Partyflock
 
­ Nederland

Fries Straatfestival dance podium bij de Markies

gepubliceerd door , op
Fries Straatfestival dance podium bij de Markies
21 mei 2007
FeestFries straatfestival · Dance podium
Datumzaterdag 26 mei 2007
LocatieMarkies Site
Op zaterdag 26 mei vindt in Leeuwarden opnieuw het jaarlijks terugkerende Fries Straatfestival plaats. Naast alle reguliere podia en activiteiten zal er dit jaar voor het eerst een compleet dance podium opgezet worden, gehost door een groot aantal djs van bekende Leeuwarder en Friese organisaties. Op dit podium zal bijna het complete spectrum van de hedendaagse house muziek te horen zijn. Dit alles zal van 12:00 uur ’s middags tot 21:00 uur ’s avonds gaan plaats vinden op het Mata Hari Plein in samenwerking met Café de Markies.

Met Koninginnedag en Bevrijdingsdag nog maar net achter de rug zal het inmiddels bekende plein tegenover de Harmonie opnieuw omgebouwd worden tot een open air terrein met diverse horeca en een prominent dj podium. Dit dance podium is een initiatief van een aantal samenwerkende dance organisaties in Leeuwarden. De organisaties in dit samenwerkingsverband zullen door middel van een aantal djs laten horen en zien waar zij muzikaal gezien voor staan. Van house tot jump, alles zal deze middag in een stijgende lijn voorbij komen!

De organisatie en dj die het spits afbijt is 3rd BIT events met DJ Paul B. Deze dj draait Dark Psy wat een energieke vorm van Goa is. Paul B en 3rd BIT events zijn voornamelijk bekend van feesten als Progress in Trance en Psychedelic Anniversary welke in de Gloppe en de Wolwêze plaatsvinden. De djs die het vervolgens zullen overnemen zijn de bekende Leeuwarder techno dj Phat Wax en Nils & Tooms. Zij zullen het nieuwe Leeuwarder boekingsbureau Macano Booking Agency (Bands & Dj's) vertegenwoordigen dat vorig jaar is opgericht met als doel een opstap te vormen voor talentvolle bands en djs. Als afsluitende act van het eerste blok van 3 uren muziek zullen de Liquid Events djs bestaande uit Mies Elektries, Zero en Lourens Lefreak laten horen waarom Liquid Events één van de meest succesvolle feesten in Leeuwarden is. Verwacht van alles door elkaar maar wel op de juiste manier!

Vervolgens is het tijd voor twee bekende muzikale zwaargewichten van Leeuwardense bodem. Namelijk niemand minder dan Steff da Campo en Estaw van het nieuwe Offshore dance. Estaw kun je gehoord hebben op BBC 1 radio of op diverse feesten als Ex Porn Star. Steff da Campo kent iedereen natuurlijk van zijn eigen Candy Club feesten en zal deze zomer bovendien zijn debuut maken op Dance Valley Festival. Verwacht een set van feel good groovy House met een scherp randje. Arthouse, de organisatie die streeft naar “Cutting edge house music” zal hierna door een back 2 back dj-set van Andreas Bergmann en Hesz worden vertegenwoordigd. Deze 2 djs zullen Progressive laten horen in optima forma. In het verlengde van hun sound zullen Techno liefhebbers vervolgens bediend worden door de nummer 1 Techno dj uit Leeuwarden, Damian Keane. Damian Keane heeft het als Leeuwarder ver geschopt in de technoscène en is inmiddels bekend van o.a. Awakenings, Lowlands en natuurlijk zijn eigen Audiosculpture label wat op dit moment hoge ogen gooit.

Neo Young, één van de opkomende minimal helden uit het Noorden, zal vervolgens het nieuwe minimal label Klopfgeist label van Offshore dance vertegenwoordigen. De eerste release op dit label is onlangs uitgebracht door Andreas Bergmann. De één na laatste dj is één van de resident djs van de Leeuwarder organisatie 5th Events, bekend van feesten als EmotionZ en Above & Beyond. Dj Marlin zal een eclectische set van classics draaien. Verwacht oldschool, club, trance en techno classics op een onverwachte manier gemixt. Resident dj van NDC1 feesten als Hardbeater en Planet VIP, DJ Da Pauli, heeft de eer de avond af te sluiten. DJ Da Pauli verovert gestaag heel Nederland met zijn stijl van Jump en Hardhouse. Naast diverse clubs kun je hem ook tegen komen op de grotere festivals als Decibel of Freeze en natuurlijk zijn eigen resident avond in het vernieuwde Club TDF, onderdeel van The Dance Factory in Berlikum.

Dit zijn dus de Leeuwarder organisaties die tijdens het Fries Straatfestival het dance podium op het Mata Hari Plein zullen overnemen. Naast het beschikbaar stellen van dj’s zal elke organisatie bovendien op geheel eigen wijze een extra bijdrage leveren aan het dance podium. Zo zullen er voor verschillende vormen van entertainment gezorgd worden als danseressen, candy girls en mc’s.

Naast dit dance podium worden er in en rondom het centrum allerlei andere muziekpodia gebouwd en ‘gecreëerd’. Daarnaast zijn er de gehele dag diverse straattheateracts te zien en te horen. De toegang tot het dance podium is geheel gratis. Voor het complete programma van het Fries Straatfestival kun je terecht op: www.fries-straatfestival.nl.

22 opmerkingen

1ste opmerking ;p

ziet er gezellig uit moet ik zo zeggen =)
laatste aanpassing
 
2e heb ik:P
zeker gezellig,ook heel fijn dat er goa gedraaid gaat worden:jaja:
 
Fuck, ik moet werken.....ggggrrrrrr :/
misschien wel ff kijken, ben toevallig in de stad zaterdag.
 
:cheer: I'm there :-D
 
Beters:D!
Zal vast wel weer gezellig worden :D Kom wel ff een kijkje nemen :)
 
Uitspraak van Binne op dinsdag 22 mei 2007 om 12:37:
Kom wel ff een kiekje nemen?

:lol:

zin an! (y)
Op sommige momenten is het gewoon jammer dat ik in Australie zit... ;)
Uitspraak van Binne op dinsdag 22 mei 2007 om 12:37:
Kom wel ff een kijkje nemen

Uitspraak van verwijderd op dinsdag 22 mei 2007 om 12:48:
Uitspraak van Binne op dinsdag 22 mei 2007 om 12:37:
Kom wel ff een kiekje nemen?

Is bijna hetzelfde toch in Binne zijn geval :P
straatfestival is altijd lagge, beter dat paul afsluit (Y)
present! :D
Verleidelijk feestje maar ik denk dat ik me op Emporium ook wel vermaak;) Veel plezier allemaal.. Als t net zo gezellig is als op bevrijdingsdag staat jullie een vette dag te wachten!!

Grtz
AAAAANWEZIG!
Phat Wax :respect: altijd goed:D
 
Uitspraak van Phat Wax op dinsdag 22 mei 2007 om 02:05:
Topinitiatie

zekers :cheers:
 
f