Partyflock
 
Recensies · maart 2015
­ Nederland
Compilatie cd's van Bargrooves vallen onder de hoede van het Britse label Defected, wat bekend staat als een van dé grotere house labels. Denk hierbij vooral aan de underground house. De cd's komen in verschillende compilatiereeksen uit zoals bijvoorbeeld Bargrooves Summer, Bargrooves Ibiza, maar ook Bargrooves Apres Ski!
SCNTST - Puffer
maandag 30 maart 2015
Twee jaar na het debuutalbum Self Therapy is SCNTST terug met zijn nieuwste wapenfeit Puffer. Laten we eens luisteren of de 21 jarige Bryan Müller opnieuw weet te verbazen met zijn experimentele sound.
Één van de leukste en meest bomvolle compilaties van de afgelopen tijd presenteert ons een derde release. Pure Deep House 3 is uit en dat is reden genoeg om bijzonder vrolijk te worden.
Jay Haze & ESB - Finding Oriya
zaterdag 28 maart 2015
De Amerikaan Jay Haze (ook wel bekend als Fuckpony) woont tegenwoordig in Berlijn. Een poos geleden is hij dertig dagen naar Canada gegaan om met zijn collega ESB de studio in te duiken voor de productie van "Finding Oriya". Het resultaat is een deephouse en ambient avontuur, waarin wordt gezocht naar ene Oriya.
Het is alweer twee jaar geleden dat Oliver Schories de technowereld een album schonk. Na 'Herzensangelegenheit' en 'Exit' heeft hij onlangs het album 'Fields Without Fences' uitgebracht.
Waar wij Martin Garrix hebben, zo hebben ze in België "Dimitri Vegas & Like Mike". Twee EDM-adonissen die in recordtempo de hitlijsten bestijgen en succes na succes behalen. Voor iedereen die wel van een feestje houdt is er nu "Bringing the World the Madness". Een beetje over de top, maar wel lekker.
'Elements of Life' van Tiësto, het is alweer even geleden. Nu komt Black Hole Recordings met een nieuwe uitgave op Blu-Ray met audiokwaliteit waar je wild van wordt.
2014 was een zeer goed jaar voor The Vision. Hij bracht meer singles uit dan ooit en zag dat beloond worden met een eerste deel van Visions of Hardstyle; zijn eigen compilatiealbum. Veel hardstyle, maar vooral ook raw hardstyle.
Santé - Current
zondag 22 maart 2015
De Duitser Santé timmert al enige tijd lekker aan de weg, met releases op onder andere Desolat en Cocoon Recordings. Op zijn eigen label Avotre presenteert hij "Current", zijn tweede studio album. À votre santé op een lekker portie deephouse!
Majera – Tomorrow Never Was
vrijdag 20 maart 2015
De Australische progressive en trance producer Majera, zal niet direct een belletje doen rinkelen bij de meesten. Toch heeft Partyflock de hand weten te leggen op zijn debuutalbum, genaamd 'Tomorrow Never Was'. Immers als Solarstone je oppikt, dan doe je het wel goed.
Watergate 18 - Butch
donderdag 19 maart 2015
Butch is een alias Bülent Gürler, is alweer een jaartje of acht flink aan de weg aan het timmeren binnen de technowereld. Hij geniet binnen de technoscene de nodige bekendheid en mede daarom heeft hij het achttiende deel van Watergate samen mogen stellen.
De Gansevoort Hotel Group is een instituut in het rijkelijke nachtleven wat New York kent. Niet alleen kan er prima overnacht worden, ook specialiseren zij zich in een urban lifestyle uitstraling. Met de Miami music week in opkomst knutselen Manufactured Superstars de juiste vibe op twee schijfjes
House Masters - Masters At Work
dinsdag 17 maart 2015
Masters at Work zijn een houseduo, bestaande uit 'Little Louie' Vega en Kenny 'Dope' Gonzalez. Dit duo behaalde vooral in de jaren negentig grote successen binnen de housescene. Naar aanleiding hiervan hebben beide heren de kans gekregen om hun catalogus op een uit vier cd's bestaande compilatie uit te brengen.
De allereerste editie van Hard Bass vond alweer zo'n 14 jaar geleden plaats in Tropicana (te Rotterdam) en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere hardstyle feesten met als thuisbasis het Gelredome. We zijn inmiddels aangeland bij de 2015 editie!
Global Trance USA - Mixed by Bissen (Retro Review)
donderdag 12 maart 2015
Dit is de derde in de Global Trance reeks. Na Ierland en UK is nu de VS aan de beurt. De Amerikanen hebben al hun trance hoop gevestigd in Bissen. Reden te meer om hem alle kansen te geven in deze veelbelovende reeks.
Detroit veteraan Terrence Parker is weer terug! Na "Strong Songs Album" (1999!) is nu dan eindelijk het vijfde studio album gereed. De Amerikaan heeft een zwoele en soulvolle house cd afgeleverd met op het tweede schijfje enkele remixen van onder andere Louie Vega en Marc Romboy.
In 2014 veranderde Bassleader van datum, locatie en zelfs gehele opzet. De cd release ondervond er zelf weinig hinder van. Nog steeds vier verschillende mixen representing jump/tek, hardstyle, raw hardstyle en hardcore.
Sven Väth vierde afgelopen jaar het feit dat hij alweer vijftien jaar actief is als DJ op Ibiza en tevens zijn (alweer) vijftigste levensjaar mocht aanvangen. Tevens is eind 2014 het vijftiende deel van de befaamde 'Sven Vath - The Sound Of The Season' dubbelaar verschenen.
Subculture is inmiddels een stevig begrip in tranceland. Voorheen nam aanvoerder John O'Callaghan altijd zelf de gelijknamige compilatie voor zijn rekening, dit keer is er back-up van groeibriljanten Will Atkinson en The Noble Six.
Soms heb je van die momenten dat je radio je niet meer kan bekoren. Dat je gek wordt van de eenheidsworst die je wordt voorgeschoteld. Op zulke momenten danken wij de uitvinder van de cd-speler en degenen die zorgen voor de bijbehorende muzikale invulling van de zo fel begeerde schijfjes. Muziek die programma's als "Tussen Hemel en Schijndood" op SkyRadio nooit zal halen, maar waar wij wel erg blij van worden.
Mark Ronson - Uptown Special
dinsdag 3 maart 2015
Mark Ronson presenteert met Uptown Special zijn vierde studioalbum. Naast de monsterhit "Uptown Funk" staan er nog een aantal heerlijke tracks op, waaronder samenwerkingen met rapper Mystikal en Tame Impala frontman Kevin Parker.
Bargrooves - Deluxe Edition 201531 mrt 2015
SCNTST - Puffer30 mrt 2015
Pure Deep House 3 – The Very Best Of Deep House & Garage29 mrt 2015
Jay Haze & ESB - Finding Oriya28 mrt 2015
Oliver Schories - Fields Without Fences27 mrt 2015
Dimitri Vegas & Like Mike - Bringing The World The Madness26 mrt 2015
Tiësto – Elements Of Life (High Fidelity Pure Blu-Ray Audio)25 mrt 2015
The Vision - Visions of Hardstyle24 mrt 2015
Santé - Current22 mrt 2015
Majera – Tomorrow Never Was20 mrt 2015
Watergate 18 - Butch19 mrt 2015
Gansevoort presents Manufactured Superstars: Suite Beats18 mrt 2015
House Masters - Masters At Work17 mrt 2015
Hard Bass 2015 - Mixed By Audiotricz, Brennan Heart, Adaro & Titan16 mrt 2015
Global Trance USA - Mixed by Bissen (Retro Review)12 mrt 2015
Terrence Parker - Life On The Back 911 mrt 2015
Bassleader 2014 - Mixed By Da Tweekaz, Harddriver, Akyra & Partyraiser10 mrt 2015
Sven Väth - The Sound Of The 15th Season9 mrt 2015
Subculture – The Residents (John O'Callaghan, Will Atkinson & The Noble Six)8 mrt 2015
The Peoples Republic of Europe - Couse Oblivion5 mrt 2015
Mark Ronson - Uptown Special3 mrt 2015