Partyflock
 

Give Soul

Give Soul
5 juni 2018
label concept
SiteSite givesoul.nl
E-mailinfo@givesoul.nl
AdresRotterdam
Nederland Nederland
Oprichting18 september 2011
Linksfacebookpageinstagramsoundcloudspotifytiktokyoutube

Informatie

Het was het einde van de zomer van 2011. Het uitgaansleven in Rotterdam kenmerkte zich door te weinig aanbod, zowel in aantal clubs als in leuke feestjes. En de feestjes die er georganiseerd werden, waren vaak slecht bezocht, misten sfeer of kwalitatief goede muziek. Tijd dus voor verandering, dachten twee jonge gasten uit de Maasstad. Tijd voor een frisse wind in de uitgaanswereld. Eigenlijk begon het met een grote groep vrienden die allemaal één voorliefde deelden, techno in de breedste zin des woords. Gezamenlijk draaiden zij vaak in het Bootleg dj café, een plaats waar veel jonge boys hun eerste platen draaien, en gaven ze Illegale feesten op plekken als de Kralingse plas. In die tijd ontstond het idee om het eens een keer wat groter aan te pakken en een techno georiënteerd feest te geven in de Off_Corso. Zodoende was het concept "Techin' 010" geboren. De eerste editie in september 2011 was meteen uitverkocht en 1300 enthousiaste bezoekers waren getuige van een nieuw fenomeen...

Statistieken

243·feesten
3·in de toekomst
240·in het verleden
47·nieuwsberichten
220·video's
12·winacties
8852·bezoekers
3026·unieke bezoekers
536Partyflockfans
1·albumfoto
zeer goed·stemresultaat (464.5434 stemmen)

Nieuws

Het festival vindt deze zomer voor de tweede keer plaats op het RDM-terrein en is hiermee het enige techno festival midden in de Rotterdamse haven. De locatie past perfect bij het industriële gevoel dat de organisatie voor haar bezoekers wilt creëren. In totaal zullen 15 artiesten verdeeld staan over drie grote stages, waarvan twee grote loodsen en één overdekte buitenstage. 2
Op vrijdag 27 september keert Rotterdam Rave weer terug in de Now&Wow Club met een All Night Long editie. Dit keer staat de Engelse DJ Rebekah achter de draaitafel. 1
Aanstaande zaterdag zet Glow in the Dark de Maassilo weer op zijn kop met hun Easter Edition. De voetjes gaan tot minimaal 07:00 uur van de vloer met een closing special van Benny Rodrigues.
Op zaterdag 27 april komt het baanbrekende concept ANTS naar Rotterdam voor een Koningsdag afterparty met Andrea Oliva, Anotr, Richy Ahmed en vele anderen. Na het hosten van twee stages op Kingsland Festival in Amsterdam en Rotterdam trekt de kolonie naar de Maassilo in Rotterdam voor de officiële ANTS afterparty.
Het Rotterdam Rave Outdoor Festival 2019 verhuist van het Lloyd Multiplein naar het spannende, typisch Rotterdamse RDM-terrein. Daarmee wordt een langgekoesterde wens van de organisatie werkelijkheid. Het grote technofestival is hiermee het enige, Rotterdamse dance event dat deze zomer een buitenfestival aanbiedt op een dergelijk industrieel haventerrein. 1
Op 29 maart keer Rotterdam Rave terug naar de Maassilo om haar 7e verjaardag te vieren. Voor de eerste keer tijdens een Maassilo evenement van Rotterdam Rave zal een van de vier zalen heel de nacht worden overgenomen door Rotterdamse technolegende Speedy J.
Op 9 februari zal de Belgische techno dj en producer haar debuut maken bij Rotterdam Rave in de Maassilo. 1
Op 23 november zal de tweede Figure Nacht plaatsvinden in Club Now & Wow in Rotterdam.
Op 21 december is Rotterdam Rave terug in de Maassilo met een Winter Special. Op deze editie zullen twee van de vier stages gehost worden door grote labels uit de techno scene. 6
Op zaterdag 27 oktober 2018 organiseert Glow in the Dark, in samenwerking met Give Soul en VISUAL, een nieuwe editie van Glow in the Dark in de Maassilo.
Op vrijdag 28 september zal Amerikaanse DJ/producent DVS1, in samenwerking met Rotterdam Rave, voor de 3e keer de Wall of Sound laten terugkeren in de Rotterdamse Maassilo. 4
Op 18 augustus vindt Rotterdam Rave Festival plaats op het Lloyd Multiplein in Rotterdam. Het is de derde keer dat het festival georganiseerd wordt. 1
Deze zomer keert Rotterdam Rave terug naar het Lloyd Multiplein in Rotterdam voor haar derde outdoor festival editie. Op 18 augustus worden artiesten als Nina Kraviz, Speedy J, Headstrong, MPIA3 en Dax J verwelkomt.
Een primeur voor Rotterdam Rave. Zij organiseren op zondag 18 maart een rave van 11 uur 's ochtends tot 11 uur 's avonds in de Factory 010 met onder andere AnD en Tommy Four Seven.
De Britse hip-hop artiest MoStack bracht een jaar geleden de clip uit bij zijn nummer 'Liar Liar'. Het nummer was op dat moment al een mega hit in de Londense clubs waardoor Stormzy mee wilde werken aan de bijbehorende video.
Na een uitverkocht festival keert Rotterdam Rave terug naar hun vertrouwde Maassilo, waar weer drie area's gevuld worden met de meest gerespecteerde techno artiesten van dit moment. 2
Op zaterdag 2 december komt Perc met zijn eigen label (Perc Trax) naar De Factory010, Rotterdam.
Rotterdam Rave Festival
16 augustus 2017
Al is Rotterdam een stad van de toekomst, het is een stad met een rijk verleden. Zo is Rotterdam in de jaren 90, tijdens de opkomst van house muziek, de geboorteplaats van de hardste variant van het genre. Het lijkt erop dat Rotterdam altijd al anders was dan andere steden: altijd al harder, altijd al rauwer.
Op vrijdag 5 mei wordt Stadion Woudestein in Rotterdam alvast opgewarmd voor de kampioenswedstrijd van Feyenoord twee dagen later.
Op donderdag 13 april viert Give Soul haar verjaardag met een internationale line-up in de voor hun vertrouwde Maassilo.
Deze zomer keert Rotterdam Rave terug naar het Lloyd Multiplein in Rotterdam voor de tweede outdoor festival editie 1
GLOW
2 december 2016
Het evenement Glow in the Dark slaat op 13 april 2017 een compleet nieuwe muzikale richting in met een nieuw evenement genaamd Glow. Waar voorheen de nadruk lag op elektronische muziek, wordt nu in samenwerking met diverse zaal-hosts de nadruk gelegd op het creëren van 4 verschillende werelden.
Rotterdam Rave is op 4 maart 2017 terug met hun enige Indoor editie van dat jaar in de Maassilo. Met deze editie zal het 5 jarig bestaan van Rotterdam Rave worden gevierd samen met artiesten als Joris Voorn, Dave Clarke, Alan Fitzpatrick en AnD.
Op 24 februari 2017 keert Aventura terug in de Maassilo voor een tweede editie, welke dit keer in het teken zal staan van carnaval. Het is niet meer nodig naar het zuiden te reizen, dit keer halen de organisaties Let's Go en Give Soul het feest van over de rivieren naar Rotterdam.
Men zegt altijd dat je moet stoppen op je hoogtepunt. Dit is de reden waarom er is besloten dat de aankomende Glow in the Dark 'Halloween Special' de allerlaatste editie wordt.
Vrijdag 23 december 2016 zal in Factory 010 de tweede showcase van Rotterdam Rave plaatsvinden. Na de eerste 'Figure' showcase met Len Faki, is Britse techno DJ Rebekah uitgenodigd voor de host van haar eigen serie events genaamd 'Elements'.
Na het eerste Triangle outdoor festival is het weer tijd om op 23 december de Maassilo in Rotterdam te betreden voor Triangle Indoor festival 2016. Een avond waarin hip hop, future beats, UK house en garage vertegenwoordigd zullen worden op één plek. De volledige line up én zaalindeling is reeds bekend gemaakt en bestaat uit een groot aantal artiesten waaronder de live act MHD.
Evenementenorganisaties Let's Go en Give Soul bundelen de krachten en presenteren een nieuw evenement: Aventura. Zaterdag 17 september vindt de eerste editie plaats en wordt de Maassilo omgetoverd tot een groot gekkenhuis met veel aankleding, confetti en opblaasdieren.
Na het vier jaar lang organiseren van verschillende Rotterdam Rave evenementen, heeft de organisatie besloten dat het tijd is voor een verandering. Vanaf heden zal Rotterdam Rave jaarlijks één indoor evenement organiseren in de Maassilo (Rotterdam) en één outdoor festival.
Dit najaar komt Glow in the Dark met een speciale editie van het evenement in de Maassilo. Voor het eerst zullen ze een Halloween editie organiseren met artiesten als Mr. Belt & Wezol, Deborah de Luca en Alle Farben. Op vrijdag 28 oktober zal de Maassilo hiervoor worden omgetoverd tot "Haunted House".
Ook dit jaar presenteert Give Soul het koningsdag festival op het Willemsplein. Net als afgelopen jaren op dezelfde unieke locatie, maar vanaf 2016 onder de vernieuwde naam Kroon Festival. 27 april zullen artiesten als Alle Farben, Benny Rodrigues, Cleavage, Karim Soliman, Oliver Schories en Sam Feldt aanwezig zijn.
Deze zomer komt de Rotterdamse Rave met haar allereerste festival, op het Lloyd Multiplein in Rotterdam. Zaterdag 6 augustus zal het industriële technofeest zich naar buiten verplaatsen na al viermaal de Maassilo te hebben uitverkocht.
Triangle komt dit jaar met haar allereerste zomerfestival in het Sidelingepark (Rotterdam) met onder andere live performances van Fresku, Hef en Sevn Alias. Nog niet eerder is er een festival in Rotterdam georganiseerd met een mix van hip hop, Future Sounds, UK house en garage. Al deze muziekstijlen worden vertegenwoordigd op zaterdag 23 juli 2016.
Op 29 januari staat de Maassilo weer in het teken van de muzikale drie eenheid Triangle. Reis mee naar New York, London en Tokyo, waar house, hiphop en garage bij elkaar komen.
Glow in the Dark keert terug. Het event dat in het teken staat van house, deephouse en future house komt op 20 februari met een gloednieuwe 'Voorjaarseditie'. De Line-up is inmiddels bekend gemaakt en bevat een Rotterdamse primeur! Benny Rodrigues en De Sluwe Vos zullen namelijk voor het eerst in de Rotterdamse geschiedenis Back to Back draaien. Samen zullen zij de afsluiter verzorgen voor Glow in the Dark 'Voorjaarseditie'.
De Rotterdamse Rave gaat in 2016 verder waar het in 2015 gebleven was. Om in de stijgende lijn te blijven waar de organisatie nu in zit, halen ze de top van internationale artiesten naar Rotterdam. De eerste editie in 2016 staat gepland op donderdag 24 maart in de meest industriële locatie van Rotterdam; De Maassilo. Bij vele ravers zal de vorige editie nog vers in het geheugen staan en met de nieuwe 'Easter Edition' laat Rotterdamse Rave zien dat ze groter en beter worden bij elke editie.
Na jarenlang naast elkaar te hebben gewerkt in Rotterdam gaan Contra en Give Soul samenwerken. De twee partijen, bekend van o.a. Blijdorp Festival en Rotterdamse Rave, brengen al hun mensen bij elkaar op een onontdekt eiland: KOJO - Een plek waar je kan ontsnappen aan de hectiek van de gewone wereld. Een plek waar het draait om muziek, rituelen en ongelofelijk veel feest.
Na het succes van de eerste editie in de Factory 010 vindt op zaterdag 26 september de eerste XL versie van Triangle plaats in de Maassilo. Britse supersterren als Lil Silva, Dj Q en Low Steppa staan zij aan zij met lokale helden als Benny Rodrigues en Ronnie Flex voor een bijzondere mix van djsets en liveoptredens
Vorig jaar presenteerde Give Soul de allereerste, en volledig uitverkochte editie van Dondernacht in Beachclub Whoosah Beachclub, met Route 94 als headliner. Als opvolging van dit succesvolle elektronische muziekevenement, verzorgt Give Soul op de donderdagavond van 25 juni wederom een Dondernacht op dezelfde locatie aan het bekende Zwarte Pad.
Hij is een van de meest gepassioneerde en uitgesproken artiesten als het gaat om kwalitatieve elektronische muziek. Zak Khutoretsky oftewel DVS1 komt op zondag 26 april, tijdens koningsnacht naar Rotterdam voor een optreden in de Maassilo. Dit is niet zomaar een optreden, deze avond wordt namelijk het gehele geluidssysteem aangepast aan de wensen van DVS1. 3
Alle hens aan dek! In de nacht van 26 op 27 april - Koningsnacht 2015 - enteren Give Soul, Modular, Strictly Techno en Strobe de Maassilo. Een samenwerking van vier Rotterdamse organisaties die deze nacht hun krachten bundelen en varen onder één vlag. 4
De UK techno frontrunner Surgeon neemt Poema RAW onder zijn vlijm scherpe mes. Tijd om 21 februari in je agenda te zetten dus!
Voor degenen die nog niet van Felix Jaehn hebben gehoord, zal één blik op zijn Soundcloudprofiel het volgende duidelijk maken. De populariteit van de muziek van deze jonge, opkomende artiest is in korte tijd met een verschrikkelijke vaart gegroeid en heeft inmiddels alle randen van de wereld bereikt. Binnenkort komt hij naar Rotterdam!
Op 26 februari stelt Give Soul opnieuw een superduo voor aan de bezoekers van De tunnel. Ze hebben het dan natuurlijk over Toffler en met superduo bedoelen ze niemand anders dan Adrian S. en.. Adrian S. beter bekend als Adriatique.
Op zaterdag 24 januari 2015 is Give Soul weer aanwezig in de techno tunnel van Rotterdam, Toffler (Weena zuid, 33). Deze avond word all bout Martin Ikin aka Soul Purpose aka Indigo aka de man met teveel aka's.
Op vrijdag 24 oktober vindt de Rotterdamse Rave UK Special plaats. De Rotterdamse Rave zal ditmaal groter uitpakken dan ooit. Met deze editie verhuist het evenement van de Factory 010 naar een grotere locatie: de Maassilo. Dit betekent: grotere artiesten, meer show en ruimte voor maar liefst 5000 ravers! 4
Het was het einde van de zomer van 2011. Het uitgaansleven in Rotterdam kenmerkte zich door te weinig aanbod, zowel in aantal clubs als in leuke feestjes. En de feestjes die er georganiseerd werden, waren vaak slecht bezocht, misten sfeer of kwalitatief goede muziek. Tijd dus voor verandering, dachten twee jonge gasten uit de Maasstad. 1