Partyflock
 
Recensies · mei 2014
­ Nederland
Geïnspireerd door zijn naamgenoot, brengt David Douglas een album vol diversiteit. Zijn 'Moon Observations' hoor je hier en lees je in deze recensie.
De McQueen club in Shoreditch Londen is hot! Niet alleen kun je er terecht voor een hapje of drankje, maar ook is het in de avond een plek om je beste dansmoves te showen. Met de eerste compilatie van de trendy club krijgen we een impressie van hoe het er aan toe gaat in the East End.
Zo'n 15 jaar na de officiële release verscheen zojuist een remastered editie van Ferry Corsten's mixcompilatiedebuut 'Solar Serenades'. Hebben we hier te maken met hopeloos verouderde kitsch of een waardevol muzikaal museumstuk?
Aan alle mooie dingen komt een eind. Zo ook de optredens van Swedish House Mafia. De immens populaire band besloot te stoppen, maar niet zonder één laatste wereldtour te maken. In de documentaire: Leave The World Behind zien we beelden van die tour en genieten we nog even na van het ongekende Zweedse house succes.
ATB - Contact
maandag 26 mei 2014
Het duurde even, maar Partyflock heeft ook de hand weten te leggen op het nieuwste wapenfeit van de Duitser Andre Tanneberger. Het album 'Contact' laat een melodieuze kant zien van ATB. Hoe melodieus, lees je in deze recensie…
We hebben er 3 jaar op moeten wachten maar Bas, Jelle en Bart zijn terug. Het eerste volledige Endymion album op Neophyte Records.
Afrojack - Forget The World
donderdag 22 mei 2014
Voor de fans was het lang wachten, maar Forget The World is eindelijk daar. Het debuutalbum van Afrojack lijkt op voorhand al een groot succes te worden voor de razend populaire DJ. Toch zien we met namen als Sting en Snoop Dogg een aantal aparte samenwerkingen. Is Afrojack een nieuwe weg ingeslagen?
Dat je niet altijd af moet gaan op het voorgaand werk van een artiest, wordt ook deze keer maar weer bewezen. Daar waar Christian Wünsch ons normaal gesproken redelijk monotone pompende techno voorschotelt, heeft hij voor zijn eerste album gekozen voor een veel diverser geluid.
Esteban Adame - Day Labor
dinsdag 20 mei 2014
Esteban Adame speelt al een aantal jaren in bands als Galaxy 2 Galaxy en Los Hermanos. Inmiddels is hij alleen verder gegaan als technoproducer. De Amerikaan presenteert nu met ''Day Labor'' zijn debuutalbum.
Tobias - A Series of Shocks
maandag 19 mei 2014
Na het sfeervolle "Leaning over Backwards" is Tobias Freund terug met "A Series of Shocks". Een album vol lange diepere tracks om bij weg te zweven.
Vorig jaar zag Qapital het levenslicht met een van de betere feestjes van het jaar. Dit jaar stond Qapital er weer en het kon alle verwachtingen zonder moeite inlossen. Frequencerz mochten niet alleen het anthem maken, ze kregen ook de eer het album te mixen.
Paul Hazendonk - Adapt
zaterdag 17 mei 2014
Na jaren prominent actief geweest te zijn als dj en producer, is Rotterdammer Paul Hazendonk eindelijk met een debuutalbum gekomen in de vorm van 'Adapt'. Dit album is uitgebracht op zijn label Manual Music. Op dit label wordt al sinds 2005 veelzijdige muziek uitgebracht van producers als Gabriel Ananda, Hernan Cattaneo, Max Cooper, John Tejada, Henry Saiz, Umek, Guy J en Phonique.
Compost Records heeft onlangs Christian Prommer de kans gegeven zijn eerste echte soloalbum op te releasen. Deze van nature drummer laat op Übermood zien hoe hij zijn voorliefde voor jazz en drums moeiteloos weet te combineren met elektronische klanken.
Duck Sauce - Quack
donderdag 15 mei 2014
Barbra Streisand! Welke danceliefhebber kent de klapper van Duck Sauce niet? Het bleek de grootste hit tot nu toe voor de disco act van A-Trak en Armand Van Helden. Hebben ze met het debuutalbum Quack opnieuw goud in handen?
Masters of Hardcore - The Empire of Eternity ligt alweer een aantal weken achter ons, maar het nagenieten gaat nog lang door dankzij de 36e compilatie uit de serie.
Volgens goed gebruik brengt Solarstone ook van zijn vierde artiestenalbum Pure een remixversie uit. Niet zomaar eentje, maar een bijna vier uur durende Deluxe Edition in een interactief digitaal format. Partyflock legde 'm langs de meetlat.
Caspa presenteert Dubstep Sessions 2014. Dubstep? Dubstep is toch dood? Nee hoor. Verre van. Een nieuwe dubstep mix gemaakt door grootmeester Caspa.
Dj D - Greatest Hits
vrijdag 9 mei 2014
Dj D kapte vorig jaar met zijn carrière in de hardcore scène. Privé-redenen zorgden voor zijn beslissing, maar hij wordt gemist. Daarom is er voor de fans nu een Greatest Hits cd.
Star Twerk
donderdag 8 mei 2014
De allernieuwste hype in de muziekwereld is ongetwijfeld twerking. Al "eeuwen" bekend in de Latijns-Amerikaanse landen, maar dankzij artiesten als Miley Cyrus komt het ook overgewaaid naar andere contreien. De muziek die daarbij hoort is vrij uiteenlopend, zoals ook te horen is op een van de allereerste cd releases; Star Twerk.
HTRK - Psychic 9-5 Club
woensdag 7 mei 2014
HTRK begon als een puur indie rock bandje, maar groeide door de jaren heen meer naar de electronic sound. Zeker sinds de plotse dood van bandmember Sean Stewart in 2010. Ze zijn heel actief gebleven en dit jaar brengen ze hun nieuwste album op de markt.
Het is weer zo ver! Een nieuwe mixcompilatie van Defected In The House Miami. Voor de 2014 editie mochten Andrea Oliva, Paolo Rocco en NICe7 ons vermaken met de beste zomertunes van dit moment.
Reboot - Deep V
maandag 5 mei 2014
Reboot geniet bekendheid sinds 2007 toen hij met diverse goed ontvangen releases zichzelf in sneltrein op de kaart zetten binnen de techno en techhouse wereld. Tracks als "Vandong", "Ronson", "Caminando" en "Enjoy Music" staan op zijn cv en na het uit 2010 afkomstige album 'Shunyata' is het nu tijd voor zijn tweede studioalbum getiteld 'Deep V', uitgebracht op Deep Vibes Recordings.
Cloud 9 Dance gaat er ook in 2014 vol voor. De bekende reeksen blijven bestaan en dat betekent dat het weer tijd is geworden voor volume 1 van de hardstyle editie van The Ultimate Collection.
Skrillex - Recess
vrijdag 2 mei 2014
Skrillex, je vindt hem helemaal te gek of je haat hem. Toch staat hij ondanks dat de kritiek nog wel eens pittig is, op de grootste festivals en tourt hij de hele wereld over. Met zijn derde full length album Recess laat hij horen dat hij niet alleen met dubstep maar ook andere genres een poging waagt om nieuwe fans voor zich te winnen.
Trance In Brazil
donderdag 1 mei 2014
Enkele Brazilianen namen het heft in handen om trance in het Braziliaanse landschap wat groter en bekender te maken. Tot nog toe is het land wild van house en techno, maar trance wist er nog geen voet aan grond te krijgen. In samenwerking met Black Hole is er nu Trance In Brazil.
David Douglas – Moon Observations30 mei 2014
McQueen Shoreditch Volume One - Mixed By Shane Macauley & Timo Garcia29 mei 2014
Ferry Corsten – Solar Serenades (Remastered)28 mei 2014
Swedish House Mafia - Leave The World Behind27 mei 2014
ATB - Contact26 mei 2014
Endymion - Be A Voice Not An Echo23 mei 2014
Afrojack - Forget The World22 mei 2014
Christian Wünsch - Internal Conversion21 mei 2014
Esteban Adame - Day Labor20 mei 2014
Tobias - A Series of Shocks19 mei 2014
Qapital 2014 - Mixed by Frequencerz18 mei 2014
Paul Hazendonk - Adapt17 mei 2014
Christian Prommer - Übermood16 mei 2014
Duck Sauce - Quack15 mei 2014
Masters of Hardcore XXXVI - The Empire of Eternity14 mei 2014
Solarstone – Pure (Deluxe Edition)13 mei 2014
Caspa presents Dubstep Sessions 201412 mei 2014
Dj D - Greatest Hits9 mei 2014
Star Twerk8 mei 2014
HTRK - Psychic 9-5 Club7 mei 2014
Defected In The House Miami 20146 mei 2014
Reboot - Deep V5 mei 2014
Hardstyle The Ultimate Collection 2014 - Volume 14 mei 2014
Skrillex - Recess2 mei 2014
Trance In Brazil1 mei 2014