Partyflock
 
­ Nederland

Dave Clarke presenteert line-up van eerste ADE-avond Melkweg

gepubliceerd door , op
Het leek een haast onmogelijke taak voor technogrootheid Dave Clarke om het tienjarig jubileum van zijn 'Dave Clarke Presents'-avond vorig jaar tijdens Amsterdam Dance Event in de Melkweg te overtreffen. Niets is minder waar, want met een line-up die door onder andere Perc & Truss, Marcel Fengler en Gary Beck wordt gesierd, schotelt Clarke voor de elfde editie een meer dan smakelijke avond voor die liefhebbers van vooruitstrevende techno op ADE niet mogen missen. Evenals voorgaande jaren is Dave Clarke Presents de eerste volwaardige avond op ADE die nog ver voor het festivalgeweld wordt aangekondigd. De kaartverkoop is gestart via Ticketmaster.

Als Dave Clarke de baron van techno mag zijn, dan heeft hij in de gedaante van Perc & Truss twee hertogen gevonden. Het Britse technoduo zijn los van elkaar zeer gewaardeerde namen met Perc (echte naam: Ali Wells) aan het hoofd van het vermaarde Perc Trax-label en releases op onder andere Kompakt en Ovum. Truss (echte naam: Tom Russell) staat bekend om zijn onbuigzaam harde techno en zijn acid-alias MPIA3. Samen hebben Perc & Truss onder meer op Soenda en Awakenings gestaan en laten ze met hun op industrial gestoelde techno geen spaan heel.

Naast Perc & Truss verblijdt Clarke technoliefhebbers ook met onder andere Berghain-resident Marcel Fengler, technoheld Gary Beck en komt het legendarische Detroitse duo Octave One dat al in 1990 platen releasede op Derrick May's Transmat Records. Het tweetal zal een live-set doen waarbij een arsenaal aan drumcomputers, synths en controllers het podium zullen sieren. Ook uit Motor City: DJ Bone, de man die Detroit Techno ademt en wars is van hypes. Terug van weggeweest is Fransman The Hacker. De grondlegger van electroclash was in 2009 voor het laatst bij Dave Clarke Presents, was even een paar jaar uit beeld, maar is weer helemaal terug met een nieuw album.

Geen Dave Clarke Presents zonder ook een Nederlandse delegatie. Die heeft de Brit gevonden in namen die Trouwgangers ongetwijfeld kunnen waarderen, want voormalige residents Sandrien en Tsepo zijn van de partij evenals vaste Presents-waarde Estroe. Tot slot maakt Clarke's studiomaatje Mr. Jones de line-up af.

2 opmerkingen

Hele dikke line-up :respect:
Uitspraak van Sten1990 op zaterdag 9 mei 2015 om 14:00:
Hele dikke line-up


Indeed!! Alleen jammer dat Ben Sims er niet tussen staat!