Partyflock
 
­ Nederland

Earthdance Eindhoven
Water for the World

gepubliceerd door , op
Earthdance Eindhoven
4 september 2007
FeestEarthdance Eindhoven · Water for the World
Datumzaterdag 15 september 2007
LocatieKlokgebouw Site
FeestEarthdance Festival · The Sacredness of water
Datumzondag 16 september 2007
LocatiePettelaarse Schans
Zaterdag 15 September worden er weer wereldwijd diverse bevolkingsgroepen dansend bij elkaar gebracht voor een gezamenlijke, gesynchroniseerde viering van wereldvrede; Earthdance 2007. Omdat ook het Vredesburo in Eindhoven haar 25-jarig bestaan viert, wordt Earthdance Eindhoven uitgebreid gevierd. Zaterdag om 22.00u barst het feest los in drie ruimtes in het Klokgebouw op het oude Philips fabriekterrein Strijp S, om vervolgens twaalf uur lang non-stop door te gaan.

In Area 1 worden de liefhebbers van Goa en Psytrance door Metatron DJ’s Liken (Metatron, NL), Ceylon (Metatron, NL), Strange Attractor (Metatron/Psycholution, NL) getrakteerd op het beste uit dit genre. Ook zal de oorspronkelijk uit Kaapstad afkomstige Jibaro (Boom!/Phantasm Records, BE) Earthdance Eindhoven opluisteren met een feest aan verschillende psychedelische geluiden en zal Driss (Hadra, FR) - de oprichter van de Franse Goatrance party-organisatie Hadra - geheel belangeloos naar Eindhoven komen om de dans voor vrede te ontketen. Zodiak Commune resident Saint (Zodiak Commune, NL) zal zich weer wagen aan een heerlijk opzwepend Psytrance-uitstapje voor het goede doel en ook Earthman Nederland, Casper (DE)] en wereldreiziger Da-la (Vaporvent Records, SE) zullen hun steentje bijdragen.

Ook in Area 2 wordt teruggegrepen op de echte underground hippiesfeer uit de freeparty scene, maar dan een paar tandjes harder. De DJ’s van het Kierewiet Soundsystem, Enimatek (Metatron/Kierewiet, NL), Lawaaiige Buur (Kierewiet,NL) en Ram On (Kierewiet, NL), zullen hier de oerdegelijke funderingen van het Klokgebouw zwaar op de proef stellen met een partijtje onvervalste Tekno. Om het gebeuk aan de Beukelaan wat extra kracht bij te zetten, helpt ook Zodiak Commune resident en U-Niks oprichter Bor (Zodiak Commune/U-Niks, NL) een hardhandig handje mee. Tenslotte zullen ook Jordan (Metatron, NL) en de Franse Freestyle Tekno DJ RoTaX Frankrijk, - bekend om zijn cross-overs naar de meest afwijkende muziekgenres - de doorgewinterde Tekno zombies in beweging krijgen.

Area 3 is er speciaal voor de spaceheads en degenen die gewoon even willen bijkomen van de uitputtende taferelen in de andere twee zalen. Hier gaat het er een stuk rustiger aan toe met Ambient, Chill en relaxte Minimal. Metatron DJ’s Antimatter (Metatron, NL) en Poemsk (Metatron, NL) voeren je hier mee over kabbelende Ambient stromen. Bente (Simple, NL) van de Eindhovense organisatie Simple en de reeds genoemde RoTaX Frankrijk zullen in deze rustieke stromen op zijn tijd een Minimal golfslag teweeg brengen zodat ook hier de voetjes even van de vloer kunnen gaan. Voor het wat meer geoefende oor zal Zodiak Commune en Adapter resident Lamot (Zodiak Commune/Adapter, NL) zorgen voor de nodige muzikale verrassingen, speciaal voor de echte liefhebbers.

Naast de muzikale invulling is er tijdens Earthdance Eindhoven volop aandacht voor de diversiteit van de verschillende wereldculturen, die je beleeft via live-performances van onder andere Ornata (IN) – een vuurshow act uit India -, intrigerende (eco)kunst, theateracts en interessante workshops.De opbrengst van Earthdance Eindhoven is onder meer bestemd voor de Stichting SilentWorks, die een bijzonder een waterproject in het dorp Niabina in Mauritanië uitvoeren.

Ook op het energie- en waterverbruik en afval wordt gelet en er wordt dan ook gewerkt met hergebruikte decoraties en maatschappelijk ‘afval’ om een bijzondere wereldse sfeer neer te zetten. Ook met de drinkbekers, schoonmaakmiddelen en energieverbruik wordt rekening gehouden met het milieu en Earthdance Eindhoven vraagt de bezoekers uit Eindhoven dan ook om vooral met de fiets te komen. De CO2 uitstoot wordt tenslotte doorgerekend en gecompenseerd met de aanleg van nieuw bos elders in de wereld.

Zondagmiddag zijn er op het terrein leuke activiteiten voor de kinderen, waarbij een team van enthousiaste vrijwilligers aanwezig is om ze bijvoorbeeld te schminken en samen vredesvlaggen te maken. De muzikale invulling zal dan bestaan uit vocale, instrumentale en akoestische wereldmuziek, van Folk tot Klezmer en Disco. Bezoekers die mee willen spelen kunnen hun instrumenten meenemen. Vanaf 12:00u ’s middags is de entree gratis en om 13.00u staat er een multi-culturele fietstocht op de planning.


Line-up Area 1: Goa & Psytrance
Driss (Hadra, FR)
Saint (Zodiak Commune, NL)
Liken (Metatron, NL)
Jibaro (Boom!/Phantasm Records, BE)
Earthman Nederland
Ceylon (Metatron, NL)
Da-la (Vaporvent Records, SE)
Strange Attractor (Metatron/Psycholution, NL)
Casper (DE)]

Line-up Area 2: Tekno
Bor (Zodiak Commune/U-Niks, NL)
Enimatek (Metatron/Kierewiet, NL)
RoTaX Frankrijk
Lawaaiige Buur (Kierewiet,NL)
Ram On (Kierewiet, NL)
Jordan (Metatron, NL)

Line-up Area 3: Chill, Ambient & Minimal
Antimatter (Metatron, NL)
Bente (Simple, NL)
Poemsk (Metatron, NL)
Lamot (Zodiak Commune/Adapter, NL)
RoTaX Frankrijk

Meer informatie over Earthdance Eindhoven vind je op www.earthdance.org/eindhoven en www.metatron.nu

Entree:
Kaarten voor het feest kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar bij VVV Eindhoven en aan de deur. Het programma op zondagmiddag is gratis toegankelijk.

13 opmerkingen

Werkzaam bij {SHOWLIST organization 1607, 1608}
Artiest {SHOWLIST artist 49164, 60172}
Wat ik dus niet goed begrijp is dat deze organisatie met zichzelf aan het concureren is door op dezelfde dagen in twee verschillende steden een festival te organiseren. Twee steden, die pak hem beet, 40 km van elkaar verwijdert zijn.
er zijn 350 Earthdances in meer dan 60 landen!!! alle Earthdances gelijkgeschakeld met een Global Ohm (Mantra-tjes) om exact 1:00 (in onze tijdzone). in 2006 waren al een miljoen mensen connected.. lets make it more next year.

Voor een complete list zie: www.earthdance.org

Het wordt overigens niet door dezelfde organisatie georganiseerd.
oehw zin innn :cheer:
jup heb er ook echt zin in dat wordt weer eens lekker spacen in het klokgebouw!!
 
hier de website van Earthdance-Festival van 15 & 16 september (Den-Bosch dus)
http://www.earthdance-festival.nl/
 
:respect: Saint, Bor en Lamot! :bounce:
Uitspraak van Earth Dancer op dinsdag 4 september 2007 om 17:33:
er zijn 350 Earthdances in meer dan 60 landen!!! alle Earthdances gelijkgeschakeld met een Global Ohm (Mantra-tjes) om exact 1:00 (in onze tijdzone). in 2006 waren al een miljoen mensen connected.. lets make it more next year.

Voor een complete list zie: www.earthdance.org

Het wordt overigens niet door dezelfde organisatie georganiseerd.

Ik snap helemaal wat jullie bedoeling is en ik vind het ook echt zwaar vet. In een grijs verleden had je ook zo'n soort opzet voor Tibet. Zwaar cool gevoel als je weet dat er rond de wereld mensen staan te dansen op hetzelfde moment met dezelfde gedachten. Mijn punt is meer een luxe probleem namelijk:

Voor dit bericht zou ik naar Den Bosch gaan, maar als ik dan toch mijn geld uit ga geven kies ik liever voor een line up die me meer aanspreekt zoals hier in Eindhoven. Beide festivals vissen in dezelfde vijver met potentiële bezoekers omdat ze zo dicht bij elkaar zitten.

Daarnaast is Den Bosch in CO2 compensatietermen laten we zeggen 1/4 boom . Nu ga ik er wellicht voor kiezen om naar Eindhoven te rijden en dat is een halve boom.

De gedachte van CO2 compensatie vind ik héél goed. Maar ik ben óók voor meer bomen. Eigenlijk zou je moeten gaan overcompenseren want dan zou je theoretisch meer schone lucht terug geven voor de vervuiling die je achter laat. Per saldo levert dan meer schone lucht op naarmate je meer gaat rijden.
laatste aanpassing
GOED IDEE WW... WE PLANTEN EEN BOOMPLJE EXTRA ... ERGENS HALVERWEGE EINDHOVEN EN DEN BOSCH DAN ;-). ..ALS JE NAAR DE PROGRAMMA S KIJKT DAN ZIE JE DAT JE NAAR ALLEBEI DE PARTIES KAN OMDAT ZE EEN ANDERE PROGRAMMERING HEBBEN (MIDDAG AVOND - AVOND NACHT)
Enimatek (Metatron/Kierewiet, NL)

????? die is niet van Kierewiet
 
t was weer eens n uniek feestje
geweldig genotuuuhhhhh
 
en dat feest in eindhoven was duidelijk niet de vervolgparty van earthdance! wat heeft een b2 bombardement gemixt met explosieven nu te maken met dansen voor de vrede??
en die chill was al net zo.. alleen stond het volume ietsje zachter..
de enigste chill die ik hoorde was buiten, maar wel gelijk erg vet, met kampvuur ed jammer was ook dat de pendel aansluiting den bosch, eindhoven in de soep liep, nu moest iedereen al om 1 uur (sluitings tijd pettelaarse veld) met een nog volop werkend drugshoofd auto gaan rijden ed.tip, volg dan nooit een voorganger met een tomtom! alrijdend door grasbermen, stoepen, en spookrijdend kwamen we aan, om over de op het nippertje genomen afslag ringweg maar te zwijgen..
laatste aanpassing
 
laatste aanpassing door een beheerder
k vond het egt SUPER!
was zooo chill en de sfeer was TOP!
de sfeer was ook egt geweldig:D