Partyflock
 
­ Nederland

Sound Architecture ADE Showcase 2014

gepubliceerd door , op
Sound Architecture Records Showcase
10 oktober 2014
Tijdens het Amsterdam Dance Event zal de van origine Rotterdamse organisatie Sound Architecture met een keur aan artiesten van het label neerstrijken in Club 8. De fiere Vlaamse frontman Joachim houdt tegenwoordig kwartier in Antwerpen en bestiert naast zijn label ook een drukke evenementenorganisatie en sinds vorig jaar tevens een eigen platenwinkel. Hij heeft een neus voor vooruitstrevende sounds en vormt al sinds de late jaren '90 een van de stuwende krachten van het Hollandse en Vlaamse nachtleven. Wie vaker Sound Architecture avonden heeft bezocht weet wat er uit de speakers zal rollen; een golf van percussieve house en techno, funky en bij vlagen zweverig maar altijd gestript van alle onnodige elementen. Less is more is altijd het devies geweest van het label en dat is precies wat jullie voorgeschoteld zullen krijgen, rauwe onversneden grooves voor de kritische dansvloer.

Voor deze label showcase heeft hij de Canadees Deadbeat uitgenodigd, een act waar de liefhebbers van diepe en dubby sounds spontaan van gaan watertanden. Na releases op onder andere ~scape en Wagon Repair volgde ook Sound Architecture en daarom mocht hij niet ontbreken tijdens deze showcase. Al jaren gelieerd aan het Vlaamse label is de Chileen Felipe Valenzuela die snel carrière maakte met de hit 'Hole In The Middle' op Cadenza en in het kielzog van Luciano vervolgens de wereld over reisde. Tevens op het affiche staat de Belg Igor Vincente die samen met Vernon Bara onder hun alter-ego Ultrasone diverse hits scoorde op labels als Visionquest en Hot Creations. Zijn remix voor Alejandro Vivanco's ‘Vitamin Z' EP op Sound Architecture werd met veel lof ontvangen. Hreno is net als Deadbeat uit Canada afkomstig maar woont tegenwoordig in Berlijn. Zowel solo als met zijn studiopartner The Mole bracht hij de laatste jaren een indrukwekkende verzameling tracks en remixes uit op Meander, Fur Trade en Turbo Recordings. Hoewel hij eerder optrad in Nederland zal dit zijn Amsterdamse debut zijn. Deadbeat en Hreno hebben de handen ineengeslagen voor de komende Sound Architecture release en wellicht zullen jullie hier tijdens de avond een voorproefje van krijgen. De line-up wordt afgemaakt met optredens van Sunday Matinee residents Arne en Delbaen en natuurlijk labelbaas Joachim zelf.

Iedereen die tijdens ADE zijn of haar muzikale horizon wilt verbreden en een uniek kijkje in de hoge hoed van dit illustere Antwerpse label wilt krijgen is van harte uitgenodigd! Haal nu alvast kaarten in de voorverkoop om verzekerd te zijn van toegang, Club 8 heeft een beperkte capaciteit. Voor de eerste 50 betalende bezoekers heeft Sound Architecture een leuk cadeautje klaar liggen bij de entree, namelijk een van de vinyl releases. Welke dat is laten we nog even een verrassing!

Tickets bestel je bij koop tickets