Partyflock
 
­ Nederland

Sugarfactory tijdens ADE: 5 nachten en 3 ochtenden gevuld met techno en house van (inter)nationale kwaliteitslabels

gepubliceerd door , op
Met trots presenteert Sugar Factory de tiende nacht- en afterparty programmering voor Amsterdam Dance Event (ADE). Tussen 14 en 18 oktober komen nationale en internationale topartiesten samen voor een vijftal bijzondere etmalen in de intieme club dichtbij Leidseplein. Kerri Chandler presenteert Kaoz Theory Label Takeover, Roush en WOW! slaan de handen in één en schuiven Popof en Hector Couto naar voren. Ook komt NGHTDVSN presents Systematic terug. Wie er geen genoeg van krijgt, kan 's ochtends terecht op de afterparty's met oa. Art Department, Alex Bau en Flashmob. Daarnaast heeft Sugar Factory een programma in de vooravonden met live-electronica en theater.

Club 2CV & Nein Records present: A Love From Outer Space
Hoewel Techno Tuesday met oa. Speedy en Dexon onofficieel ADE in Sugar Factory al op dinsdag inluidt, wordt het woensdagnacht nogmaals in stijl afgetrapt met Club 2CV. Samen met het Britse label Nein Records presenteren ze een All Night Long set van A Love From Outer Space, bestaande uit alom gerespecteerde selectors Andrew Weatherall en Sean Johnston. Dit is een avond waar Disco voorop staat, maar muziek in de breedste zin van het woord voorbij komt.

Backspace x Donker present: Roush X WOW! labelnight
De donderdagnacht staat vol zwaargewichten, met Popof, Roush labelbaas Hector Couto, Cuartero, en Mart-t, die naast WOW! labeloprichter ook resident van Amnesia Ibiza is. Ze vliegen van show naar show en tijdens ADE nemen ze de dansvloer van Sugar Factory over. De rookruimte is het domein van lokale helden als Bram Fidder, Esther Dune en anderen.

MN2S Presents: Kaoz Theory ADE Label Takeover
Onder de vlag van de tiende keer MN2S in Sugar Factory tijdens ADE presenteert legende Kerri Chandler zijn label Kaoz Theory. Chandler is één van de grootste soulvolle house-legendes. In zijn kielzog staat één van de meest succesvolle Nederlandse house DJ-duo, Detroit Swindle. Verder op het programma staan festivalfavoriet DJ W!LD, Stephane Ghenacia en Chandler's protegé Voyeur.

NGHTDVSN presents Systematic Recordings
Marc Romboy aka mister Systematic staat wederom met zijn crew in Sugar Factory. Het regent deze zaterdagnacht grote namen in intieme setting. Stephan Bodzin, headliner op menig festival, verzorgt een dampende techno live-set en presenteert zijn labelgenoten, zoals Audiojack. Deze Britten die van Ibiza hun thuisbasis hebben gemaakt, hebben veel draaiuren staan in Nederland. Andere DJ's die gedurende deze nacht gepresenteerd worden zijn Dusty Kid, Namito, Roy RosefelD en Wehbba.

Wicked Jazzsounds ft. Gallowstreet & Faisal
Al 10 jaar is Wicked Jazzsounds de vertrouwde partner van Sugar Factory op de zondagnacht, dus ook tijdens ADE. Speciaal voor de gelegenheid is Gallowstreet Brass Band uitgenodigd. Deze nieuwkomer staat gerant voor het platspelen van iedere zaal en festival. Wicked Jazzsounds verwelkomt ook Faisal, een selector uit België met een thuisbasis bij Studio Brussel. Verder met Usual Suspects Phil Horneman en Berenice van Leer.

Afterparty's
Ook dit jaar hoef je van Sugar Factory niet om 6 uur naar huis. Vrijdagochtend trapt Project Sugar de marathon af met Flashmob. Dat deze superster een knusse afterparty in Sugar Factory aandoet is redelijk uniek. Industriële techno luidt de zaterdagochtend in tijdens Leider Kein Fruhstuck | Credo Showcase. Dit is de ochtend van de lange set met Alex Bau maar liefst 4 uur en Folker Zwart 3 uur achter de draaitafels. De zaterdagnacht wordt verlengd bij Social Experiment dat met oa. Art Department, Guti (live) en vele anderen de zondag in stuift.

Op de vooravonden presenteert Sugar Factory een programmering met live-acts en electronica. Een overzicht vind je op Sugarfactory.nl.