Partyflock
 

Nacht van Oranje, Free Outdoor Dance event al op 28 april Enschede

gepubliceerd door , op
Nacht van Oranje, Free Outdoor Dance event al op 28 april Enschede
17 april 2007
FeestNacht van Oranje · Outdoor Dance Event
Datumzaterdag 28 april 2007
LocatieEi van Ko
Unieke datum en programmering Nacht van Oranje Enschede

Terwijl de meeste steden in Nederland op 29 april ‘Koninginnenacht’ vieren barst in Enschede op zaterdag 28 april al het feest los. Zowel op de Oude Markt als op het Ei van Ko (Stadhuisplein) kunnen liefhebbers dit jaar uit hun dak gaan. De Oranjevereniging Enschede organiseert in nauwe samenwerking met het Enschede Uitburo en Absolutely Fresh de Enschedese Nacht van Oranje 2007.

Eindelijk is het weer zover, zomerse temperaturen dienen zich aan en terwijl de zon begint te branden beginnen vele mensen zich weer te verheugen op het aanstaande festivalseizoen. Een mooie start hiervan is de viering van de Nacht van Oranje in Enschede. Een evenement dat na vijf jaar zich heeft weten te ontpoppen tot een evenement dat zijn weerga niet kent. Met tientallen duizenden bezoekers en vertier in de gehele binnenstad is het evenement inmiddels uitgegroeid tot de grootste Koninginnenacht van Oost-Nederland. Zeker nu sinds vorig jaar dance-muziek aan het programma is toegevoegd.

Nieuwe grotere locatie
Zoals vele bezoekers zich waarschijnlijk nog wel kunnen herinneren was de Nacht van Oranje 2006 er één om nooit te vergeten. De temperaturen daalden richting het vriespunt, maar dat de opkomst zo massaal werd, had niemand kunnen verwachten. De sfeer was intiem, uitgelaten en iedereen genoot van de beats die door de straat doorknalden. Omdat de uitbreiding van de Nacht van Oranje met dance-muziek zo succesvol is gebleken kan een vervolg uiteraard niet uitblijven. Bovendien hebben de Oranjevereniging Enschede, het Enschede Uitburo en Absolutely Fresh gezamenlijk besloten om een nieuwe grotere locatie te kiezen in de stad. We praten dan over het Ei van Ko, ook wel het stadhuisplein genoemd. Dit plein ligt precies tussen het Van Heekplein en de Oude Markt en zal voor het eerst het toneel zijn van dance-muziek, entertainment en duizenden partyliefhebbers. Extra bijzonder is dat het evenement in tegenstelling tot andere steden volledig gratis te bezoeken is! Voor de duidelijkheid: Hollandse kaskrakers en entertainment op de Oude Markt en een geweldig Oranje Dance-event op het Ei van Ko!

Perfecte line-up
Omdat we maar één keer per jaar de Nacht van Oranje vieren heeft Absolutely Fresh alles uit de kast gehaald om een perfecte line-up neer te zetten. De avond zal om 19:00 uur beginnen met een Nederlandse -Amerikaanse back2back act. Marc Vano, de resident dj van Absolutely Fresh heeft zich de afgelopen maanden doen gelden in zowel binnen als buitenland. In februari ging hij op uitnodiging van diverse clubs in de Amerikaanse staat Missouri naar Springfield. Daar heeft hij gedurende 3 weken samen met dj Tyler Hart een groot aantal clubs aangedaan. Dit pakte zo goed uit dat besloten werd Tyler Hart dit maal naar Nederland te halen om in Enschede te laten zien waar housemusic voor staat.

DJ’s en VJ’s
Na dit talentvolle duo, zal niemand minder dan Sidney Samson het podium betreden. Deze resident van Nederlands grootste club The Matrixx en tevens producer van een aantal hits als bijvoorbeeld “Nobody Move”, mag zich scharen in het rijtje van recentelijk doorgebroken club dj’s. Na Sidney zal Benny Rodrigues de wheels of steel de zijne maken. Benny behoeft geen introductie meer, hij stond op evenementen als FFWD, Mysteryland, Innercity en Sensation en weet dus precies hoe er met het bijltje gehakt moet worden. Als afsluiter van de avond staat de man die dit jaar waarschijnlijk één van de meest besproken sets van 2006 draaide. We hebben het dan uiteraard over de set van DR Lektroluv op Extrema Outdoor. Absolutely Fresh is dan ook trots deze Belgische ster te hebben gestrikt voor de Nacht van Oranje in Enschede. De DR zal de afsluiter van de avond zijn en aangenomen mag worden dat dit zeker een onvergetelijk afsluiter zal gaan worden. Uiteraard houdt het evenment niet op bij enkel dj’s. MC Stretch 🇬🇧 één van Nederlands grootste mc’s zal de gehele avond aanwezig zijn voor de benodigde vocals. Daarnaast zal uiteraard het vj-duo van Tunnelvision haar kunsten gaan vertonen op een groot scherm. En uiteraard kan er nog veel side-entertainment verwacht worden.

Even op een rijtje
Zaterdag 28 april van 19:00 uur tot 01:00 uur, de Nacht van Oranje Enschede. Het evenement is gratis te bezoeken maar aangeraden wordt op tijd te komen in verband met de grote te verwachten drukte.

Time-table
19:00 - 20:30 Marc Vano b2b Tyler Hart
20:30 - 22:00 Sidney Samson
22:00 - 23:30 Benny Rodrigues
23:30 - 01:00 Dr. Lektroluv

21:00 – 01:00 MC Stretch
19:00 – 01:00 VJ Tunnelvision
19:00 - 01:00 Skip the Percussionist

Meer informatie
Voor meer informatie kijk op www.absolutelyfresh.nl. Voor vragen of opmerkingen stuur gerust een mail naar info@absolutelyfresh.nl. Meer informatie over de zogenoemde Oran-jedagen in Enschede vind je op www.oranjeverenigingenschede.nl.

16 opmerkingen

Ai, ik ga toch voor Kattenkermis in Berkelland al is Dr. Letroluv ook wel chill
hopen op mooi weer, wordt vast super!
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
vet goed bezig Koenski (Y)
 
lektroluv :cheer:
Mooi begin van een lang weekend :D
 
Hier had ik echt zin aan gehad.
Artiest {SHOWLIST artist 45954, 23467}
vanaf half 9 :bounce:

benny
sidney
dr lektroluv

:respect:

aanwazig 8)
Artiest {SHOWLIST artist 30849, 40217}
Uitspraak van Martini Bacardi op dinsdag 17 april 2007 om 12:24:
Ai, ik ga toch voor Kattenkermis in Berkelland al is Dr. Letroluv ook wel chill

Me twee
Uitspraak van Chebquema op dinsdag 17 april 2007 om 14:53:
Mooi begin van een lang weekend

Inderdaad... nog ruim een weekie8) :cheer:
 
Vette sjit!! :respect: :cheer:
Als afsluiter van de avond staat de man die dit jaar waarschijnlijk één van de meest besproken sets van 2006 draaide. We hebben het dan uiteraard over de set van DR Lektroluv op Extrema Outdoor.


EN WIE STONDEN DAAR LINKS VOOR BIJ DE BOXEN :D :D
GRUWELIJK !!!!!!!! de men with the green face.

Hopelijk draait tie de james bond tune als intro
Enschede word eindelijk volwassen...