Partyflock
 
­ Nederland

Full Spectrum presenteert ADE-programma

gepubliceerd door , op
Met trots presenteert Full Spectrum het volledige programma op het Amsterdam Dance Event. Met drie eigen showcase-avonden en verschillende losse shows in de Melkweg, Sugar Factory en Up is een groot gedeelte van de elektronische acts van Full Spectrum vertegenwoordigd op het festival.

Op donderdag 17 september trappen ze af met een eigen avond in Cox. In samenwerking met Soepermarkt presenteren ze een divers programma met verschillende acts die een cross-over maken met dancemuziek. De Amsterdammers van The Benelux combineren het genre bijvoorbeeld met popmuziek en brengen dit in een overtuigende live-setting. Het dj-collectief Caïro Liberation Front laat horen hoe dansbaar de geluiden uit de Egyptische underground kunnen klinken. Hamertje Tik is het nieuwe project van producer Joris Feiertag, die een jazzachtergrond heeft als voormalig drummer bij o.a. Hans Dulfer. De avond wordt opgevuld met GOSTO, Kult Kwartier en DJ Moes.

De volgende dag presenteren ze de Making Waves-avond in Winston. Genoemd naar het eerste festival dat eind augustus zal plaatsvinden, laat Full Spectrum op deze avond horen hoe de toekomst klinkt van genres als bass, poststep en hiphop. De in Ivoorkust geboren H-SIK maakt furore met zijn overtuigende producties en is inmiddels getekend bij het Britse label Black Acre. Van Afrika naar Oost-Europa, want Liar komt uit Roemenië. Misschien niet het eerste land waar je bij bass aan denkt, maar hij wist met zijn muziek al snel toonaangevend blog XLR8R te overtuigen. Diezelfde muzieksite is ook groot fan van Utrechtenaar David Douglas, die ook op het programma staat samen met nog Red Bull Thre3style-kampioen DJ DNS, het zwolse producerduo Seven League Beats, en J-Dane.

Op zaterdag presenteert Shit is Bangin' in Winston een avond vol met hiphop en turntableskills. De afgelopen jaren is overduidelijk geworden dat de grens tussen genres hiphop en dance steeds meer vervaagt. Dat laten DJ's van het eerste uren DJ DNS en DJ EZD maar al te graag horen met hun party rockin' mix van hiphop, dance, funk en soul. Ze worden op deze avond bijgestaan door Amsterdamse turntablehelden Turne, Jane Doe en host Diggy Dex.

Naast deze showcases staan er ook nog verschillende acts van het Full Spectrum rooster in diverse clubs. Liar speelt op donderdag 17 oktober in de Sugar Factory tijdens de Plafonddienst-avond samen met Tourist en zijn labelbaas Kastle en hij is op zaterdag 19 oktober te zien in Up. Op diezelfde avond speelt de Deense formatie Rangleklods samen met Robot Koch en Julien Mier in de Sugar Factory op de tweede Plafonddienst-avond. Last but not least is Black Sun Empire uitgenodigd door Noisia om hun te vergezellen op hun eigen avond in de Melkweg.