Partyflock
 
­ Nederland

Deck to Deck Techno versus Goa nu al een klassieker

gepubliceerd door , op
Deck to Deck
17 januari 2012
FeestDeck to Deck · techno versus goa
Datumvrijdag 10 februari 2012
LocatieStairway to Heaven
Goa keert weer even terug in het grote club circuit van Utrecht en hoe... Deck to Deck organiseert op 10 februari in rocktempel Stairway to Heaven wederom een bijzonder gedurfde editie, waarbij ditmaal Techno het opneemt tegen het wereldwijd inmens populaire Goa en PsyTrance. Een underground avond waarbij vooral saamhorigheid, gekkigheid, gezelligheid, dansen en de muziek centraal staan. De solisten Invite & Tim Wolff sloten op Awakenings af als duo. Als exclusief duo zorgde ze ervoor dat de zaal plat gespeeld werd. Voor het eerst na Awakenings komen deze heren weer samen voor Deck to Deck. Tegenover een dergelijk Techno duo kan het niet anders dan dat het in de Goascene populaire duo Jape du Marie & Mislukt de creatieve gekkigheid mag verzorgen.
Speciaal voor de energieke dansgek is Deck to Deck - Techno versus Goa een must met Milo Moraes, Eye-Riz, Misterius, Invite & Tim Wolff, Jape du Marie & Mislukt en het bijzondere geluid van Vision Accoustics.

De bedenkers van Twisted Cultures, die vooral hoge ogen gooiden in de jaren 2004-2008 in Amsterdam en Utrecht, en Deep Dish Chase staken onlangs de koppen bij elkaar. Onder de energieke leiding van aanstormend Technokoning Milo Moraes werden de eerste stappen genomen die uiteindelijk leidden tot het ontstaan van Deck to Deck. Ondanks dat het nu nog in de kinderschoenen staat, omdat de organisatoren meer willen dan een complex feest, beginnen de eerste mensen zich al te verheugen op alle verschillende aankomende edities. Deck to Deck brengt de waarde van muziek en respect voor elkaar terug de dance scène in, daar de gerespecteerde DJ's van weleer zich niet focusten op een geluid, maar op een publiek, een feestend publiek gebonden door kwaliteit, muziek en sfeer. Deck to Deck brengt stromingen bij elkaar en zorgt voor een populaire invulling van een bijzondere avond met verschillende genres die het spreekwoordelijk tegen elkaar opnemen, terwijl het eigenlijk verschillende mensen bijeen brengt in een dampende rocktempel.

Milo Moraes begon niet zo lang geleden en wist in korte tijd fans aan zich te binden en clubs te veroveren. Niet alleen in het club circuit is de aantrekkelijke DJ een graag geziene gast, maar ook in de illegale underground scène weet hij straten te slopen. Terecht won hij derhalve Neerlands bekendste DJ contest in Amsterdam en versloeg de andere DJ's in een voor hen thuiswedstrijd. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de Techno scène en is hij de frontman van Deck to Deck. Als resident weet hij elke editie de lat voor iedereen hoog te leggen, waardoor er links- of rechtsom altijd dikke sets gedraaid worden en iedereen waar voor zijn of haar geld krijgt. Ook deze editie is de goedlachse en altijd gemutste DJ weer van de partij op een wat eerder tijdstip dat jullie van hem gewend zijn. Dat kan alleen maar aangeven dat de rest van de avond minstens net zo energetisch is. Milo Moraes is daarnaast ook maar wat blij dat hij Invite & Tim Wolff in back to back set heeft weten te strikken. Het kersverse heldenduo besloot alleen nog maar als duo op te treden op de evenementen die er nog toe doen qua beleving, invulling of innovativiteit. Deck to Deck wil graag geloven dat ze alle drie te bieden heeft, maar volgens de heren is het in ieder geval een veelbelovend topconcept in het centrum van Utrecht. Iedereen die op Awakenings was of in het bezit is van internet kan achterhalen hoe enorm briljant en dik hun Awakeningsset was afgelopen editie in Rotterdam, dat men alleen maar met gedreven bewondering bij deze eerstvolgende mogelijkheid wil zijn.

Genoeg over Techno, want Goa is de uitdager ditmaal. Goa is geen vreemde in Utrecht aangezien voorheen deze stroming met veel allure beleefd werd in de kleine donkere clubjes van Utrecht, maar ook in de grotere hallen en festivals. Zo kende Utrecht het nationaal vermaarde Nexus waar men stad en land voor afreisden met als bekende Nexus residents Eye-Riz, Bemmel, Up, Leander en anderen. Eye-Riz, een van de gastvrouwen van Nexus, was een graag geziene DJ in de Goa wereld en draaide overal met haar aanstekelijke sets en lach. Utrecht kende echter ook Psychedelic Circus wat in wezen een voorloper was van Deck to Deck, want verschillende underground dance genres werden daar naast elkaar gedraaid alsof het niets was. Maar Goa leeft nog steeds in de rest van Nederland met grote feesten in het zuiden van het land waar Jape du Marie en Mislukt aardig met de scepter zwaaien. Beide heren worden ver buiten deze zuidelijke grenzen uitgenodigd voor verschillende opzwepende sets, maar staan ook aan de basis van een eigen Goa organisatie. Ook in Den Haag staat heel de zomer in het teken van Goa op de stranden van Kijkduin waar Misterius frequent een plaatje draait. Typisch voor deze scène is wel dat de DJ's niet boven het publiek en het feest staan, maar onderdeel zijn van het feest. Niet alleen wanneer ze draaien, maar ze dragen allemaal ook bij aan de productie en promotie van de events. Wellicht is de Goa scène daarom de meest vriendelijke, vrolijke, gekke, energieke dance community van Nederland. De thuisbasis blijft natuurlijk nog steeds Ruigoord in regio Amsterdam, maar 10 februari zijn ze hier voor een avond van absolute mayhem.

Iedereen mag er met een gerust hart vanuit gaan dat Deck to Deck - Techno versus Goa een feest is dat je niet mag missen, een belevenis is waar energie en dansen centraal staan, een bak vol met lunatics is die aan het eind van de avond je beste vrienden zijn. Muzikaal kan iedereen zijn borst nat maken, want de vraag blijft of de aardse voetjes het aankunnen op deze buitenaardse energetische muzikale geweldpleging. Nu de rook van Oud en Nieuw weggewaaid is, genoeg gespaard is en de beste voornemens inmiddels overboord gegooid zijn, is het tijd voor een avondje onvervalste vrolijkheid in de Stairway to Heaven in Utrecht op vrijdag 10 februari van 23:00 tot 06:00 uur.

Tickets
Kaarten kosten in de voorverkoop en aan de deur € 10,-.

Line up
Invite & Tim Wolff, Milo Moraes, Misterius, Eye-Riz, Jape du Marie & Mislukt, Just a Host.

4 opmerkingen

Nice!!

Setje Soundcloud-opwarmertje misschien?? :)
You're wish is our command