Partyflock
 
­ Nederland

Nationale Opera & Amsterdam Dance Event maken samen dance-opera

gepubliceerd door , op
Nationale Opera & Amsterdam Dance Event maken samen dance-opera
30 september 2016
De Nationale Opera en het Amsterdam Dance Event (ADE) slaan de handen ineen voor een operaproject: Before Present, een voorstelling waarin hedendaagse opera en elektronische muziek samenkomt. De show wordt uitgevoerd op woensdag 19 en donderdag 20 oktober op de NDSM-werf.

In Before Present blikt een man vanuit een verre toekomst terug op onze tijd. Achtereenvolgens legt hij verschillende brokstukken van het heden bloot. Zo ontvouwt zich een beeld van deze tijd, voorbij de waan van de dag. Sopraan Lucie Chartin (sopraan) en Ingeborg Bröcheler (alt) uit het Nationale Opera talent-programma, zanger/acteur Kevin Walton en slagwerker Binkbeats brengen deze wereld tot leven.

DJ en producer Sjamsoedin (Nobody Beats the Drum) remixt speciaal voor deze gelegenheid muziek van componiste Anat Spiegel tot een korte dance-opera. De regie vanBefore Present is in handen van Sjaron Minailo, die bekendstaat om zijn spannende ensceneringen van hedendaagse opera's.

Richard Zijlma, directeur ADE: "De samenwerking met De Nationale Opera past goed in onze ambitie om meer en meer verschillende kunstdisciplines te verbinden met elektronische muziek, en oorspronkelijke werken en talent een mondiaal podium te geven. ADE wil een wereldwijd platform zijn dat alle aspecten van elektronische muziek toont. Deze opera is daar een prachtig voorbeeld van."

Het Amsterdam Dance Event (ADE) vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 23 oktober