Partyflock
 

Melkweg ADE 2018
Meer dan 100 acts in vier dagen

gepubliceerd door , op
Melkweg ADE 2018
1 oktober 2018
OrganisatieAmsterdam Dance Event Site
LocatieMelkweg Site
Van woensdag 17 t/m zondag 21 oktober staat Amsterdam geheel in het teken van Amsterdam Dance Event. De Melkweg slaagt er elk jaar opnieuw in zich als multidisciplinair podium te positioneren binnen het grootste clubfestival ter wereld, met een steeds groter wordend programma dat ruimte biedt aan clubnachten, liveshows, films en conferenties. Ook dit jaar gaat Melkweg verder op dat elan en zet alle deuren open voor avond- en nachtdieren van een ontzettend divers pluimage en méér dan 100 acts. Hieronder vind je een kleine greep highlights en het volledige programma.

MELKWEG ADE 2018: Méér dan 100 acts in vier dagen
De aftrap van het Melkweg ADE programma is het openingsconcert van Colin Benders en Metropole Orkest. Een experimentele live performance waarin de elektronische klanken uit Colin's modulaire synthesizer samenkomen met het akoestische geluid van het Metropole Orkest. De eerste clubnacht is in handen van Nicky Romero's Protocol Recordings, een nacht waarbij de wereldberoemde Nederlandse dj natuurlijk zelf ook zijn kunsten laat zien. Je kunt op ontdekkingstocht tijdens het tweedaags showcase-festival ADE LIVE met artiesten als Roisin Murphy, Agar Agar, Eefje de Visser en Red Axes of doorknallen bij Monstercat Uncaged met drum & bass legendes Noisia.

Vaste prik is de terugkeer van de Baron of Techno Dave Clarke, die met Whip It de electro-niche aanspreekt en met de 14e editie van Dave Clarke Presents elk technohart luid doet bonzen. Samen goed voor een 19 uur durende marathon sessie met grote namen als Octave One, Rebekah en Sam Paganini. Met het nieuwe project GOOSE NONSTOP gooit de Belgische indie/electroband het over een andere boeg, omringd door synthesizers en drumcomputers en speelt een onafgebroken live set waarin ze hun klassiekers terugbrengen tot de essentie.

Kom tot rust in Melkweg cinema
Ook dit jaar is Melkweg Cinema met een bijzonder ADE filmprogramma de ideale plek om op adem te komen na een lange nacht. Zo is er de Nederlandse première van de muziekdocumentaire MATANGI / MAYA / M.I.A. In de andere hoek van het spectrum de première van de documentaire 'No Sleep till PRSPCT', die een unieke kijk achter de schermen bij het beruchte en geliefde hardcore drum & bass label PRSPCT biedt. Daarnaast vertonen we de unieke film-edit van 'Migrant Sound' door Boiler Room en Pi Studios en speelt Torus de soundtrack van de cult film 'Stalker' uit 1979 live opnieuw in.

Onze campagne, een vloedgolf aan namen
Voor de overkoepelende Melkweg ADE-campagne slaan we voor het vierde jaar op rij de handen in elkaar met grafisch kunstenaar Guido De Boer. De Utrechter met voorliefde voor handgeschreven typografie maakte vanwege het alsmaar groeiende programma dit jaar een serie posters, waarin de vloedgolf aan namen centraal staat. Guido's eerdere campagnes voor Melkweg werden onlangs tentoongesteld in China en Moskou.

Meer info over de programma's en tickets is te vinden op de Melkweg website.

melkweg.nl

2 opmerkingen

Mooi vol programma in de Melkweg inderdaad!

Maar toch is het totaalplaatje van ADE wel erg matig dit jaar, met name in de grote events. Bijvoorbeeld in de AFAS live alleen één urbanavond, dat genre hoort niet eens echt thuis op ADE.
En ik vind het leuk voor Hardwell dat hij klassieke muziek gaat tonen in Ziggo Dome, maar dat genre hoort toch ook niet echt thuis op ADE.
Idd wel bijzonder dat er op dat Urban feest na helemaal niks te doen is in de Afas. Maar om nou te zeggen, dat het totaalplaatje door het gebrek aan grote feesten matig is, dat vind ik niet. Ik zou mezelf in tienen willen splitsen omdat er gewoon teveel vette feesten zijn die week!