Partyflock
 
Recensies · mei 2010
Technasia - Central
zondag 30 mei 2010
Het laatste album van Technasia, ‘Popsoda’ uit 2005, kreeg wisselende kritieken. Het album kende de nodige fijne tracks, maar koos overduidelijk voor een commerciëler pad dan we gewend waren van Technasia. Een vervolg liet lang op zich wachten maar is er nu dan toch gekomen.
Succesformule In Qontrol van Q-dance lokt elk jaar duizenden mensen naar de zalen van de RAI. De bijbehorende compilaties scoren ook altijd goed. Met de aansprekende namen van Frontliner, Outblast en Stanton zijn de verwachtingen voor de compilatie van dit jaar ook weer hooggespannen.
De Poolse Krzysztof Pretkiewicz oftwel Nitrous Oxide behoort tot de nieuwe sterren van het vermaarde Anjunabeats label en brengt zijn debuut artiestenalbum op de markt. Partyflock legde er de hand op en legde het oor te luisteren. ‘Dreamcatcher’. Vangen!
Hardstyle Mix Masterz - Luna
donderdag 27 mei 2010
Waar eind vorig jaar Headhunterz het spits afbeet in deze nieuwe reeks van Scantraxx, is het nu de beurt aan veteraan Luna.
John Dahlbäck - Mutants
zaterdag 22 mei 2010
Ondanks zijn nog jonge leeftijd van 24 jaar, heeft de Zweed John Dahlbäck er al een flinke succesvolle carrière opzitten. Hij bracht twee artiestenalbums uit, scoorde vele hits, toerde over de hele wereld en is eigenaar het Pikadoll label. Een volgend hoofdstuk in deze carrière is zijn nieuwe label en gelijknamig compilatie 'Mutants'.
Trance Legends
zaterdag 22 mei 2010
Zo nu en dan trek je de hedendaagse sounds even niet meer en belandt je weer in die onvermijdelijke nostalgische bui. Om de naar vroeger hunkerende trance fans wat naslagwerk te besparen, brengt Cloud 9 Dance een verzameling aan belegen en bewezen trance klappers uit onder de naam Trance Legends.
Armada presents Trance Classics is één van de laatste wapenfeiten van het Armada Music label. Deze compilatie bestaat uit twee gemixte cd’s met trance classics en één met prachtige klassieke interpretaties van diverse trance classics geproduceerd door de uit Finland afkomstige Lowland.
Ook dit jaar brengt 's werelds grootste club Privilege hun jaarlijkse compilatie uit, deze keer verzorgt door resident Marcello Marchitto.
Armada - The Music Video’s
dinsdag 18 mei 2010
Geen hit zonder videoclip. Om een voor de dansvloer geproduceerde clubplaat óók tot een commercieel verkoopsucces te maken, zal die voor het mainstream publiek toegankelijk moeten worden gemaakt middels een radiovriendelijke edit, vergezeld van een TMF-proof videoclip. Armada presenteert er twintig!
Tiefschwarz - Chocolate
zondag 16 mei 2010
De broertjes Ali en Basti Schwarz draaien al heel wat jaartjes mee, rond 1997 was het namelijk dat zij muzikaal gezien de handen ineens sloegen en Tiefschwarz vormden. Inmiddels zijn de heren toe aan hun derde artiestenalbum, 'Chocolate' genaamd, welke eind van de maand uitgebracht zal worden op hun eigen Souvenir label.
In een tijd waar crisis en onzekerheid de dancewereld bepalen moet een man opstaan en voor de hele wereld bepalen waar het naartoe zal gaan met de scene.
In Search Of Sunrise. Een lastiger mixcompilatie-serie om over te nemen van je voorganger is er niet. Want je voorganger is Tiësto en diens zeven delen hebben een onaantastbare heldenstatus. Wanneer jij dan deel 8 mag gaan doen, dan doe je het natuurlijk nóóit goed. Of wel?
Robert Babicz is een producer die al sinds begin jaren negentig actief is. Onder zijn Rob Acid alias scoorde hij vele gewaardeerde technohits en is daarom geen onbekende in de technoscene. Tegenwoordig brengt hij zijn producties uit onder zijn eigen naam. Met het onlangs verschenen album ‘Immortal Changes’ neemt Robert Babicz je mee op een fraaie luistertrip.
Tom Cloud - A New Day
maandag 10 mei 2010
Het in Trance We Trust label kennen we vooral van de gelijknamige mixcompilaties. Er worden echter af en toe ook albums uitgebracht op het label en we hebben daarvan nu wel een hele lekkere te pakken gekregen. We hebben het hier over de Tom Cloud en zijn album ‘A New Day’.
Voor de zevende keer brengt Armin van Buuren een weerslag van de ‘A State Of Trance’ sound uit op een dubbele mixcompilatie. Krijgt hij de luisteraars wederom in de door hun zo geliefde staat?
Stonebridge is een wereldwijd bekend en geroemd producer en DJ. The Morning After is zijn derde artiesten album en bevat tien nieuwe vocale tracks.
Mr. Sam - Pop Model
zaterdag 8 mei 2010
Mr. Sam mag dan wel een ijdeltuit zijn, produceren kan de beste Fransman wel. Met Pop Model zet deze dance couturier zijn nieuwste collectie in de etalage.
Ruim een half jaar na zijn debuut presenteert Applescal zijn tweede album op het Traum Schallplatten label. Kan de jonge producer de hooggespannen verwachtingen waar maken?
The man with the plan is back! Sander van Doorn zette de Jaarbeurs in lichterlaaie tijdens de 2010 editie van Trance Energy, ook de compilatie mocht hij voor zijn rekening nemen.
Jes - High Glow
woensdag 5 mei 2010
Een ‘one hit wonder’ is ze al lang niet meer, de in New York woonachtige singer/songwriter Jes Brieden. Dat heeft ze de laatste jaren veelvuldig aangetoond. En dat laat ze ook weer horen op ‘High glow’, het derde artiestenalbum van Jes.
Ramon Tapia - Sunka Sanka
woensdag 5 mei 2010
Een van de grote talenten van het moment is Antwerpenaar Ramon Tapia. Op labels als Strictly Rhythm, Monique Musique en Snatch! bracht hij al de nodige succesvolle releases uit, maar nu is het dan tijd voor zijn eerste eigen album.
De Britse trance DJ en producer Lange presenteert met ‘Spring 2010’ het tweede deel van zijn compilatie serie ‘Lange presents Intercity’. En dan zal in juni ook nog eens zijn tweede artiestenalbum op de markt verschijnen. Lange is terug waar hij hoort: in de spotlights van de trancescene.
Technasia - Central30 mei 2010
In Qontrol 2010 - Save.Exit.Planet30 mei 2010
Nitrous Oxide - Dreamcatcher30 mei 2010
Hardstyle Mix Masterz - Luna27 mei 2010
John Dahlbäck - Mutants22 mei 2010
Trance Legends22 mei 2010
Armada presents Trance Classics18 mei 2010
Privilege Ibiza World Tour 201018 mei 2010
Armada - The Music Video’s18 mei 2010
Tiefschwarz - Chocolate16 mei 2010
Lucien Foort - Heroes of House Music16 mei 2010
In Search Of Sunrise 8: South Africa - Mixed by Richard Durand13 mei 2010
Robert Babicz - Immortal Changes13 mei 2010
Tom Cloud - A New Day10 mei 2010
Armin van Buuren - A State Of Trance 201010 mei 2010
Stonebridge - The Morning After10 mei 2010
Mr. Sam - Pop Model8 mei 2010
Applescal - A Mishmash of Changing Moods8 mei 2010
Trance Energy 2010 - Mixed by Sander van Doorn8 mei 2010
Jes - High Glow5 mei 2010
Ramon Tapia - Sunka Sanka5 mei 2010
Lange - Intercity Spring 20105 mei 2010