Partyflock
 
Recensies · oktober 2012
­ Nederland
Goose - Control Control Control
woensdag 31 oktober 2012
Daar is ie dan... de derde langspeler van de Belgische dancesquad Goose! Benieuwd of de mannen de toch ietwat teleurstellende opvolger van hun meesterlijke debuut kunnen doen vergeten.
Monoloc - Drift
woensdag 31 oktober 2012
'Drift' is de naam van het debuutalbum van Monoloc, een graag geziene dj en producer binnen de (rauwe kant van de) techno scene. 'Drift' komt uit op het CLR label van Chris Liebing, waar hij zich in 2010 bij aansloot en al een aantal releases op uitbracht.
Da Tweekaz - Time 2 Shine
maandag 29 oktober 2012
Dat hardstyle intussen ver over de grenzen hot is, is al langer gekend. De DJ Mag Top 100 jl. bewijst dat nog maar eens met verschillende hoge noteringen in die lijst. Een van de nieuwkomers bekleedt de 99ste plaats. Zelf hadden ze liever de 100ste plaats gehad, maar het Noorse duo maalt er verder weinig om. Belangrijker is het releasen van hun eerste soloalbum; Time 2 Shine!
De eerste van september was het einde van de zomer en het einde van het festivalseizoen. maar Ground Zero beukte toch nog even alles los. Het festival noemt zichzelf het rauwste dat er is. De hardstyle werd aan de kant geschoven voor de cd release. Dj Predator en Mr. Madness namen beide mixen voor hun rekening; de een wat harder en rauwer dan de andere.
2 Bears 1 Love
maandag 29 oktober 2012
The 2 Bears zijn in een rap tempo de wereld aan het veroveren met hun unieke stijl. Joe Goddard en Raf Rundell brachten begin dit jaar nog hun nieuwe album 'Be Strong' uit. Na een geslaagde festivalzomer presenteren zij nu hun nieuwe compilatiealbum getiteld '2 Bears 1 Love'.
In navolging van 'Escape from Planet Monday' (2006) en 'Kryptonite' (2010), is 'Nextlevelism' het derde album van de drum & bass en dubstep dj/producer DJ Fresh
Peter Luts - Voyager
woensdag 24 oktober 2012
Peter Luts is al sinds zijn twaalfde bezig met muziek. De belg is dan ook één van de grotere namen in zijn land; zo is hij bijvoorbeeld lid van Lasgo en heeft hij muziek geproduceerd voor AnnaGrace (vroeger Ian Van Dahl). Ook solo heeft hij successen geboekt, met zijn hit ''The Rain'' uit 2010 als beste voorbeeld. In dat jaar verscheen tevens zijn compilatiealbum 'My Playlist'. Nu hij heeft weer een nieuwe mix afgeleverd, getiteld 'Voyager'.
Q-Base 2012
zondag 21 oktober 2012
De negende editie van Q-Base was alweer een succes. Onder een stevig zonnetje en daarna in een zwoele nacht beukten alle area's er zwaar op los. De positive anarchy sfeer paste perfect bij het feest en met maar liefst negen stuks is dit ongetwijfeld het feest met de meeste anthems. Frontliner, Endymion, Limewax & Thrasher en Henzel & Disco Nova verzorgden in totaal vier mixen om de bijhorende cd release extra luister bij te zetten.
De EDM trots van Canada heeft een nieuw album wereldkundig gemaakt; een schijf vol variatie en met een aantal interessante samenwerkingen. We zoomen in op de nieuwste cd van Deadmau5.
In 2004 werd de hardcore wereld opgeschrikt door de komst van Omkara Techichi. Nooit eerder was er zo'n obscuur man in een toch wel obscure scene. Maar hij haalde niet alleen aandacht met zijn verschijning, ook zijn producties mochten er wel degelijk zijn. Nu is daar zijn eerste soloalbum: Dreamonic Vamperor.
Trance is ondanks het zware weer waarin het verkeert nog altijd een van de grootste mondiale muziekreligies. Armin van Buuren, als dominee van de gangbare trance kerk, biedt alle gelovigen een nieuw hoofdstuk van zijn Universal Religion evangelie aan. Is hoofdstuk zes een zegen of een plaag?
Qbical – The Night
donderdag 18 oktober 2012
Qbical is de werknaam van Raymond van Baal. "The Night" is zijn tweede full length album en de opvolger van het uit 2008 stammende "Life Is Just A Bunch Of Pixels" – een digital only release overigens. Blijkt "The Night" die volgende stap vooruit in Qbical's producercarrière?
Bedrock 14 - Compiled by John Digweed
donderdag 18 oktober 2012
Eerder deze maand verscheen de nieuwe jaarlijkse compilatie van het Bedrock label. Deze compilatie, welke zoals gewoonlijk is samengesteld door Bedrock frontman John Digweed, is inmiddels aangekomen bij het veertiende deel en biedt een mooi overzicht van waar het label momenteel voor staat.
Zany - Planet Zany
zaterdag 13 oktober 2012
Oudgediende Zany staat er nog steeds. En hoe. Hij heeft onlangs een nieuw album uitgebracht en Planet Zany, zoals die release dan heet, is een speciale release. Al was het maar omwille van de manier waarop die gereleast is.
Domain Hardcore Volume 3
zaterdag 13 oktober 2012
Het is amper een half jaar geleden dat het tweede deel van de nieuwe serie Domain Hardcore werd uitgebracht. Nu alweer is het tijd voor deel drie van deze reeks, wederom samengesteld en gemixt door Panic en Neophyte.
Eind september jl. verscheen Jori Hulkkonen's eerste langspeler onder zijn Third Culture alias. "Negative Time" betekent Hulkonnen's dertiende full length album (overall) en zijn eerste voor My Favorite Robot. Een welkom nieuw hoofdstuk uit de indrukwekkende carrière/discografie van de Fin.
Balance 022 - Funk D'Void
woensdag 10 oktober 2012
Balance is alweer toe aan het tweeëntwintigste deel. Deze keer heeft Lars Sandberg, beter bekend als Funk D'Void de eer gekregen om het nieuwste deel van de befaamde Australische Balance serie samen te stellen.
Robbie Rivera, de Amerikaan met Puerto Ricaanse roots, is al jaren een gevestigde naam in de housemuziek. Hij komt nu met zijn nieuwste wapenfeit genaamd 'Juicy Ibiza 2012'.
Caspa presents Dubstep Sessions 2012
woensdag 10 oktober 2012
Met 'Dubstep Sessions 2012' brengt dubstep veteraan Caspa ons een pompende mix vol dubstep en bass music, welke op uitstekende wijze Caspa zijn stijl vertegenwoordigt.
Markus Schulz - Scream
zondag 7 oktober 2012
Na 'Without You Near', 'Progression' en 'Do You Dream?' verscheen eind augustus 'Scream', het vierde artiestenalbum van Markus Schulz.
Steve Bug - Noir
zondag 7 oktober 2012
'Noir' is het vijfde artiestenalbum van Steve Bug en komt uit op zijn eigen Poker Flat label. Zoals de titel al doet vermoeden, laat het album zich beïnvloeden door het film noir genre en kent het zodoende een wat donker en mysterieus tintje.
Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat Dimitri From Paris een compilatiealbum heeft uitgebracht. Vorig jaar gaf hij nog met landgenoot Bob Sinclar zijn muzikale visie op de beruchte feestjes in de Playboy Mansion, nu is hij alleen terug met twee swingende schijfjes vol met disco en house.
Sinds eind 2009 gaat het hard met de carrières van AN21 (lees: Antoine) en Max Vangeli. Zo boekten beiden al solo succes met platen als ''Valodja'', ''Flonko'' en ''Look Into Your Heart''. Toen de twee vrienden besloten om de handen in één te slaan, werden ze wereldwijd nog bekender. Een debuutalbum kon natuurlijk niet uitblijven en na ruim twee jaar wachten is het dan eindelijk zover.
Het dynamische trance duo Tritonal is de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot smaakmaker in de moderne trance scene. Een jaar geleden werd hun debuutalbum de wereld in geslingerd. Nu biedt het Amerikaans tweetal de Tritonians en de uplifting trance fans een heus remix verzameling aan.
Het Britse Tempa label, dat met artiesten als Skream en Benga een belangrijk aandeel had in de groei en bloei van de dubstep/UK bass, scoort met deze nieuwste "Dubstep Allstars" niet zozeer een dikke voldoende wat betreft originaliteit, maar doet dat wel met de muzikale invulling.
Goose - Control Control Control31 okt 2012
Monoloc - Drift31 okt 2012
Da Tweekaz - Time 2 Shine29 okt 2012
Ground Zero 2012 - The Night Project29 okt 2012
2 Bears 1 Love29 okt 2012
DJ Fresh - Nextlevelism (Deluxe Edition)24 okt 2012
Peter Luts - Voyager24 okt 2012
Q-Base 201221 okt 2012
Deadmau5 - >album title goes here<21 okt 2012
Omkara Techichi - Dreamonic Vamperor21 okt 2012
Armin van Buuren – Universal Religion Chapter Six18 okt 2012
Qbical – The Night18 okt 2012
Bedrock 14 - Compiled by John Digweed18 okt 2012
Zany - Planet Zany13 okt 2012
Domain Hardcore Volume 313 okt 2012
Jori Hulkkonen as Third Culture – Negative Time13 okt 2012
Balance 022 - Funk D'Void10 okt 2012
Juicy Ibiza 2012 – Mixed By Robbie Rivera10 okt 2012
Caspa presents Dubstep Sessions 201210 okt 2012
Markus Schulz - Scream7 okt 2012
Steve Bug - Noir7 okt 2012
Dimitri From Paris - Back In The House7 okt 2012
AN21 & Max Vangeli – People Of The Night3 okt 2012
Tritonal – Piercing The Quiet Remixed3 okt 2012
Dubstep Allstars: Vol.09 – Mixed by Silkie & Quest3 okt 2012