Partyflock
 
­ Nederland

Poptrash

anoniem gepubliceerd op
Poptrash
29 oktober 2007
Op donderdag 29 november bestaat Poptrash, de vaste donderdagavond van de Melkweg, exact twee jaar. Dit 'second year of disaster' wordt groots gevierd met internationale gastoptredens van Mstrkrft Canada en Guns 'n Bombs naast Amsterdamse dj crews Intifada Soundsystem, Club Rascal, Robot Rock en Jru. Sinds kort vindt de Poptrash ook weer plaats in de gezelligste zaal van de Melkweg: de Oude Zaal, waar residents Sick Boy Smithee en Punchout Pat twee jaar geleden begonnen met de wekelijkse mix van electro, indie en dance.

Poptrash heeft de afgelopen twee jaar een stevige positie weten op te bouwen in het Amsterdamse uitgaansleven en daarbuiten. Er zijn tegenwoordig maandelijkse edities van Poptrash in Waterfront Rotterdam en de Mezz in Breda. Vanaf 2008 komt daar de nieuwe Luxor in Arnhem bij. Hoogtepunt tot nu toe was het Poptrash Podium op de afgelopen editie van Dancevalley.

Resident en creatieve kracht Sick Boy, ook wel bekend als Smithee, is inmiddels druk bezig met zijn internationale dj-carrière. Onlangs tourde hij met succes in de States en binnenkort opnieuw. Daarnaast stond hij dit jaar op Lowlands met een set in de Bravo en in oktober op het Meet the Streets festival in Rotterdam. Punchout Pat, de andere resident van de avond, knalt regelmatig zijn fijne indie mix over de dansvloer in de Amsterdamse clubscene: o.a. Uptight, Lux en PIV (Penis In Vagina) deed hij aan.

Deze verjaardag was een goede gelegenheid om een mooie internationale line-up samen te stellen en dat is zwaar gelukt:

Mstrkrft is ontstaan uit een afsplitsing van Death From Above 1979. Deze twee producers werden de afgelopen jaren bekend met hun ijzersterke remixes van o.a. The Gossip, Justice, Bloc Party, Wolfmother en Goose. In hun geluid hoor je zowel de percussieve dance van LCD Soundsystem als de synthlagen van Mylo en een vleug Daft Punk terug. Het nummer 'Easy Love' is een vaste dansvloerkraker.

Guns 'n Bombs stond eerder dit jaar al een keer met succes op Poptrash en sluit met hun gore electrosound met gitaren, samples en loops naadloos aan op het concept van de avond. Hun recente Gossip-remix en de track 'Nothing Is Getting Us Anywhere' zijn ware clubhits.

Op zich is dit genoeg garantie voor een avond absolute gekte, maar net als vorig jaar nodigt de Poptrash een aantal bevriende, lokale crews uit: Intifada Soundsystem is bekend als dj op Uptight, Vice parties en PiV en staat garant voor een harde mix van electro, Baltimore club en ghettotech. Club Rascal dj's geven maandelijks in Club 8 de leukste indie-feestjes van Amsterdam en zijn met hun avond ook regelmatig in de Melkweg te vinden. Dj's Atomica en Andy Royd van de Robotrock-crew mixen dansbare rock en rockin' dance tot een stuiterende mix en vierden laatst in Club 8 al hun eigen tweejarig bestaan. Daarnaast komt ook JRU, Resident van de Rotterdamse Poptrash even helpen om het publiek in hogere sferen te brengen

Het derde jaar van de Poptrash wordt dus met Groot Geweld ingeluid. Kaartverkoop voor Poptrash 2nd Year Of Disaster is inmiddels gestart. De Oude Zaal heeft een beperkte capaciteit, dus kom op tijd als je niet in de kou wil staan!

5 opmerkingen

Resident en creatieve kracht Sickboy, ook wel bekend als Smithee

Das een andere Sickboy hoor ;)

Maar iig MSTRKRFT vet!
 
aah leuk hee :D jammer dat ik vrijdag moet werken
 
aanwezig mstrkrft O_O
MSTRKRFT dikke shit hoor. tis alleen dat poptrash echt het grootste kutfeest in Amsterdam is anders was ik gegaan.
ga nog liever naar Noodlanding