Partyflock
 
­ Nederland

Dance Planet is terug

anoniem gepubliceerd op
Dance Planet is terug
27 april 2003
Woensdag 28 mei (dag voor hemelvaart) vindt in het City Lido in Groenlo weer het grootste dancefeest van Oost-Nederland plaats. Dance Planet is er in zijn meest uitgebreide vorm en voorziet in de behoeftes van alle dansliefhebbers. House, Club, Trance, Techno en Hardstyle, alle stijlen zijn vertegenwoordigd, verdeeld over 4 zalen.

Dance Planet heeft ook weer een aantal speciale gastdj's uitgenodigd. 4 Strings scoorde diverse hits met 'into the night (take me away)', 'diving' en de nieuwe plaat 'let it rain' belooft ook weer een clubknaller eerste klas te worden. 4 strings bracht ook platen uit onder de naam Carlos en Madelyne.

Rob Boskamp mag rustig een icoon in de Nederlandse housewereld genoemd worden. Hij mixt al platen vanaf 1976 en in de 'summer of love' van 1987 was hij een van de mensen die de house in Nederland groot maakte. Veel mensen kennen Rob ook van de wekelijkse Club Favours die hij voor ruuddewild.nl in elkaar mixte.

Pila komt zoals veel hardstyle dj's uit de oude hardcore-tijd. In 1992 stond hij op Thunderdome 2 in de Frieslandhallen en sindsdien is zijn ster rijzende. Momenteel kom je hem vaak tegen op de Q dance feesten.

Naast deze dj's kun je ook genieten van Jack Ohm, Zemtec, Maxim (f.k.a Lammerz), Oliver en J-Lines. De visuals zijn van buro klimaks.

Kaarten voor Dance Planet zijn weer te koop bij alle Focus Fashion vestigingen en bij het City Lido en de Radstake.




---Biografie 4 Strings --------------------------------------

Carlo Resoort is de persoon achter 4 Strings, deze 30 jarige producer woont in Numansdorp. Met ruim 12 jaar ervaring in de dance muziek is hij uit gegroeid tot een bekwaam producer. Zijn naam is te vinden achter veel projecten zoals o.a. : Carlos, Alena en Madelyne. Veel van zijn platen zijn wereldwijd de hitlijsten ingekomen.
De naam achter DJ 4 Strings is Jan de Vos, 28 jaar en net als Carlo woonachtig in Numansdorp. Als kind begon zijn passie voor muziek. Op jonge leeftijd was hij al bezig met het bespelen van instrumenten, het keyboard heeft hem hierin het meest geraakt. Halverwege de jaren tachtig raakte hij geïnspireerd door de club mixen op de radio. Thuis was hij altijd al bezig met muziek en het maken van mixen. In deze periode kwam Jan erachter dat de passie voor het mixen toch iets groter was dan produceren. Via via kwam Jan in contact met Piet Bervoets (Rank 1, R.O.O.S., Carlos) die in deze periode al dj was. Na de eerste kennismaking volgde al gauw meerdere afspraken en na een paar maanden kreeg Jan steeds meer gevoel voor vinyl. Op een zeker moment werd Jan voorgesteld bij een drive-in show waar Piet draaide en al gauw sloot hij zich hierbij aan en draaide hij diverse stijlen op verschillende feesten. Toen hij de kans kreeg om mee te doen aan een dj wedstrijd greep hij deze direct aan. Na een gevarieerde en goed opgebouwde set veroverde hij de eerste plaats. Door deze overwinning had hij al snel zijn eerste residentie te pakken. In deze periode ging het alleen maar beter met Jan en zijn ervaring werd steeds groter. Ieder weekend vermaakte hij duizenden mensen met zijn gevarieerde platen keuze. Op een gegeven moment kwam hij in contact met Carlo en ontdekten zij hun gezamenlijke passie voor muziek. Menig avondje brachten ze door in de studio en zo werd de basis gelegd voor hun huidige succes. Langzaam maar zeker werd de studio uitgebreid. Met als gevolg het project 4 Strings. Carlo is de oorspronkelijke vader van dit project en naarmate het project vorderde doken ze steeds vaker samen de studio in. Met name voor de remixen werd Jan er steeds meer bij betrokken. Jan zag dit als een goede kans om zijn ervaring als DJ te combineren met 4 Strings en zo is het plan ontstaan om de sound van 4 Strings uit te breiden met DJ 4 Strings. De eerste gedachte was om dit met zijn tweeën te doen, maar door lichte gehoor problemen besloot Carlo om het bij produceren te houden. Het eerste optreden onder de naam DJ 4 Strings begon in Afrika en al gauw volgden er meer boekingen in Nederland en ver daarbuiten.
Website: http://www.4-strings.nl



---Biografie Rob Boskamp --------------------------------------

DJ Rob Boskamp is een door de wol geverfde dance muziekfanaat, die al heel lang meeloopt. Deze geboren en getogen Amsterdammer heeft dan ook een staat van dienst die er niet om liegt.
In een notendop:
Ooit in 1976 begonnen als DJ in de ‘Lucky Star’ (de eerste echte discotheek in Amsterdam) aan het Leidseplein, baande hij zich een weg langs alle hotte tenten en piraten-stations (o.a. Radio Decibel) in de regio.
Rond 1984 ging hij recensies schrijven voor het toen zeer populaire dance-blad ‘Disco Dance’ en kwam zo in kontakt met de mensen van de Disco Mix Club (DMC). Deze exclusieve wereldwijde organisatie huurde Rob in om voor hun de vinyl-lp’s met exclusieve remixen van bestaande tracks aan de man te brengen onder
de grote dj-namen en clubs in Nederland (toen waren Ferry Maat, Robin Albers ed nog lid).
Dit speelde zo rond 1987, het moment dat de ‘Summer of love’ zijn intrede deed en house een niet meer weg te denken faktor werd. DJ Rob Boskamp wordt dan ook wel gezien als een van de grondleggers van de hedendaagse house scene.
Na enkele jaren het hele land te hebben doorkruist om als een soort van trendsetter
deze nieuwe muziekstroming aan de man te brengen, besluit hij in 1992 (na ook nog eens de eerste Nederlandse house (-Boudisque-) groothandel in de wereld te hebben gezet) voor enige tijd, zijn draaitafels aan de wilgen te hangen, om zijn eigen platenmaatschappij te starten.
Dit blijkt uiterst succesvol met acts als Kadoc, Steve Rachmad, Orlando ‘Playboy’ Voorn, Movin’ Melodies en Extince. In 1996 begint zich echter weer een onbedwingbare behoefte te ontwikkelen om z’n plaatjes ook ten gehore te brengen en langzaam, maar zeker gaat hij weer meer en meer draaien.
Midden 1997 brengt hij dan de ‘Chemical Beats’ mixcd op de markt en in ‘less than no time’ draait hij weer overal. Rond zomer 1998 is hij klaar met de breakbeat sound en verlegt zijn interesse naar waar hij ook anno nu nog mee bezig is;
namelijk goede club-muziek.
In oktober ’98 krijgt hij dan een vrijdag-avond ‘residency’ in het trendy dj cafe S.O.L. op het Rembrandtplein in Amsterdam en weet hij op de superhotte ‘Paradisco’ dance classics-parties in Paradiso de aandacht op zich te vestigen van Ruud de Wild, die op dat moment net op zoek is naar een dj, die wekelijks een ‘live-mix’ in zijn radio-programma op Radio 3 kan gaan doen…..dit doet hij vervolgens elke vrijdagmiddag tot februari 2002 onder de naam Club Flavours.
Verder brengt hij een reeks cds verzamelcd's uit; 'Clubflavours' hangende aan de show van Ruud de Wild, 'Groove 2001' een mixcd voor de Amerikaanse markt (eerste nederlandse dj die dit voor elkaar kreeg) en natuurlijk zijn
super bekende Brazilian Basics serie, waarvan intussen 4 delen uit zijn. Anno 2003
timmert hij internationaal aan de weg in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Z’n nieuwe cd 'Powergrooves Volume 1' zal exclusief in deze landen uitkomen via Dancestreet Records en met heel veel pers, interviews, ads, draaibeurten op radiostations en in clubs in de wereld worden gezet. Verder is
de Powergrooves cd In de Benelux exclusief verkocht aan CNR/Arcade en zijn er reeds deals voor nog zo'n 35 andere landen.



---Biografie Pila --------------------------------------

DJ Pila (Rodney Pilapil, 28/12/72) started mixing at the age of 15. He enjoyed this so much that he decided to buy a set of turntables together with a friend. They played mainly hip-hop and swing beat.
In 1992 he got a chance to play at Thunderdome 2 from ID&T at the Frieslandhallen. He agreed with the organiser that if he was good enough he could also play at the next Thunderdome parties. From that moment on DJ Pila started mixing hardcore at most large parties and discotheques throughout the country and abroad. He was well known for his technical skills and for always delivering a top-class set.
One of his most memorable parties took place in 1997 at the airport of Geneva where he played together with Buzz Fuzz, Chosen Few, Miss Djax and The Prodigy.
Half way through the nineties he started producing for his own record label called RNO Records from which the track 'Mindcontroller" is a hardcore classic. He also produced a record together with The Scientist and Chosen Few for Mokum Records, which charted number 15 in the dance top 40 at radio538.
In 1997 DJ Pila got in contact with an Indonesian organizer who asked him to play his records over there. He arranged a tour throughout Western Java, as well as Singapore and Thailand.
After returning at the beginning of 1999 he was searching for a different style of music and found this eventually in Techno and Hardstyle. He started producing and creating a new sound together with The Scientist and they had their first Live-act at the Qlimax party at the beginning of February this year with success.
Now at the end of 2002 he teamed up with The Scientist and DJ Luna to start-up StraightOn Recordings.

6 opmerkingen

Keertje kijkje nemen daar :)
 
jongens verkeerde datum voor z`n feest is veel te veel te doen die week maar ja niks aan te doen kom deze keer niet vorige keer was wel lachuh...

mzls
 
ik draaide vorig jaar op dit feest,was behoorlijk druk,alleen was helaas de trance zaal waar ik draaide zwaar rustig :(
 
YESSSSSSS!! wat ben ik blij!!!!!!!!!!!!!!!!­!!!!!
hmmm ga ook maar eens kijken denk ik, vroeger veel lol gehad in lido, maar als ze er een keer lekker gaan knalluh ben ik wel benieuwd want de laatste keer was 3 jaar geleden en toen hadden we vette bonje met marokanen,haha, hoop dat t wel veranderd is daaro
+- 7km op het fietsje,moet kunnen!
Ik ga denk ik wel effe checken hoe het daar is in LIDO, is al weer ong.5 jaar geleden dat ik er geweest ben dussssssssss........­............