Partyflock
 

Oldskool a/d Zaan
Respect to the old day’s

gepubliceerd door , op
De Zaanstreek staat bekend om zijn toeristische trekpleister de zaanse schans. Van ver komen mensen afgereisd om de molens, kaasmakkerij en klompenboederij te bezichten. Busladingen vol met toeristen bewapend met camera’s bestormen dit klein nagemaakte zaanse dorp. Menig aziaat vergist zich ook vaak tussen kroos op de sloot en het gras ernaast. Tot op heden heeft nog geen enkele slimme ondernemer een fotocamera winkel daar gevestigd(c). Niet alleen om de zaanse schans is de zaanstreek erg bekend geworden maar ook veel mensen zijn er komen wonen in het verre verleden vanwege zijn grote industrie en natuurlijk de daartoe behorende werkgelegenheid. De nieuwe generaties klagen nu tegenwoordig alleen maar over de stank van cacao en maggi.

De zaanstreek is enorm gegroeid en daarbij kwam er natuurlijk ook nog bij dat het volk in het weekend een beetje vermaakt moest gaan worden. Het uitgaanscirquit van kroegen en bardancings werden uitgebreid met toen destijds de grote club de palace/metropool. Deze discotheek staat nog bij veel bezoekers en dj’s goed in hun geheugen gegrift. Veel dj’s zijn daar begonnen die nu allemaal erg beroemd zijn geworden. De Zaanstreek had nog veel meer namen zoals de De Waakzaamheid. De De Waakzaamheid werd veel gebruikt voor bruiloften en recepties maar ook voor feesten. De kade was er vroeger nog niet, maar iedereen kent natuurlijk nog wel de locatie van het oude prinsenhof. Veel ouders van de nieuwe generatie kregen daar te maken met de eerste dance en discobeats. De organisatie achter de kade ging vroeger door onder de naam drieluik. De locatie is inmiddels verandert in een bejaardencentrum en menig oudere raver is daar dus blijven hangen. Daardoor is de overlast door hangouderen met ‘s ochtends vroeg om 09:00 met een halve liter export bier zwaar vermindert. Vele stromingen van dance werden gedraaid in de drieluik. Veel dj’s die toen destijds bekend waren en nu ook nog aan de top in de scene staan waren onder andere. Lady Dana, Buzz Fuzz, Dano en Bass-D. In der loop der jaren zijn er nog een tweetal top andere discotheken bij gekomen. De Lexion te westzaan en natuurlijk de North Sea Venue (hemkade) hebben een behoorlijk steentje bijgedragen aan de bekendheid van de zaanstreek in de dance-scene.

De organisaties NRG-Productions en V.H.S.-events willen zich ook daarom een evenement organiseren om de sfeer van vroeger aan het nieuwe publiek te doen proeven. Niet alleen de nieuwe generatie is van harte welkom maar ook de oude generatie zal deze uitnodiging voor gelden. De muziekstijlen voor dit evenement zal voornamelijk oude rave, oldstyle, oldschool en early harcore classics zijn. Er is een peleton aan dj’s uitgenodigd die de nodige beats en oude geluien naar de dansvloer zullen afvuren.

De organisaties stellen het zeer op prijs om de kleding daarop aan te passen. De sfeer van vroeger probeert de organisatie daar dan ook zo goed mogelijk mee na te bootsen Wil niet zeggen dat mensen met kleren van nu niet worden toegelaten. NRG-Productions en V.H.S.-events zijn nu een dubbelcd aan het samenstellen met echt de oude sounds van vroeger. Deze cd’s worden uitgedeeld aan de eerste 50 bezoekers. Wie deze cd’s zullen gaan mixen blijft tot een week van te voren nog een grote verassing. In verband met de laatste week van de kermis in zaandam zullen er op de kermis ook acties plaats gaan vinden. Velen goodies van dit feest zoals cd’s, vrijkaarten, t’shirts, stickers en posters zullen dan worden weggeven. Dit is tenminste beter dan een doos met rotte tomaten voor kermis atractie herman himself.

Oldskool a/d zaan zal een uniek en spectaculiar evenement gaan worden. De line-up is inmiddels bekend gemaakt en naast de oude garde staat er ook een hele nieuwe garde die de vroegere sounds zullen gaan draaien. Niet minder dan: Buzz Fuzz, Flamman & Abraxas, Champ-e-on, Dennis R, Coldfusion, Dr. Rude, Micha B, Viruz, Baba, Bartello, D-Rob, Denzo, Djeeta, Pirky DJ en S.Y.I.F.H. de avond zal gehosted worden door de welbekende MC: The Intellectual Killer. Gedurende de avond zal er in opbouwende vorm verschillende stijlen worden gedraaid. Van echt de oude tijd van 1991 en zelfs nog wel later tot het jaartal 2000.

De avond van dit evenement zal beginnen om 22:00 en eindigen om 05:00. Wel is kade al aan het vergaderen met buurtbewoners om dit feest toch iets langer door te kunnen laten gaan. Vele bezoekers klaagden over het vroeg aflopen van het feest. Ook voor de jongere bezoeker vanaf 16 jaar wordt er natuurlijk toegang verleend tot het feest. Dan kunnen deze ook een keer de sfeer van de vroegere oude sounds proeven. Er zullen geen kaarten in de voorverkoop verkocht worden. De entreeprijs zal 15,- euro bedragen.

De vrijdagavond van te voren zal er op de radio 3 uur lang speciaal aandacht worden besteed aan classics en oldschool. Dit radio-programma heet Clubnight en is elke vrijdagavond te beluisteren op Zaanradio met dj Lexa, Marty, Crazy Frank, Dennis R en R@yden. Op vrijdag 14 september 2007 zal er dan ook speciaal aandacht worden gegeven aan het evenement Oldskool a/d Zaan doormiddel van vrijkaarten en goody’s weg te geven. Zaanradio is in Zaanstreek en omstreken te ontvangen op 107.1FM in de ether en 103.3FM op de kabel. Woon je buiten de regio is livestream via www.zaanradio.nl ook mogelijk.

Kleding en overige info
De minimale leeftijd in Kade bedraagt 16 jaar. Zoals overal in Nederland ben je verplicht jezelf te kunnen legitimeren met een geldig legitimatie bewijs. Tevens zal er streng gecontroleerd worden op kleding. Wazi, nazi en ander pippo gedrag en kledij worden niet getolereerd. Stel jezelf niet teleur en kleed je als een liefhebber voor de muziek.

De organisatie hoopt vele bekende gezichten weer te mogen ontvangen op 15 september 2007 in kade zaal 1 te Zaandam.

19 opmerkingen

 
top dj's (y),wazi lokatie (n)
Nice:)
 
trekpleiseter

klompenboederij

bezichten

uitgaanscirquit

Niet alleen de nieuwe generatie is van harte welkom maar ook de oude generatie zal deze uitnodiging voor gelden.

De muziekstijlen..zal...zijn

peleton

geluien

atractie

:no:
 
Werkzaam bij Wijgevenfeestjes
Artiest BeNRG
nice indeed:D
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op zondag 19 augustus 2007 om 15:11:
Wazi, nazi en ander pippo gedrag en kledij worden niet getolereerd

:respect:
laatste aanpassing
 
de kade :(
 
Topfeessie, heb er nu al zin in. :D
Heel mooi stukje tekst ook!
Ik trek een cavello pak aan. :P
laatste aanpassing
 
Uitspraak van ""Gabbersteeltje"" op zondag 19 augustus 2007 om 16:56:
Wazi, nazi en ander pippo gedrag en kledij worden niet getolereerd

Vindt je het grappig om mijn naam bij dat citaat te gebruiken?
Dat heb ik niet eens gezegd. Ff verder kijken dan je neus lang is (Y)
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op zondag 19 augustus 2007 om 15:11:
nice indeed:D

Dit is mijn oordeel over het feest.
Gaat weer gezellig worden :)
zonde de min. leeftijd
gaan er ook nog bussen naar A'delft na afloop? :P anders weet ik niet hoe ik thuis moet komen :rot:
 
Nachtbus bedoel je?
http://www.reiziger.connexxion.nl/web/show

Hier kan je het wel vinden denk ik.
 
De organisatie hoopt vele bekende gezichten weer te mogen ontvangen op 12 mei 2007 in kade zaal 1 te Zaandam.

Duur typ foutje!volgens mij is het 15-09-2007
Uitspraak van verwijderd op zondag 19 augustus 2007 om 18:48:
Vindt je het grappig om mijn naam bij dat citaat te gebruiken?
Dat heb ik niet eens gezegd. Ff verder kijken dan je neus lang is

ik wil jou er ook niet bij betrekken jonge ik bedoelde het gewoon dat het in het nieuws bericht stond :)
Uitspraak van verwijderd op zondag 19 augustus 2007 om 15:11:
nice indeed

Kom je ook even de gabber uit hangen Bennie? (L)