Partyflock
 
­ Nederland

Eerste ADE in heropende Canvas met oa Yoruba Records, The Full Glass & Horizon

gepubliceerd door , op
A Harmless Deed
30 juli 2014
Tijdens Amsterdam Dance Event, 15 t/m 19 oktober, opent het vernieuwde Canvas vijf nachten lang haar deuren. Na een stevige verbouwing staan er samenwerkingen met The Full Glass, Klear, Yoruba Records, Loveland en Horizon op stapel, resulterend in een solide nachtprogramma vol kwalitatieve zwaargewichten. Zo passeren Fred P. Verenigde Staten, Osunlade Verenigde Staten, Daniele Baldelli Italië, Blonde Verenigd Koninkrijk en Karma Kid Verenigd Koninkrijk de revue.

Nieuwkomers onder de zon
Het vernieuwde Canvas focust zich komende ADE op enthousiaste nieuwkomers en internationale samenwerkingen. Na de deuren een jaar gesloten te hebben wegens een grote verbouwing is de club heropend met een grotere capaciteit, een nieuw geluidssysteem en vooral een uitgekiende ADE line-up.

Loveland trapt veelbelovend af op woensdag met Loveland Loft invites Yoshitoshi. Onder de afgevaardigden van het label is o.a. Sharam, de helft van het DJ duo Deep Dish en geliefd om zijn progressieve geluid. Ook Pleasurekraft, bekend vanwege hun diepe underground techno die zwaar leunt op een onmiskenbare groove, en house DJ en producer Anthony Attalla staan op het programma.

De jonge organisatie van Klear timmert hard aan de weg en heeft in korte tijd al hun sporen verdiend in het nachtleven. Donderdag nodigen ze Eton Messy uit, vermaard om het populaire YouTube kanaal waar nieuw muzikaal talent een podium met miljoenen luisteraars krijgt. Zij brengen vanavond talent van het moment mee zoals de jonge Karma Kid en het muzikale duo Blonde.

Kleurrijke houselegendes
De vrijdag staat in het teken van The Full Glass die grote namen van het gerenommeerde houselabel A Harmless Deed meeneemt. Naast de befaamde house DJ Fred P die zijn aanstekelijke en gelaagde visie op house laat horen is ook de Argentijnse Damian Schwartz te gast met zijn sfeervolle en verleidelijke geluid.

De karakteristieke Osunlade neemt het zaterdag over tijdens een Yoruba Records special. Als een van de meest kleurrijke DJ's van het moment staat Osunlade bekend om zijn onderscheidende geluid, spirituele roots en vooral dansbare sets. Hij wordt bijgestaan door muzikale vrienden als Gabriele Poso, Vince Watson, Mike Steva en jong lokaal talent Philou Louzolo.

Tot slot host Horizon de zondag, waarbij ze namen als Discodromo, Daniele Baldelli, Aril Brikha en Boris uitnodigen om ADE waardig af te sluiten. Hun ambitie om underground housemuziek naar een hoger niveau te tillen resulteert keer op keer in verfrissende line-ups.

Voor het gehele ADE programma in Canvas, kijk op www.canvas7.nl.