Partyflock
 
­ Nederland

China presenteert zich voor het eerst op Amsterdam Dance Event

gepubliceerd door , op
Dagverblijf
3 augustus 2016
FeestDagverblijf · China Special
Datumzaterdag 22 oktober 2016
LocatieVLLA
China krijgt voor het eerst een podium op het Amsterdam Dance Event om zich te presenteren aan de rest van de wereld. AMS Bookings, dat al sinds 1999 met zijn artiesten door China toert, heeft met diverse promotors en artiesten uit Nederland de handen ineengeslagen en heeft veelbelovend talent naar Amsterdam gehaald. Het 14 uur durende event met de naam 'Dagverblijf x China Pavilion' zal op zaterdag 22 oktober in VLLA in Amsterdam West plaatsvinden.

Festivalorganisatoren, clubeigenaren, managers én artiesten uit China komen bijeen om de gesloten Chinese markt open te breken. Zeer weinig Chinezen krijgen een visum om hun land uit te reizen. Om op te vallen in het muzikale landschap is het uitbrengen van muziek op buitenlandse labels en het toeren in landen buiten China essentieel.

Andersom is de gesloten markt van China een grote onbekende voor vele Europese en Nederlandse artiesten. Facebook, Youtube en Twitter is er geblokt. De bijna 1 miljard Chinezen die online muziek op hun smartphone muziek luisteren zijn niet bekend met buitenlandse artiesten. Mede dankzij Nederlandse pioniers die naar China zijn verhuisd om daar clubs te openen en festivals te organiseren is er een levendige scene ontstaan.

Artiesten die optreden tijdens China Pavilion zijn onder anderen Emmy Awards winnaar Shanghai Restoration Project en Bass Guo. Ook vliegen de Nederlandse Tommy Hendriks en de Chinees Rainbow Gao over uit Shanghai.

China Pavilion start al vroeg in de middag waar middels een netwerkevent zowel de muziekindustrie als het publiek direct kan genieten van het talent uit China dat wordt ondersteund door Nederlandse artiesten die geregeld in China toeren en speciale gast-dj's uit Berlijn. Het event gaat door tot 3:00 uur in de nacht. Ook zal de documentaire 'Electryfing China' vertoond worden.