Partyflock
 
­ Nederland

Earth Paradiso Trilogy
Part 1

gepubliceerd door , op
Earth Paradiso Trilogy
10 juli 2007
Earth is in 2007 maar liefst drie maal in Paradiso te vinden, dat betekent een heuse Paradiso trilogie. 21 juli is de kick-off met een keur aan internationale dj’s, nationale helden, creatieve impulsen en een stijlvol gedecoreerde Paradiso.

Met drie verschillende Paradiso edities op respectievelijk 21 juli, 8 september en 10 november laat Earth dit jaar het achterste van haar tong zien. Paradiso, DE dans-en-muziek tempel van Nederland, vormt de basis voor een unieke serie in de historie van Earth.

Muzikaal gezien zal er breed geprogrammeerd gaan worden met verschillende stijlen binnen de electronische muziek, denk aan techhouse, progressive, minimal, house en je krijgt enigszins een idee waar het heen gaat. Earth staat vooral voor een mengeling van al die electronische sounds, zolang er maar een dikke groove, vet geluid en een hoge dansfactor aanwezig is. Eigenlijk betekent 3 keer Earth in Paradiso voornamelijk een ouderwets Earth-partygevoel.

Het is natuurlijk niet alleen muziek wat de klok slaat. Zo staan er op het technologische vlak ook audiovisuele cross-over projecten op het programma voor de clubber die wat nieuws zoekt. Denk hierbij aan multimedia installaties, nieuwe live-equipment presentaties en een versmelting van audio en video. Een bijzondere rol is weggelegd voor de performance-groep Cherry on Top en het Benchellal collectief.

Highlights voor 21 juli:
Het Britse duo Audiofly, ook wel bekend als Rekleiner wordt exclusief overgevlogen. Deze boys bewegen zich op de grens van diepe grooves met een licht Duits tintje, ze brengen dan ook niet voor niets hun platen uit op het Get Physical label waar onder andere Booka Shade en M.A.N.D.Y. ook te vinden zijn. Deze sound past perfect bij het earth 2007 gevoel, warm en groovy van binnen maar sexy en techy van buiten.

Muziek en technologie platform 365mag.com host de bovenzaal in samenwerking met Dateq en de School of Audio Engineering. Zij presenteren een programma bestaande uit cross-over dance, live artiesten, beam en audio installaties.

Jimmy van M (USA, Bedrock | Balance) is razendsnel populair aan het worden in Nederland. Zo was hij ooit degene die Sasha en Digweed naar Amerika haalde. Tegenwoordig is hij vooral een erg goede dj met een intercontinaal geluid bekend van zijn Balance en Bedrock cd’s.

365live! maakt zijn debuut op earth. Dit mega talent tekende al meerdere tracks op labels als Poussez en Ibadan en is één van de Nederlandse vaandeldragers van Ableton. Hij werkt sinds kort exclusief in Nederland met een ‘Lemur’ touchscreen Ableton controller. Dit wordt momenteel alleen nog door artiesten als Björk, Kraftwerk, Jean Michel Jarre en Richie Hawtin gebruikt.

Achtergrond
Earth is de organisatie achter muzikale cross-over events op het snijvlak van vernieuwende muziek, beleving en multimedia. The Beatclub, DJ Pierre’s Afro Acid Project en Dracul NYE ‘06 zijn actuele earth concepten. Earth in Paradiso is traditioneel gezien een rockende combinatie. November 2006 vierde Earth haar verjaardag nog met een optreden van Junkie XL in een uitverkochte Paradiso. Eerdere edities vonden bijna jaarlijks plaats vanaf 2001.

Earth stands for forward thinking music!

5 opmerkingen

Balance van Van M, geniaal!