Partyflock
 
Nieuws · april 2022
­ Nederland
Zomertijd is ingegaan, de warme dagen komen eraan en dat betekent dat het festivalseizoen in aantocht is. Daarnaast zijn er natuurlijk ook festivals tijdens de nazomer. Deze dagen kunnen wat koeler zijn. Heb je geen idee welke outfits je op een festival kunt dragen? Geen zorgen! Wij zullen je de leukste tips geven om de show te stelen.
Vandaag lanceert BCKYRD Festival de line-up van podiumhost 'Fiesta Macumba'. Op het programma staan onder andere Waxfiend, Quique (live) en IJF. Dansgarantie bij Fiesta Macumba dansvloer tijdens BCKYRD Festival op 10 september, NYMA-terrein Nijmegen.
Na afloop van het mega-concert in 'Het Kasteel' met artiesten zoals Dru Hill, JaRule, Ashanti en onze Rotterdamse helden Re-Play, kan je op slechts 10minuten rijafstand nog fijn verder feesten in het vernieuwde BIRD, bij de officiële afterparty!
Dangerouzmind
donderdag 28 april 2022
Zaterdag 14 mei vindt het grootste indoor hardstyle evenement van Oost Nederland plaats in Lucky Rijssen. Deze keer gaan we helemaal los door een nog grotere en spectaculiadere show met een super dikke line-up, nieuw sound systeem, nog meer light effects en toffe visuals om je de beste belevenis te geven.
De uitgebleven 'summer of love' is nu toch echt in zicht. Feesten, dansen, vakanties… Alles mag weer en daar weet DJ/producers duo Afro Bros wel raad mee. Laat het maken van een stomende zomer vibes track maar aan deze Latin Grammy winnaars over. Ze bundelden hun krachten met Joey X Manuel en Papi Mikey Dinero voor de soundtrack van de nieuwe Costa film. Het gelijknamige nummer "Costa" wordt op 28 april gereleased op Afro Bros eigen label Afreaka Records. Dé hete zomerhit om helemaal op los te gaan.
DJ en producer Ferry Corsten is vandaag middels een verrassingsceremonie in zijn woonplaats Capelle aan den IJssel door het koningshuis benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt deze koninklijke onderscheiding vanwege zijn grote invloed en bijdrage aan de Nederlandse muziekindustrie, zowel vanuit eigen land als ver daarbuiten.
Festivalorganisatoren zetten steeds meer in op duurzaamheid, onder andere door te kiezen voor groene energievoorziening. Zelf kun je ook stappen ondernemen om duurzaam te genieten van jouw festivalzomer. Geniet van de mensen, gezelligheid en muziek en draag tegelijkertijd jouw steentje bij aan een beter milieu. Hoe? Lees deze vier duurzame festivaltips.
Elektronische live-artiest Satori keert terug naar het iconische label Crosstown Rebels met het nieuwe studioalbum Dreamin' Colours, dat vandaag op 22 april is uitgebracht. Het nummer 'Yellow Blue Bus', dat op 5 november verscheen, was de eerste van drie singles Als tweede single die volgde was 'Lalai' en op 8 april werd 'The Gin Song Ft. MY BABY' uitgebracht.
2 jaar heeft Amsterdam moeten wachten op een ouderwetse Koningsnacht. Nu alles eindelijk weer kan en de stad met Koningsnacht een groot Oranje feest wordt slaan 6 Amsterdamse feestjes met populaire avonden in verschillende clubs waaronder de Chin Chin, Bitterzoet en Oliva de handen ineen voor Het Koningsparadijs in het Westerunie complex. Omdat Koningsparadijs 6 organisaties bij elkaar brengt die allen andere muziekstijlen draaien, maar wel in hun eigen muzikale straatje tot het neusje van de zalm horen, belooft dit een heerlijke muzikale trip te worden.
Nadat The Crave Festival in februari hun indrukwekkende line-up met internationale headliners bekend heeft gemaakt treden ze vandaag naar buiten met een nieuwe aankondiging. Het festival heeft zojuist hun samenwerking met het Berlijnse gevestigde elektronische muziekplatform HÖR aangekondigd. HÖR zal tijdens het festival wat op 4 juni in Den Haag plaatsvindt een volledig nieuwe stage hosten.
Volgende week is het alweer zover. En het wordt ook nog eens schitterend zonnig Festival weer!! Kingsworld Den Haag belooft een Feest te worden voor iedereen. Verdeeld over 3 area's staan er artiesten geprogrammeerd die voor een geweldige Koningsdag gaan zorgen.
De organisatie van Breda Barst maakt vandaag de eerste drie namen van het 25-jarig jubileumprogramma bekend. Bazart (BE), Jett Rebel en Selah Sue (BE) verzorgen op een speciale extra vrijdagavond op 16 september de aftrap van een groots verjaardagsfeest. Onder de naam 'Barst B'day Bash' presenteert Breda Barst op deze extra vrijdag een intieme avond vol grote namen en met een beperkt aantal kaarten. De kaartverkoop voor deze speciale avond start op vrijdag 22 april om 10.00 uur. Er komen deze vrijdagavond nog meer acts, maar die namen houden we nog even voor ons.
Alle hens aan dek! Op zaterdag 28 mei is het tijd voor het leukste strandfeest van het jaar, Festival aan Zee. Met je voeten in het zand, ijskoud drankje in je hand, dansend aan de Zeeuwse kust. Onze locatie Badstrand Vlissingen heeft alle ingrediënten voor dé perfecte festivaldag.
Op zaterdag 16 april vond de eerste editie van het Pimpelpaas Feestival plaats in Utrecht. Snollebollekes, Paul Elstak, Tony Junior en Frans Duijts waren te zien op de Mainstage waar 5000 bezoekers uit hun dak gingen. "We hadden ons geen betere eerste editie kunnen wensen." Aldus de organisatie, die ook verantwoordelijk is voor concepten als Festival Strand en 90's On The Beach.
Vlindertuin, hét nieuwe outdoor evenement in Rotterdam. Dit festival is veel meer dan alleen een dance event. Voor iedereen is er wat te beleven bij het Sidelingepark.
18-hours of non-stop mayhem
dinsdag 19 april 2022
We are super excited to welcome you back to our Kingsday blowout at the Westerunie, Amsterdam, after two years of corona absence!
Nu alle coronamaatregelen eindelijk het land verlaten hebben, is het tijd om de feestjes weer op te starten en te genieten van het leven. Daar hoort uitgaan natuurlijk helemaal bij. Wie weet vind je daar ook wel weer die ene vlam die je voor de coronamaatregelen ook wel eens zag. Hoe stap je nu eindelijk succesvol op diegene af? Hier een aantal handige tips.
Vandaag lanceert BCKYRD Festival de line-up van podiumhost 'Get Down'. Op het programma staan onder andere hiphop/R&B smaakmakers Irwan, Nikky Adriana en SMP. Zij zorgen voor non-stop beweging op de dansvloer tijdens BCKYRD Festival op 10 september, NYMA-terrein Nijmegen.
Jessie Ware komt zondag 31 juli naar Milkshake Festival op het Westergasterrein in Amsterdam. De Engelse singer-songwriter maakt haar opwachting op de Supertoys Stage op zondag op het tweedaagse festival. Jessie Ware heeft met haar albums en singles in het Verenigd Koninkrijk diverse Top 10-noteringen op haar naam staan. Bovendien leverde de tekstuele bijdragen aan nummers van onder anderen Ed Sheeran.
Op zoek naar het onbekende keert ZeeZout terug naar Tuinen van West met een hoop nieuwe gezichten, unieke samenwerkingen en innoverende geluiden. De organisatie lanceert het festival met het statement "We are not back. We never left". Hoewel de dansvloeren twee jaar leeg zijn gebleven, is danscultuur nooit echt weggeweest. Het is nu tijd de mensen terug te brengen en hen te verbinden via deze cultuur.
Dit jaar gaat Urban Music Legends festival all-out op Koningsdag. Samen met Avalon & Friends en Favela, komt al het moois wat Urban te bieden heeft samen op het Rhônepark! Met onder andere Chivv, Dopebwoy, Mula B, Bokoesam en Jayh live on stage, staat er een line-up die gegarandeerd voor spektakel gaat zorgen. Favela is verantwoordelijk voor de Latin-stage waar je op de lekkerste baile funk en reggaeton muziek kan gaan dansen, verzorgd door onder meer Favela Som Sistema, Rafinha (live) en Balbino.
Soirée
woensdag 13 april 2022
Partytime! Aanstaande zondag 17 april opent The Chupitos Club haar deuren op de Korte Leidsedwarsstraat 28 voor een gloednieuw en uniek concept: 'Soirée'. De intieme club maakt eens in de zoveel tijd plaats voor een piepklein podium voor de allergrootste dj's van dit moment. Deze paaszondag zal Soiree haar eerste editie aftrappen met niemand minder dan Mike Williams.
SMÈRRIG Koningsdag 2022
woensdag 13 april 2022
We hebben voor één dag compleet lak aan regels die voor ons zijn opgelegd door Willy. Tijdens ons Koningdag Festival zijn jullie de baas van ons eigen roze Koninkrijk op Festivalterrein De Vliert in Den Bosch. Een hermetisch afgesloten stuk grond waar alles kan, alles mag, iedereen welkom is én je kan doen en laten wat je wil in alle gezelligheid. Ongeacht hoe ge d'r uit ziet, wie ge bent, waor ge in geloofd en van wa ge houdt. SMÈRRIG Koningsdag Festival, de plek waar jij je Koning te rijk voelt.
Meerdaags festival Lago Lago heeft de volledige line-up van hun debuuteditie bekend gemaakt. Het is een mix van gevestigde namen en lokaal talent uit de elektronische dance. Naast al bevestigde namen als Joris Voorn, Todd Terje en Henrik Schwarz, maken o.a. Viken Arman, Kid Simius en Martha van Straaten het affiche compleet. De gehele line-up bestaat uit 51 acts die gedurende het weekend op meerdere podia optreden.
Na drie teleurstellingen mogen we jullie eindelijk weer verwelkomen tijdens een te gekke editie met techno, R&B, EDM, House, Hip Hop, 90's, Schlager en Disco muziek! Zien wij jou op 14 en 15 mei op de sportcentrumlaan te Sittard?
Het legendarische Sensation keert na vijf jaar terug naar de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. De verwachtingen voor het event op 2 juli waren al hooggespannen en de or ganisatie kondigt nu de komst van 's werelds meest bekende house artiesten aan. Zo betreden ACRAZE, Diplo & MK, Franky Rizardo, MALAA, Noizu, Oliver Heldens en Sunnery James & Ryan Marciano het podium betreden tijdens deze 133e wereldwijde editie van de grootste club op aarde.
Geld besparen op een festival
dinsdag 12 april 2022
Jij gaat graag naar een festival, naast ontzettend leuk kan dat ook best prijzig zijn. Is jouw banksaldo bedroevend laag na een feestje? Deze zomer voorkom je dat, want wij hebben een paar tips om geld te besparen tijdens festivals zonder dat je veel hoeft te laten.
Je hebt kaarten voor Mysteryland gescoord, maar hebt geen zin in het gedoe op de drukke festivalcamping? Dan zijn er allerlei andere manieren om aan wat uurtjes slaap tussendoor te komen. Het vergt wat creativiteit en misschien wat extra centen, maar dan heb je ook wat. Het is ook niet elke week Mysteryland. Bovendien kun je besparen op je vervoer. Check onderstaande tips!
Wedden op sportwedstrijden wordt gedurende de tijd steeds populairder. Zeker nu we te maken hebben met het coronavirus is het wedden op sportwedstrijden explosief gestegen. Tegenwoordig zijn er namelijk ook websites waar je online kunt wedden op sportwedstrijden. Dit maakt het voor mensen steeds makkelijker om het eens uit te proberen. Daarnaast is er tijdens dat het coronavirus aanwezig is vaak geen publiek toegankelijk bij sportwedstrijden. Daarom is wedden een belangrijk en extra entertainment element geworden. Het is dan natuurlijk wel handig dat je er alvast een beetje verstand van hebt wanneer je eraan begint. In dit artikel leggen we de basis uit en laten we je de beste bookmakers zien.
De beste feesten op Koningsdag
maandag 11 april 2022
Na twee jaar ellende en thuiszitten mag dit jaar de verjaardag PWA wel weer eens dik gevierd worden. Koningsdag staat ook wel bekend als de dag de dag dat (bijna) alles mag. DIt jaar vindt Koningsdag op woensdag plaats, midden in de week. Na het zien van de verschillende feesten in het land, kun je maar beter nu alvast vrij nemen op donderdag en vrijdag. Hieronder zetten we de beste koningsdag evenementen voor je op een rij.
TIKTAK invites Josylvio
maandag 11 april 2022
Oeh Oeh Baby! Op vrijdag 6 mei zijn we terug in de AIR Amsterdam met hitmachine Josylvio! Ga los op 'Ride or Die', 'Hey Meisje' en 'Zoveel Takkies'!
'HAVEN 30HRS Edition' wordt een unicum binnen het Eindhovense nachtleven. "Een echte stap naar verbinding in de stad van jonge eventorganisatoren. Zowel grote professionele collectieven en jonge opbloeiende collectieven nemen deel aan het event", vertelt Boukje van der Zijden regisseur van HAVEN en medewerker van Dynamo. "Vrijwilligers staan aan het roer, zo heeft vrijwilliger en netwerker Kristof op 't Eynde een belangrijke rol, in het bij elkaar van alle Eindhovense Collectieven, daarnaast vertegenwoordigt hij hun stem. Collega Mike Dobber en ik sturen voornamelijk de processen en ondersteunen met kennis van zaken" Vervolgt ze.
Wat je twee jaar lang hebt moeten missen komt op 16 april samen op Pimpelpaas Feestival! Begin je Paasweekend goed en ga los op de leukste 90's, Nederlandstalige en Dance hits in de mega grote festivaltent van Pimpelpaas. Snollebollekes, Paul Elstak, Frans Duijts, Tony Junior, Daredevils, John West, Wipneus en Pim en Q-Music het foute uur staan onder andere op de line-up.
Introducing REX: de broeierige elektronische buzzclub aan de bosrand van Bermuda op Down The Rabbit Hole. Van vroeg op de dag tot diep in de nacht vliegen house, techno en elektronica je om de oren, want REX is het hele weekend vol aan en zuigt je diep in de spelonken van de avontuurlijkste elektronische muziek van dit moment.
B.I.T.C.H is een feest wat online bijna altijd in een paar uur is uitverkocht. Zo verwacht de organisatie dat het ook dit keer erg snel zal gaan. Zet daarom je agenda herinnering aan op donderdag 7 April om 18:00 uur want dan begint de voorverkoop.
Freakend is back
dinsdag 5 april 2022
Lekker losgaan met vrienden met de beste artiesten is iets waar iedereen weer naar uit kijkt. Op zaterdag 14 mei gaan we keihard genieten bij Freakend Festival aan de Cattenbroekerplas in Woerden met o.a. La Fuente, Firebeatz en nog vele anderen. Het strand biedt de bezoekers het ultieme festivalgevoel in een intieme setting. Life is better at the beach!
Vier nieuwe epische werelden voor een ultiem avontuur die qua sfeer, aankleding en duizelingwekkend programma zelfs de meest doorgewinterde festivalgangers zullen verbazen, verrassen en overweldigen. Een onwaarschijnlijk sterk programma: pop & dance, (raw) hardstyle, hip-hop, urban, guilty pleasures, tech-house, tropical beats en Nederlandstalig levenslied. Plus: een mega geüpgradede camping met talloze activiteiten zoals een speciale openingsceremonie, pre-party, silent disco afterparty, muziekbingo en pubquiz.
Het Duitse electrohouse-project Laserkraft 3D komt op zaterdag 11 juni 2022 voor een eenmalige comeback naar komm schon Alter Das Festival. Het duo DJ Groovejuice (Niels Reinhard) en Tim Hoffmann brak in 2010 internationaal door met de hit 'Nein, Mann!' welke tot op de dag van vandaag in veel clubs en discotheken te horen is. De comeback is extra bijzonder, omdat de naam komm schon Alter uit de songtekst van het nummer komt. Andere bevestigde artiesten zijn o.a. Dominik Eulberg, Joris Delacroix, Olivier Weiter en Seth Schwarz.
Vunzige Deuntjes Festival pakt komende zomer uit met een drietal muzieklegendes uit Jamaica die de line-up sieren. Konshens, Charly Black en Leftside maken op 9 juli hun opwachting in het Amsterdamse Bos voor zo'n 22.500 bezoekers.
Door de samenwerking wordt Apenkooi de eerste festivalorganisator in Nederland die een volledig plantaardig food court aanbiedt.
Alle kaarten voor '538 Koningsdag' zijn verkocht. Na twee jaar keert Radio 538 terug naar Breda voor een live editie van het Oranjefeest. Op woensdag 27 april kleurt daar het Chasséveld oranje en vieren duizenden bezoekers, nationale en internationale artiesten en alle 538-dj's traditiegetrouw de verjaardag van onze koning. Dit jaar staan onder anderen Afrojack, Becky Hill, Rondé, Bastille, Snollebollekes, Davina Michelle, Bankzitters, Maan en Rolf Sanchez op '538 Koningsdag'. Thijsblijvers hoeven niks te missen; het event is de hele dag live te volgen op radio en tv.
Middels een enquete onder haar bezoekers werd het voor de organisatie duidelijk dat er veel mensen kampen met allerlei vormen van feest spanning, beter bekend als 'knal-angst'. Na twee jaar afwezigheid van festivals en evenementen is een mentale kloof ontstaan tussen de bezoekers en hetgeen waar ze zo van houden, zo blijkt uit de cijfers.
Acht jaar na het verschijnen van hun gezamenlijke track 'Hoesten Als Bejaarden' maken Jebroer en Mr. Polska nu een unieke comeback met hun legendarische Nouveau Riche sound.
Het dj- en producers duo Lucas & Steve is terug met nieuwe muziek. Ze hebben de handen in een geslagen met de Nederlandse producer MARF. Vandaag releasen zij - op het label van Spinnin' Records - het nummer: 'Give Me Your Love'. Met deze 'catchy' feel-good track weten ze iedereen in een zomerse stemming te brengen. Door de energieke beats is het onmogelijk om stil te blijven staan; de dj's zijn dan ook helemaal klaar voor het festivalseizoen.
O jee… van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei hebben we bij het Hemeltjelief Festival "de poppen aan het dansen"! De NDSM werf is 4 dagen lang één groot poppentheater waar grappige voorstellingen, bijzondere shows en kleurrijke kinderactiviteiten plaatsvinden. Zowel overdag, 's avonds en 's nachts valt er voor jong en oud van alles te zien en te beleven. Anders dan voorgaande jaren kun je nu het hele weekend genieten van dit knusse en vrolijke festival voor kinderen en volwassenen.
Nomads Festival 22 maakt gehele line-up bekend voor 10-jarig jubileum, met o.a. Ryan Elliott b2b Gabrielle Kwarteng, Sadar Bahar en Benny Rodrigues.
De organisatie van Have A Nice Day festival breidt na 15 jaar uit met een nieuw festivalconcept genaamd HAND Hemelvaart, op het groene bedrijventerrein Laarberg in Groenlo. Op Hemelvaartsdag zal de unieke locatie Het Groot Hoornwerk op de Laarberg worden omgetoverd worden tot een walhalla voor house & Techno liefhebbers. Het toegankelijke muziekgenre wordt ten gehore gebracht door lokaal talent, maar ook door grotere namen als Sally C, Benny Rodrigues, De Sluwe Vos en Lola Palmer.
Friendzz goes Prinses Theater
vrijdag 1 april 2022
We gaan ervoor. Het Prinses Theater heeft zijn deuren weer geopend en dat betekent dat het tijd wordt voor een dikke editie van Friendzz in de meest unieke locatie die Rotterdam rijk is. Volledig verbouwd maar nog steeds vertrouwd en voor vele een uniek moment om weer te dansen op de dansvloer van dit prachtige theater.
30 april 2022
Bereid je voor op het festival seizoen
29 april 2022
BCKYRD Festival lanceert de line-up van de Fiesta Macumba stage
The Grapevyne RNB & HipHop Classics Official ICONS Live Afterparty
28 april 2022
Dangerouzmind
Ultieme zomer vibes met titeltrack "Costa" van Afro Bros, Joey X Manuel en Papi Mikey
26 april 2022
DJ En Producer Ferry Corsten ontvangt koninklijke onderscheiding voor invloed en bijdrage aan Nederlandse muziekindustrie
Duurzaam genieten van je festivalzomer
22 april 2022
Satori brengt vandaag album Dreamin' Colours uit
21 april 2022
Het Koningsparadijs brengt tijdens Koningsnacht 6 populaire Amsterdamse feestjes samen onder 1 dak in de Westerunie.
The Crave Festival kondigt een nieuw podium aan in samenwerking met het Berlijnse muziekplatform HÖR
20 april 2022
Kingsworld, Hét Koninsdag Festival van Den Haag
Jarig Breda Barst komt met grote namen op extra vrijdagavond
Festival aan Zee een strandfestival in Vlissingen 28 mei 2022
19 april 2022
Eerste editie Pimpelpaas Feestival groot succes
Nog maar 4 weken tot Vlindertuin
18-hours of non-stop mayhem
16 april 2022
Flirten op een feest? Zo lukt het wel!
14 april 2022
BCKYRD Festival lanceert de line-up van de Get Down stage
Comeback van Erwin Olaf & Jessie Ware op Supertoys Stage
13 april 2022
Zeezout festival kondigt vernieuwend programma aan
Urban Music Legends Festival kleurt Rhônepark Oranje op Koningsdag
Soirée
SMÈRRIG Koningsdag 2022
Lago Lago maakt volledige line-up bekend
De 17e editie van Groove Garden staat alweer voor de deur!
12 april 2022
Sensation kondigt indrukwekkende line-up
Geld besparen op een festival
Wel feesten, liever niet overnachten op Mysteryland? Check deze opties!
11 april 2022
Voetbalgokken om je party mee af te trappen
De beste feesten op Koningsdag
TIKTAK invites Josylvio
8 april 2022
Club HAVEN aan de Smalle Haven in Eindhoven houdt niet van korte boottochtjes
7 april 2022
Lentedag voor Pimpelpaas Feestival
Nieuw Club REX met David Vunk, Joy Orbison, Sandrien en meer
6 april 2022
Nieuwe B.I.T.C.H party gaat donderdag 7 april om 18:00 uur in de verkoop
5 april 2022
Freakend is back
Full Line-up Wish outdoor bekend
Laserkraft 3D komt voor eenmalige comeback naar Amsterdam
4 april 2022
Vunzige Deuntjes Festival haalt drie Jamaicaanse muzieklegendes naar Nederland
Beyond Meat officiële partner van Apenkooi Events voor plantaardig food court op festivals
538 Koningsdag volledig uitverkocht
Blijdorp Festival organiseert in aanloop naar het nieuwe festivalseizoen verschillende cursussen om de herintegratie van bezoekers in het uitgaansleven te bevorderen
1 april 2022
Kort en Klein: Jebroer en Mr. Polska creëren chaos met epische samenwerking
Lucas & Steve releasen nieuwe track voor het festivalseizoen
Dit jaar viert Hemeltjelief Festival 4 dagen feest tijdens Hemelvaartweekend op de NDSM werf
Nomads Festival 2022 Line-up aankondiging
Have a nice day festival & hand hemelvaart
Friendzz goes Prinses Theater