Partyflock
 
­ Nederland

Olaf Stuut wint Vinylized 2013

gepubliceerd door , op
Olaf Stuut wint Vinylized 2013
10 augustus 2013
ArtiestOlaf Stuut
Na een lang beraad is de jury eruit: Olaf Stuut wint Vinylized 2013. De triomferende producer wist de meeste stemmen binnen te halen met zijn track 'Siren'. Vrijdagavond werd dit bekend gemaakt tijdens Ministry of Beats, het radioprogramma van Edwin Diergaarde op Decibel FM. De track 'druipt van de kwaliteit' en 'heeft een pure, eigen sound'. De jury vond het een originele en interessante track, goed geproduceerd en heel geschikt voor vinyl. 'Siren' nodigt volgens de jury uit 'om te blijven luisteren', is een 'track met een verhaal', maar ook 'dansvloerproof: 'al die laagjes grijpen onwaarachtig knap in elkaar'.



Vinylized werd dit jaar voor de negende keer georganiseerd door GRAP, organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. De competitie kende winnaars en deelnemers als Arjuna Schiks, Sebastian Sleebos, Quentin van H., Daniël Zuur, Nymfo en Thomas Laurén. Vinylized wordt georganiseerd om dance producers een kans te geven zich te presenteren aan industrie, pers en publiek

Over Olaf Stuut
Olaf Stuut draait niet alleen aan de knoppen; hij speelt zijn producties veel zelf, zoals bas, gitaar, keys en zang. Hij probeert altijd een verhaal te schetsen en de luisteraar mee te nemen in zijn wereld. Muzikale invloeden te over, van hedendaagse techno tot afro-beat uit de jaren '70. Zijn producties raken dan ook meer dan een genre: techno, deep house, ambient, psychedelisch en cinematisch. Meer informatie op www.olafstuut.com of check hem op Soundcloud.

Prijzenpakket
Olaf Stuut wint een 'startpakket' aan prijzen. Zijn track wordt gemixt en gemasterd bij SAE Institute en daarna met remixes uitgebracht op 12 inch vinyl en via de bekende portals als Beatport en iTunes. Daarbovenop krijgt Stuut een jaar lang studio-uren met engineer bij de SAE, een tegoed voor digitale distributie van zijn (andere) tracks en een pakket met producersgear. Ook onderdeel van het prijzenpakket: diverse showcases waaronder tijdens Amsterdam Dance Event in Sugar Factory. De release van de 12 inch is tijdens het Vinylized panel op ADE Next op zaterdag 19 oktober.

Jury
De jury bestaat dit jaar uit Michel de Hey, Terry Toner (Electronation), Funkerman, Irfan Er (Top Billin'), Edwin Diergaarde (Ministry of Beats), Sasja Kooistra (de Volkskrant), Tom van Wijk (AIR), Martijn Mischgofsky (Misc Agency), Estroe, Maarten van 't Veld (Stealth Records/ From The Field), Rakesh Sharma (Anna Agency), Iason Chronis (Mason), Claire van der Hall (Claire PR), Rogier van Twuijver (Epiqurus Agency) en Sebastien Lintz (Revealed Recordings/Sorted Management).

2 opmerkingen

Hele vette plaat inderdaad!