aanstaande zaterdag
Defqon.1 verhuist
3 januari 2011
Latin Lovers neemt de zomer mee naar Arnhem