Partyflock
 
­ Nederland

Format houdt je wakkerrrr met de ADE After Hour

gepubliceerd door , op
ADE Afterhour
11 oktober 2013
Uit alle hoeken en gaten komt de gehele dance scene overgevlogen naar onze hoofdstad voor het Amsterdam Dance Event. De echte liefhebber reserveert zaterdagochtend 19 oktober voor de ADE After Hour van Format. De krachten worden gebundeld met het Octopus label voor deze Format van formaat. Maar liefst acht topdj's dagen hun biologische klok extra uit voor een set in AIR. Octopusbaas Sian, Ambivalent, Secret Cinema, Frank Haag, Mirella Kroes, Aardy en Kevin Arnemann zijn uitgenodigd door host Juan Sanchez. Tijdens de After zelf wordt de extrA-Special-guest bekend gemaakt. AIR opent de deuren van 06:00 – 14:00.

Sian
Juan Sanchez en Sian 'go way back'. Juan releasede Stigma op Octopus. De in Barcelona woonachtige Sian was al eerder te gast bij Format: in de club zelf en tijdens afgelopen editie van Amsterdam Open AIR. Hij maakt er geen geheim van gek te zijn op het Nederlandse publiek en telt de dagen af naar zijn aanstaande gig
Ambivalent

Ambivalent is de artiestennaam van Kevin McHugh. En what's in a name? Ambivalent woont de laatste jaren afwisselend in New York en Berlijn. Wie twee zulke aan elkaar tegengestelde steden als thuisbasis heeft, laat dat horen in zijn muziek. Deze Ambivalentie levert heel spannende, minimale techno op die balanceert op een gouden randje.

Secret Cinema
Hij is er niet voor het eerst, maar weet zichzelf altijd weer te overtreffen: Secret Cinema. Geen agenda zo vol als die van deze onbetwiste technokoning uit Rotterdam. Het boek der boeken over de geschiedenis van de Nederlandse dance is niet voor niets naar zijn hit Mary Go Wild vernoemd. De Format crew was dan ook erg blij dat hij een gaatje wist te vinden voor de after.

Kevin Arnemann
Hij is de jongste artiest van de avond, maar heeft al ontzettend veel technokilometers in de benen. De producer slash dj slash live act slash techno-onmivoor heeft een enorm druk festivalseizoen achter de rug. Hij werkt de laatste tijd druk aan zijn live act maar laat tijdens de ADE After Hour in de hoedanigheid van dj zijn fijne platenkeuze op je los.

Mirella Kroes
Heb je het over fijngevoelig dan heb je het over Mirella Kroes. Haar muziek kan het best omschreven worden als hypnotiserende dubby grooves die rauw en diep gaan. Resident Advisor noemt haar een 'rising star' maar Kroes rockt al zo lang de dansvloeren in binnen- en buitenland dat we gerust mogen spreken van gevestigde orde.

En verder met...
Dat kwantiteit en kwaliteit elkaar niet uit hoeven te sluiten, bewijst de Format crew met deze editie wel. Want met de vier bovengenoemde artiesten is de line-up nog niet rond. Er is het Nederlandse debuut van de Indiaase Aardy. Deze dj weet vriend en vijand in de Aziatische dance scene te boeien met zijn sets. Als iemand zijn vooruitstrevende en vernieuwende blik op zijn dj-sets loslaat is het Frank Haag wel. Sinds 2012 krijgt hij ook internationaal erkenning. Zijn bootleg van Depeche Mode viel in de smaak Jamie Jones, Laura Jones en Marco Carola.

Onder het motto 'er bij zijn is het meemaken' wordt pas tijdens de after zelf de special guest bekend gemaakt. Met 's werelds technotop binnen handbereik kan het gissen naar de naam beginnen

Format
Iedere eerste vrijdag van de maand staat AIR in het teken van onvervalste techno. Host Juan Sanchez struint binnen- en buitenland af voor de producers en dj's van morgen en houdt altijd zijn ogen open voor nieuw talent. Er wordt bijzonder veel aandacht aan de visuals besteed. Met dank aan de versoepeling van de sluitingstijden is AIR2 decor voor de after hour. Regelmatig slaat Format haar vleugels uit met een stage op Valhalla, Amsterdam Open Air en afgelopen zomer Ibiza.


Juan Sanchez - Off Grid EP - Octopus Black Label