Partyflock
 
­ Nederland

TodaysArt Festival

gepubliceerd door , op
TodaysArt Festival
11 april 2007
FeestTodaysArt · Dutch Electronic Art Festival Site
Datumvrijdag 13 april 2007
LocatieArminius Site
Interdisciplinair DEAF nodigt Haags TodaysArt Festival uit voor showcase met internationaal muziekprogramma vrijdag a.s.

Aanstaande vrijdag 13 april presenteert het TodaysArt Festival, op uitnodiging van het Dutch Electronic Art Festival (DEAF07), een internationaal muziekprogramma in Arminius te Rotterdam. Uit deze eerste samenwerking tussen DEAF en het TodaysArt Festival vloeit een avond voort die het beste op het gebied van electronische muziek, video en experiment uit Detroit, Berlijn en Nederland samenbrengt. Een ideale combinatie tussen een toegankelijke concertsetting en een kwalitatief hoogstaande clubnight. Vijf onderscheidende acts vormen samen een uniek mini-festival op zich, met optredens van Detroit’s Scan 7, het Berlijnse duo Rechenzentrum, Nederlands eigen Pow Ensemble, Siuli K.O. en Remco Schuurbiers.

Het programma start met een elektronische akoestische performance door de NU-kamerensemble formatie uit Den Haag: het Pow Ensemble, en bouwt hierna langzaam op met een audio/video dialoog gebracht door het befaamde Berlijnse Rechenzentrum. Scan 7, het best bewaarde geheim uit Detroit, test daarna of het centrum van Rotterdam opgewassen is tegen de niets ontziende beats uit de post-Motown bakermat van de techno. De eer om de avond af te sluiten, wordt gegeven aan Siuli K.O., koningin van het Haagse electro breaks label Nocturnal State, onder andere bekend van het Industrial Funk festival. Het programma wordt visueel geïntensiveerd door de videoperformances van Remco Schuurbiers, curator van het Club Transmediale festival uit Berlijn.

DEAF07, één van de belangrijkste internationale festivals op het gebied van kunst en mediatechnologie, wordt tweejaarlijks georganiseerd door V2_, Instituut voor de instabiele media. V2_ bestaat dit jaar 25 jaar en dat zal tijdens DEAF07 uitgebreid gevierd worden. Van 10 t/m 29 april 2007 vindt het festival plaats op diverse locaties in Rotterdam, waaronder Las Palmas/LPII en Pakhuismeesteren, V2_, het NAi, Museum Boijmans Van Beuningen, het ro theater, Staal en Arminius. DEAF07 presenteert een aantal hoogtepunten op het gebied van media(technologie) en kunst, waarbij een grote tentoonstelling van interactieve kunstwerken centraal staat. Daarnaast is een deel van het festivalprogramma gewijd aan het netwerk dat organisator V2_ de afgelopen jaren opbouwde in China en Azië. Jonge Chinese kunstenaars, tentoonstellingsmakers en een aantal sleutelfiguren uit de Chinese kunstwereld zullen een actieve rol spelen tijdens DEAF07. Naast het jubileum van V2_ presenteert DEAF07 een uitgebreid programma van (muziek-) performances, seminars, workshops en een symposium.

Dankzij DEAF07 heeft TodaysArt de volgende acts kunnen bundelen in het overzichtprogramma dat gepresenteerd wordt op de “TodaysArt at DEAF” nacht op vrijdag 13 april, Arminius, Rotterdam:

Pow Ensemble
De computergroep Pow Ensemble werd in 2001 opgericht door de componist en saxofonist Luc Houtkamp, met het doel om het muzikale potentieel van de computer te onderzoeken en uit te breiden. De Pow-musici gebruiken improvisatie, live remixing, elektronische en akoestische instrumenten zoals de “oud” en saxofoons. Het ensemble POW kan als kamerensemble van de 21ste eeuw worden beschouwd, gebruikend computers als muzikale instrumenten. Tijdens de “TodaysArt at DEAF” avond presenteert het Pow Ensemble de TapHop compositie, waarbij een tapdanseres middels geavanceerde software de computer’s audio output aanstuurt, begeleid door het kamerensemble.

Rechenzentrum
Het Rechenzentrum duo zoekt naar nieuwe handelingswijzen om muziek en bewegend beeld te produceren. Het is een band waarbij audio en video beide even belangrijk zijn: ze gebruiken video als instrument, en behandelen muziek in visuele vorm. Rechenzentrum maakt gebruik van computers en andere digitale apparatuur, maar zien deze puur als hulpmiddel om hun muzikale en filmische projecten te realiseren en te uiten, en zeker niet als lifestyle-icoon (apple;), niet als een willekeurige methode en zeker niet als vriend. Voor het duo, bestaande uit Marc Weiser en Lillevan, is het belangrijk om de grenzen van de context te verkennen, door middel van het presenteren van hun performance in musea, new music festivals en nu dus in de remonstrantse kerk in Rotterdam.

Scan 7
Nadat de jaren ’80 een prelude vormde voor Scan 7 met enkele releases op Detroits vermaarde Underground Resistance label nam “Trackmasta Lou” in de jaren ’90 contact op met Tresor Records in Berlijn. Via Blake Baxter en Tresor eigenaar Dimitri Hegemann, waarvan gezegd kan worden dat hij de Detroit techno introduceerde in Europa, releaste TrackMasta Lou zeldzame tracks op compilaties van Tresor. Oorspronkelijk bestaat de Scan 7 formatie, logischerwijs, uit 7 leden. Vandaag de dag verschijnt Scan 7 meestal als duo of trio op het podium. De groep staat bekend om haar ninja-verschijning: vaak gekleed in het zwart, met zwarte maskers en caps, naar origineel Detroit’s gebruik. Het gaat volgens de Scan 7 filosofie niet om wie je ziet, maar uitsluitend om wat je hoort. Op TodaysArt at DEAF brengen Scan 7 oprichter Trackmasta Lou en BJ (aka Posatronix) de kenmerkende donkere diepe techno uit de Motorcity naar Rotterdam.

Siuli K.O.
Als betrokkene bij de Acid Planet-feesten in Den Haag zette Siuli K.O. in de jaren negentig haar stempel op de ontwikkeling van de dance in deze regio. In de 90’er jaren kon je haar vaak op de line-ups zien prijken van de door Europa reizende Teknival feesten. Als coördinator van Nocturnal State organiseert ze ook het Industrial Funk festival. Siuli brengt electro, breaks, garage techno: "spanking, flying kicks & rocking the dancefloor!

Remco Schuurbiers
Remco is co-organisator en curator van het Club Transmediale festival in Berlijn en programmatisch gezien sterk gelieerd aan het TodaysArt Festival zelf. In 2005 verzorgde Club Transmediale een programmering op TodaysArt in het Theater aan het Spui. Verder is Remco begenadigd fotograaf, en lid van de PingPongCountry club die zichzelf ten doel heeft gesteld het pingpongballetje te laten dansen. Schuurbiers zal de visuals verzorgen tijdens TodaysArt at DEAF.

Het TodaysArt Festival
TodaysArt is hét jaarlijkse internationale multidisciplinaire hedendaagse creativiteitsfestival in Den Haag. Het festival biedt een gevarieerd programma op een 20 locaties (25 podia/in- en outdoor) in het centrum van de hofstad, waar meer dan 200 artiesten uit 25 landen hun creatieve visie over "kunst vandaag de dag" invulling geven, door middel van muziek, video en visuele kunst, fotografie, mode, theater, moderne dans en andere disciplines en cross-overs. Verwacht unieke en custommade producties en optredens van ‘s werelds meest creatieve artiesten! TodaysArt festival 2007 vindt plaats op 20/21/22 september.

6 opmerkingen

scan 7..super vet! helaas geen geld en heb tentamens
Vette shit scan 7!!!
Weet niet of het gaat lukken om te komen
 
Werkzaam bij Bleepbizz
DEAF is cool :) binnenkort ook maar ff kijken
Scan 7 :respect: Jammer dat het tegelijk is met Mills :(
Als Todaysart een avondje naar Rotterdam gaat, kan (((STUG))) Welcomes ADHD Sessions een mooi feestje bouwen in Paard Den Haag natuurlijk.

* Dave Ellesmere
(microfunk, innercity, awakenings, kanzleramt)

* Vincent de Wit
(awakenings, planet rhythm, patterns)

* Dia.chro.na
(substanz.art, hardsignal rec., adhd sessions)

* Recovery Sounds
(adhd sessions)

* Fabio
(stug!)

Zaterdag 14 april 2007
tijd: 00.00 - 05.00
euro: 10.00 (ex 1.50 fee)
Paard van Troje, Prinsegracht 12 , Den Haag
moet ik maar heen.