Partyflock
 
Nieuws · juli 2014
­ Nederland
Nederlandse festivalmarkt groeit
donderdag 31 juli 2014
Het aantal festivals in Nederland is gestegen. Dit na een dalende trend die voorgaande jaren te bespeuren was. Dit blijkt uit de onderzoeksresultaten van de gisteren gepresenteerde Respons Festival Monitor 2014. In totaal is een groei van 9 procent gerealiseerd
Het is aftellen naar de negende. Aftellen naar SOS, het nieuwe format van deze zomer in één van de mooiste clubs van dit moment. Eindelijk Weer in Almere zal de negende het toneel vormen van gebruinde lichamen, sexy kleding, zomerse tunes, 'Dit is het gevoel van vakantie'. Net terug of je moet nog gaan? Laat je verleiden met de nieuwste muziek en de allerlekkerste oude bangers. Één ding is zeker: het wordt een avond waar je nog lang op zult kunnen teren.
Onrust aan Schevingse Zwarte Pad
donderdag 31 juli 2014
Eerder deze maand viel te lezen dat Beachclub De Karavaan in Scheveningen op last van de gemeente voor een half jaar gesloten werd. De politie had verschillende meldingen gekregen dat er handel in drugs plaatsvond en bij controle is er inderdaad iets aangetroffen. Er is een kort geding aangespannen door De Karavaan en terwijl iedereen wachtte op de uitslag hiervan, is de volgende strandtent gesommeerd alle activiteiten te staken. Het gaat nu om Whoosah Beachclub.
Op 9 augustus viert La Fête 040 haar eenjarig bestaan en dat betekent dat er een extra dikke editie van Ensuite - The Official Lakedance Afterparty op het programma staat.
Dedicated is back
woensdag 30 juli 2014
Massief hard, groter en met stalen sets die je omver knallen: Dedicated – Industrial City.
Niet 4 oktober maar 29 november ga je in de vertrouwde Studio A12 beuken. Dit keer met maar liefst drie explosieve area's vol hardstyle, raw en freestyle! Ben je klaar om te stampen door de straten van deze meedogenloze stad?
Met de heerlijke harde beats en gezelligheid van Hardclassics on the beach nog vers in je geheugen, staan de liefhebbers alweer te popelen voor de indoor Halloween editie van 1 november in de mega venue The Sand, te Amsterdam. De spectaculaire aankomende Hardclassics Halloween show zal er één worden, die nog lang na zal griezelen in je heugen!
Zaterdag 2 augustus is het tijd voor de volgende We All Love 80's 90's 00's beach edtion van 2014 in Beachclub Bloomingdale Beach!
2 Augustus is het weer tijd voor Dance Boulevard. Na de fantastische editie van vorig jaar groeit Dance Boulevard met 4 gedecoreerde podia, drank, lekker eten, cocktails en jouw vrienden naar het gezelligste festival van West-Brabant. Maak er samen een onvergetelijke dag van! Natuurlijk samen met de muzikale helden van Nederlandse bodem en ver daar buiten. Wat te denken van: Frequencerz, The Flexican & MC Fit, Deepack, Billy the Kit, Radical Redemption, La Fuente, Mark with a K, The Partysquad en nog vele anderen! Bekijk hieronder de timetable en alle nuttige informatie voor deze dag!
Progressive-icoon John Digweed is op vrijdag 17 oktober terug met wederom een speciale Bedrock programmering in de Rabozaal van de Melkweg! Na het succes van de voorgaande drie jaren is besloten de succesvolle nacht dit jaar opnieuw terug te laten komen tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). Binnenkort wordt de rest van de line-up bekend gemaakt. Tickets zijn nu verkrijgbaar.
Let's go back to
vrijdag 25 juli 2014
Na de geweldige première bij Eindelijk Weer in Almere op zaterdag 31/5 dachten ze direct: Let's get back! De sfeer was super, wat een topavond, wat een topfeest. Dat doe je dus nog eens dunnetjes over! De Disco-Train party's zijn uitgegroeid tot legendarische feesten. Foute schoenen uit de kast, glitterbril en afropruik op: zaterdag 26 juli is Eindelijk Weer het decor voor hèt feest der herkenning: de Disco-Train Let's Get Back Party, een avondvullend spektakel.
De Hollywood Music Hall (HMH) in Rotterdam moet de deuren sluiten. De directie heeft volgens medewerkers het faillissement aangevraagd voor de discotheek die bekend staat om haar themafeesten. Medewerkers van de HMH, die anoniem willen blijven, laten aan RTV Rijnmond weten dat zij zaterdag te horen hebben gekregen dat het einde oefening is voor het partycentrum.
Amersfoort is een nieuw festival rijker. Zaterdag 30 augustus strijkt Festifoort neer op het groenrijke evenemententerrein aan de Mijnbouwweg in Amersfoort. Met dit nieuwe festival organiseren de initiatiefnemers een evenement voor echte dance-liefhebbers.
Recreatieoord de Binnenmaas, een schitterende locatie waar ze jullie bij elkaar gaan brengen middels house, dance, electro, oldschool classics en de hardere stijlen. Mainstage zal keihard uit gaan pakken met de beste 'house' artiesten en bij de Oldschool Gangsters Area zal voornamelijk de 'smile' momentjes op je gezicht tevoorschijn komen. De Glowing Hard stage hier gaan de beentjes zeker van de vloer want dit wordt 100% knallen!
Laatste info Total Turbulence
dinsdag 22 juli 2014
Het is al bijna zover! 2 augustus 2014 is het tijd voor Total Turbulence. De voorbereidingen voor het evenement zijn inmiddels in volle gang. Check in de bericht alle informatie en de timetable!
Audiosculpture on the Beach
maandag 21 juli 2014
De afdeling seismologie van het KNMI geeft voor 26 juli a.s. in de omgeving van Scheveningen code rood af. Het betreffen hier geen boringen van de NAM in de Noordzee, het beheersbaar tot ontploffing brengen van een oude vliegtuigbom uit WO II en nee, ook de pier wordt (nog) niet gesloopt. Zaterdag 26 juli vieren de mannen van Audiosculpture hun 15-jarig bestaan in labelvorm en zullen daarom Scheveningen op haar grondvesten doen schudden.
Max Enforcer stopt zijn volle energie en passie in letterlijk alles wat hij vastgrijpt. Met optredens op Qlimax en Defqon.1, maar ook met magische releases als "Lost In Paradise," is deze man de perfecte artiest om het Open Air anthem van deze editie van Q-BASE te produceren. Max Enforcer vertegenwoordigt de Open Air stage met een anthem in de melodieuze stijl waar hij om bekend staat, perfect passend binnen de Q-BASE traditie. Woorden kunnen slechts een idee geven van wat je oren te wachten staat, dus beluister het anthem van Max Enforcer en geef je over aan het ultieme Q-BASE gevoel.
Integrate presents Pig & Dan
zondag 20 juli 2014
2 Augustus is het tijd voor de vijfde Integrate editie op het strand. Nu alle WK-spanning voorbij is gaan we natuurlijk gewoon door met feesten en dat doe je deze editie met het uit Mallorca afkomstige duo Pig&Dan.
Rotterdam Outdoor is een initiatief waar al lang over gesproken werd. Het idee voor een leuke en luchtige ode aan de havenstad ontstond in de Maassilo. RAAK! Events organiseert hier veel evenementen en samen met de Maassilo vonden zij dat het tijd was voor een nieuwe stap. Dit jaar bestaat de Maassilo tien jaar en dit is dus alleen maar meer reden om het plan door te zetten. Halve maatregelen gaan er niet genomen worden, er zullen 5 area's komen op een fenomenale plek in Rotterdam.
Nominaties 2014 MTV VMA bekend
vrijdag 18 juli 2014
MTV Nederland heeft vandaag alle genomineerden voor de 2014 MTV Nederland Video Music Awards bekend gemaakt via Snapchat. Beyoncé gaat aan kop met acht MTV Nederland Video Music Awards-nominaties, Eminem en Iggy Azalea volgen met ieder zeven nominaties. Hiermee zijn zij meest favoriet voor de 2014 MTV Nederland Video Music Awards.
De Groningse drum 'n bass act Noisia organiseert tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) een nieuwe editie van Noisia Invites in de Melkweg. Na uitverkochte clubnachten tijdens b2s dit jaar en ADE 2013 is voor zaterdag 18 oktober opnieuw een line-up van megaproporties uitgenodigd.
NOXX² invites Nervo & Chuckie
donderdag 17 juli 2014
Tomorrowland staat in haar startblokken. Twee weekends met zowat alle grote namen uit de business, een formule die dodelijk is voor menig clubs. Maar niet voor de Antwerpse club Noxx, die slechts op 10 minuten verwijderd ligt van het feeërieke festival. Net zoals verleden jaar ontvangt Noxx een aantal 'mainstage' artiesten om 'het beste feest ter wereld' na middernacht voortt te zetten.
Sun NRG event vindt jaarlijks plaats bij Beachclub Fuel te Bloemendaal aan zee. Het knusse en gezelligste raw hardstyle / hardcore minifestival van de regio. De line-up spreekt boekdelen, want het gaat een avondje vol knalwerk worden. Je kan kan gaan genieten op het tweejarig bestaan van NRG VIBE van de volgende artiesten: Crypsis, Warface, Artifact (live), Cold Case, Jason Payne, Up Syndrome, D-Style, TBS, MC Tellem.
Met de zomer in aantocht vormt het strand een perfect toneel voor de opwachting van muzikale Dutchies. Pak zelf de hoofdrol en geniet op zondag 20 juli mee van smaakvolle EDM ingrediënten. Baan een weg richting jouw spot op de dansvloer van Beachclub Vroeger en laat je hier op zomerse wijze in extase brengen door alles wat Get Dutched voor jou in petto heeft.
Het ambtstermijn van Mirik Milan als Amsterdamse Nachtburgemeester is na twee succesvolle jaren bijna verlopen. De hoogste tijd voor nieuwe verkiezingen. Ieder die zich geroepen voelt kan zich vanaf nu verkiesbaar stellen via de website. Op donderdag 18 september kiest de jury van Stichting Nachtburgemeester Amsterdam en het publiek tijdens een feestelijke avond in club TrouwAmsterdam de nieuwe nachtburgemeester.
Het Goffertpark in Nijmegen is zaterdag 23 augustus het decor van Vestival. Dit nieuwe festival richt zich op urban en dance en heeft voor de eerste editie grote namen als Trey Songz, Miguel, A$AP Rocky, Ryan Leslie, Jeremih en Craig David weten te strikken.
Het was te verwachten dat resident Franky Rizardo met zijn eigen concept thuishaven Bloomingdale zou aanwijzen voor zijn eerste editie van Flow. Na hosting op Free Your Mind Festival, Summerfestival en Dance Valley is dit de logische volgende stap.
Crazy Sexy Cool Outdoor Festival vindt plaats bij Lloyd Multiplein in Rotterdam. Het outdoor festival van het jaar knalt op 20 juli met Sidney Samson, Shermanology, Jay Hardway, The Partysquad, Billy the Kit, Leroy Styles, Benny Rodrigues, Apster, Gregor Salto, Franky Rizardo, FeestDJRuud, Roul and Doors, Zawdi MC, MC Roga, MC Ambush & MC Mitch Crown and many many more! Ben jij helemaal voorbereid? Hier vind je alle info om helemaal startklaar te zijn.
Op 27 juli komen Sunnery James & Ryan Marciano naar Bloomingdale Beach om voor de vijfde keer hun eigen avond te hosten. De eerste tot de laatste editie hebben keer op keer bewezen legendarisch te zijn en zo luidt ook de verwachting voor de vierde zondag in juli van dit seizoen!
Ook dit jaar organiseert Draaimolen weer het gratis Holy Pink Festival.
Traditiegetrouw vindt dit festival plaats tijdens Roze Maandag in Tilburg. Roze Maandag is het grootste gay evenement in Nederland waar jaarlijks zo'n 300.000 feestgangers op afkomen.
Project Sugar gaat Vreemd
maandag 14 juli 2014
24 Juli 2014 zal het legendarische donderdagnachtprogramma Vreemd eenmalig terugkeren in Sugar Factory. Project Sugar heeft de handen ineen geslagen met Carlos Valdes om een van de meest succesvolle donderdagnacht concepten van Amsterdam nog eenmaal in volle glorie te herleven.
Op zaterdag 25 oktober vindt Thrillogy wederom plaats in één van de grootste indoor locaties van Nederland, namelijk de Jaarbeurs te Utrecht. Toch is deze locatie juist daarom ook uitermate geschikt voor een concept als deze. Dat bleek wel tijdens de dik uitverkochte editie van afgelopen jaar. Tienduizenden feestgangers konden genieten van drie totaal verschillende muzikale belevingen en dat onder één dak!
Op zaterdag 9 augustus 2014 vindt voor de vierde maal Paradigm Festival plaats. Het festival voltrekt zich in en rondom de Groningse uitgaansgelegenheid Paradigm en staat bekend als één van de meest veelzijdige en vernieuwende elektronische muziekfestivals van Nederland. Het thema van dit jaar is 'La maison de Paradigme' oftewel 'Het huis van Paradigm'.
Op zaterdag 19 juli 2014 vindt voor het 13e jaar op een rij het Amsterdamse festival Cruise and Dance plaats. Dit unieke festival aan en op het water kan zowel met eigen boot, als via het land bezocht worden. Cruise and Dance is het enige festival in Amsterdam welke je met eigen boot kunt bezoeken.
De danceprogrammering van het Magneet Festival 2014, de culturele vrijplaats van Amsterdam, begint onder leiding van DJ Isis, steeds meer vorm te krijgen. Op 22, 23 en 24 en vervolgens 29, 30 en 31 augustus is er op de zandvlakte Oostpunt van het Amsterdamse Zeeburgereiland muziek, theater, experimentele bouwwerken, dans en allerlei soorten kunst te verwachten. Isis, die zelf aan de basis staat van het festival, is op 22 augustus te zien.
Sinds twee weken is Club La Mer in Noordwijk een nieuwe richting op gegaan en met succes! Iedere zaterdag vindt er nu een nieuw concept plaats in deze exclusieve club in Noordwijk! Latin Lovers, We All Love 80's 90's & 00's, Snorro, Power Flower en The White House passeren willekeurig op de zaterdag voorbij! Iedere zaterdag een ander thema, de beste deejays, het gaafste decor en natuurlijk nog veel meer verrassingen.
Op 12 juli is het tijd voor Daylight Festival! in Roosendaal. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de reis langs diverse wereldsteden zoals Rio de Janeiro, Londen, Melbourne en de verzonken stad Atlantis hebben ze alle belangrijke informatie in dit bericht op rij gezet.
Wooferland tovert op zaterdag 30 augustus het Recreatiegebied Spaarnwoude Park opnieuw om tot een groot feest der herkenning. Het enige echte house classics festival van Nederland mag na tien jaargangen intussen met recht een klassieker worden genoemd.
Haarlem Ordinair, het jaarlijks festijn van de wansmaak in het Haarlemse Patronaat komt er weer aan! Op de negende editie op vrijdag 1 augustus kan je je opnieuw onderdompelen in een schaamteloze avond vol vuigheid, vertier, vrienden en vermaak. Trek je panter of tijger outfit aan want het thema dit jaar luidt: Daggie Dierentuin! Denk Bokito, denk trekvogel of nachtvlinder, kortom een beestachtige avond vol lol!
Ben jij in de periode 1994-2013 op één van de vele Raving Nightmare edities flink uit je dak gegaan? Markeer dan zaterdag 8 november 2014 met een vette stift in je agenda! Want dan keert het beruchte en succesvolle concept voor de laatste keer terug.
Zondag 27 juli vindt het Vunzige Deuntjes festival plaats in het Diemerbos. De organisatie maakte deze week de volledige line-up en betrokken partijen bekend. Tijdens de tweede editie van het Vunzige Deuntjes festival vinden optredens plaats van onder andere The Artful Dodger Verenigd Koninkrijk, Washerman Zwitserland, Jody Bernal en DJ Abstract.
De inschrijving voor Vinylized is geopend. Vanaf vandaag kunnen ambitieuze danceproducers zich inschrijven voor de Nederlandse danceproducerscontest. Een veelkoppige jury met zwaargewichten uit de industrie gaat op zoek naar de beste dance track. De winnaar maakt kans op een prijzenpakket met onder meer een vinylrelease, studio-uren bij SAE Institute en een presentatie op ADE Next.
Na zes mooie jaren op Landgoed Hendrickx gaat FestyLand verhuizen naar recreatiepark BillyBird Park Hemelrijk in Volkel. Het terrein, grenzend aan het water, biedt een scala aan mooie mogelijkheden. Tegelijkertijd met deze verhuizing wordt het vernieuwde concept gelanceerd waarbij de sfeer en beleving van het oude vertrouwde FestyLand gegarandeerd blijven. Zondag 12 oktober wordt een nieuw creatief festival met een andere naam.
Vrijdag 31 oktober staat dance producer en dj Porter Robinson in de Melkweg met een liveshow. Porter Robinson is een van de grote talenten binnen het EDM genre en is al een aantal jaar gestaag zijn opmars aan het maken in de DJ Mag top 100 dj's. Deze zomer komt zijn debuutalbum "Worlds" uit, met aansluitend een wereldtour. De voorverkoop start vandaag.
Marcel Woods is de afsluiter van het Trance Podium op Dance Nature Festival. Dit is daarmee een unieke gelegenheid om hem nog een keer in actie te zien achter de draaitafels. Eerder heeft Marcel Woods laten weten te stoppen met de productie van nieuwe muziek en het draaien op internationale festivals. Enkel bij speciale gelegenheden en wanneer hij zijn nieuwe project 'Bring Back the Music' ten gehore kan brengen, zal hij acte de presence geven. Die ruimte wordt hem graag gegeven bij Dance Nature Festival.
Het Zomerparkfeest presenteert een prachtige slotact. Het hoofdpodium wordt dit jaar afgesloten door Venloos grootste exportproduct op het gebied van muziek. FeestDJRuud draait een einde aan de zaterdagavond met een knalfuif XXL op het grootste podium.
Gisteren organiseerde Nicky Romero zijn eigen vrijwilligersdag voor 10,000 HOURS. Nadat hij afgelopen vrijdag officieel bekend maakte ambassadeur van deze stichting te zijn, riep hij via Facebook zijn achterban op voor het doen van vrijwilligerswerk. Tien fans hielpen hem vandaag bij het opvrolijken van een gezinsvervangend huis.
Op zondag 27 juli keert Dancetour terug in Goes. Ook dit jaar vindt het gratis toegankelijke dance event plaats op de Grote Markt in het centrum van de stad. Om 13:00 uur opent AlanzoB, winnaar van de Pepsi DJ Clash, het spektakel en verder vuren tot 22:00 uur DJ's Wessel S, Yellow Claw, La Fuente, Lucien Foort, Dannic en Sick Individuals hun beats op je af.
Nog geen maand geleden maakte het populaire dance event 'Don't Let Daddy Know' bekend dat ze op 25 oktober hun Belgische debuut maken in het Sportpaleis in Antwerpen. Nu, nog geen maand later, is het tijd om de line-up bekend te maken, voor deze avond die je niet mag missen. Grote namen als Showtek, Sander van Doorn en DVBBS zijn al bevestigd, net als het zeer getalenteerde DJ duo Blasterjaxx, Ummet Ozcan en Sem Vox.
Bloemendaal aan zee, maakt zich inmiddels klaar voor de jaarlijkse Hardclassics editie! De fanatieke Hardclassics fans, treffen ook hun voorbereidingen en kijken halsreikend uit naar aankomende 12 juli. Met nog een kleine twee weken te gaan, heeft Free2party inmiddels bevestigd dat de 2014 editie van Hardclassics on the Beach bijna is uitverkocht net als de afgelopen drie voorgaande jaren.
31 juli 2014
Nederlandse festivalmarkt groeit
Eindelijk Weer introduceert deze zomer nieuw format: SOS
Onrust aan Schevingse Zwarte Pad
30 juli 2014
Ensuite is officiele Lakedance afterparty
Dedicated is back
29 juli 2014
Aftermovie H.C.O.T.B. 2014, next stop Hardclassics Halloween Indoor
We all Love 80's 90's 00's dit weekend aan het strand
Dance Boulevard 2014 timetable en last info
28 juli 2014
John Digweed terug in de Melkweg tijdens ADE
25 juli 2014
Let's go back to
23 juli 2014
Hollywood Music Hall Rotterdam moet deuren sluiten
Festifoort: lokaal evenement met internationale allure
22 juli 2014
Sunglow Festival 13 september op Recreatieoord Binnenmaas
Laatste info Total Turbulence
21 juli 2014
Audiosculpture on the Beach
Q-BASE Open Air anthem door Max Enforcer
20 juli 2014
Integrate presents Pig & Dan
18 juli 2014
Rotterdam Outdoor met Give Soul, Subway, Strobe en Ecktuh! Ecktuh! op zaterdag 20 september
Nominaties 2014 MTV VMA bekend
Noisia invites tijdens ADE terug in de Melkweg
17 juli 2014
NOXX² invites Nervo & Chuckie
Aanstaande zondag Crypsis, Warface, Artifact live and many more
16 juli 2014
Laatste kaarten Get Dutched on the beach in de verkoop
Amsterdam op zoek naar een nieuwe nachtburgemeester
Vestival nieuw festival in Goffertpark
15 juli 2014
Franky Rizardo met eigen concept naar Bloemendaalse strand
Laatste info en timetable Crazy Sexy Cool Outdoor Festival
14 juli 2014
Sunnery James & Ryan Marciano @ Beachclub Bloomingdale
Gratis techno op Holy Pink 2014
Project Sugar gaat Vreemd
Thrillogy 2014: traditiegetrouw tijdens de ingang van de wintertijd
12 juli 2014
Paradigm Festival 2014: welkom thuis
11 juli 2014
Varende jacuzzi's op drijvend Amsterdams festival
10 juli 2014
Eerste deel danceprogrammering Magneet Festival bekend
9 juli 2014
Nieuwe programmering Club La Mer in Noordwijk
8 juli 2014
Daylight Festival 2014 timetable & latest info
Wooferland festival verbindt haar publiek met house-classics
7 juli 2014
Haarlem Ordinair presenteert op vrijdag 1 augustus 2014 een Daggie Dierentuin
Raving Nightmare · The final Temptation
6 juli 2014
Vunzige Deuntjes Festival maakt complete line up bekend
5 juli 2014
Vinylized viert tienjarig jubileum en opent inschrijving producerscontest
FestyLand verhuist en start early bird voorverkoop
4 juli 2014
Porter Robinson met liveshow naar Melkweg
Marcel Woods afsluiter op trance stage Dance Nature
3 juli 2014
Dance programma Zomerparkfeest compleet
2 juli 2014
Nicky Romero en fans knappen gezinsvervangend huis op
Dancetour sluit maand juli af in Goes
Don't Let Daddy Know Antwerp verwelkomt o.a. Showtek, DVBBS & Blasterjaxx
HardClassics on the Beach 2014 bijna uitverkocht