Partyflock
 
­ Nederland

Pandemonium - The Masquerade in de Westergasfabriek

gepubliceerd door , op
Pandemonium - The Masquerade in de Westergasfabriek
21 maart 2007
FeestPandemonium · The Masquerade
Datumzaterdag 12 mei 2007
LocatieGashouder Site
Na de successen van de voorgaande edities is het evenement toe aan een nieuw hoofdstuk. Op 12 mei zal de Westergasfabriek het toneel zijn van de zesde editie van Pandemonium. Zoals bekend, heeft er een conceptverandering plaatsgevonden. Met de laatste editie was er al gekozen voor het ‘one area, one crowd, one feeling’ principe. Vervolgens is het nieuwe concept Paradox, voorheen de tweede zaal van Pandemonium, in het leven geroepen.

Thema & Dresscode
Het thema van deze editie, ‘The Masquerade’, zal een mix zijn van Venetiaanse maskers en Barokke aankleding. Zo zal er op verschillende manieren d.m.v. het decor en visuals verwezen worden naar deze mystiek, waarbij het de uitdaging is voor de organisatie om zichzelf te overtreffen. Dit zal ten goede komen aan het thema. Er zal ook een dresscode zijn in deze stijl. Dit betekent een masker en eventueel bijpassende kleding. Om een indruk te krijgen wat deze dresscode inhoudt, check de volgende link voor de pre-trailer: www.pan-demonium.com

De dresscode is natuurlijk niet verplicht maar wel gevraagd aangezien het de sfeer ten goede zal komen. En door een prijs uit te reiken aan de best geklede bezoeker, zal ook het publiek zeer nauw betrokken worden bij het thema. De 1ste prijs is 4 vrijkaarten voor een Cyndium evenement naar keuze in het jaar 2007 en de volgende 9 personen krijgen een Cyndium pakket.

Nieuwe releases
Op deze avond zullen er ook nieuwe producties in de oude oldschool style ten gehore worden gebracht. Dit zal onder andere gedaan worden door de Cyndium artiesten Arjuna, Sequence & Ominous, Deffer S en Frantic Freak onder de naam ‘Hitmachine’.

Kaartverkoop
De kaart verkoop is reeds begonnen en is beschikbaar bij alle landelijke filialen van de TicketBox á € 30,- (ex fee). Vanaf zaterdag zullen de kaarten te verkrijgen zijn bij alle Midtowns Er zullen ook een beperkt aantal VIP-kaarten beschikbaar zijn á € 41,25- (ex fee). Hierbij moet worden vermeld dat de VIP-kaarten bijna uitverkocht zijn.

De volledige trailer en website zal 31 maart online komen. Voor verdere informatie en trailer check: www.pan-demonium.com en www.cyndium.com

lineup
Hitmachine (live)
Buzz Fuzz vs The Prophet
Nosferatu
Lady Lady Dana vs Frantic Freak
Stanton
The Outside Agency
Sequence vs Ominous
Reyes (live)
Bountyhunter (live, Bonzai records)
Leviathan (live)
Omar Santana

157 opmerkingen

 
Uitspraak van :jaja: Jeffrey :jaja: op vrijdag 23 maart 2007 om 21:04:
lijkt me beter van niet nee

Bedoel je dit trouwens in het algemeen of moet ik me beledigd voelen? :O
Jammer dat de kaarten weer duurder zijn geworden. En wat houdt de VIP in?
Zoals altijd weer aanwezig :)
Werkzaam bij WIT
Hakkuh in de gas!!!!!

Sowieso weer aanwezig!
 
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 23 maart 2007 om 10:07:
kaarten worden ook steeds duurder

Jammer...maar dat zal denk aan de locatie liggen.
 
Artiest {SHOWLIST artist 13438, 76468}
aanwezeg
 
zeker aanwezig!!! elke editie geweest. wil het echt niet missen!!!
gas met die zooi :lol:
leuke thema :P
wordt k teminste niet herkend
met masker :P
‘one area, one crowd, one feeling’

Aanwezig in aussie en ben al op zoek naar een leuke masker :)

Uitspraak van das chemicus op zaterdag 24 maart 2007 om 11:03:
Jammer dat de kaarten weer duurder zijn geworden.

Nou ja 30 euro is toch wel een schappelijke prijs voor een groot feest in een top locatie.
 
Ik kan niet wachten!!! :cheer:
Weet iemand wat de VIP inhoud??
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 24 maart 2007 om 10:48:
of moet ik me beledigd voelen

:no:


jij mag wel naakt hoor


alle blonde dames overigens wel, behalve Jess

:lol:
Ben benieuwd wat TOA gaat draaien.....
laatste aanpassing
 
echt mas-ter-lijk. gashouder uber alles :woeptidoe:
 
Uitspraak van :jaja: Jeffrey :jaja: op maandag 26 maart 2007 om 18:21:
jij mag wel naakt hoor

Uitspraak van :jaja: Jeffrey :jaja: op vrijdag 23 maart 2007 om 21:04:
lijkt me beter van niet nee

Lijkt mij ook beter van niet. :nee: :lol:
 
Neuh, ziet er niet echt uit om naar huis te schrijven!
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 27 maart 2007 om 10:10:
Neuh, ziet er niet echt uit om naar huis te schrijven!

:| is juist een hele mooie meid. :yes:

Maar heb je jezelf wel eens gezien? Je bent niet goed bij je hoofd! sukkel
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 27 maart 2007 om 10:10:
Neuh, ziet er niet echt uit om naar huis te schrijven!

Dank je wel, hè? :flower:
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 27 maart 2007 om 12:52:
Uitspraak van Stuutertien op dinsdag 27 maart 2007 om 10:10:
Neuh, ziet er niet echt uit om naar huis te schrijven!

Dank je wel, hè?

wat n daapse joh die gozer whah, looking good girl :)
 
Uitspraak van -> Zoef zoef <- op dinsdag 27 maart 2007 om 19:56:
looking good girl

Uitspraak van hitmeister op dinsdag 27 maart 2007 om 23:20:
inderdaad!

Bedankt :lief: Maar de jongeman in kwestie heeft zelf al aangegeven dat zijn uitspraak niet op mij sloeg, maar op het feest. Niet dat dat wél terecht is. :loser:
 
masker en kaart is binnen !!!!!!!!!
 
ben toch benieuwd wat die VIP inhoud... is dat alleen een extra balkon/zaal of iets?
 
:cheer: jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa we gaan knalluh met die balluh :bounce: wordt weer supergezellie....denk dat we als peper en zout gaan :lol:
 
Check trailer:http://www.pan-demonium.com !!
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 18 april 2007 om 16:58:
Check trailer:http://www.pan-demonium.com !!

Is die site nou eindelijk eens in de lucht? :lol:
 
Leest dit artikel maar eens:


12 mei aanstaande organiseert partyorganisator Cyndium in de Gashouder een nieuwe editie van zijn succesvolle feest Pandemonium. Een hardcorefeest, zo lijkt het, met dj’s als Nosferatu, Prophet en Buzz Fuzz. Een unicum, want de Amsterdamse Westergasfabriek is nooit het toneel van hardcorefeesten.

Rocco Veenboer van Awakenings, die de Gashouder als zijn tweede huis beschouwt, is bepaald niet blij met het feest. Volgens hem heeft Cyndium onder valse voorwendselen de Gashouder gehuurd: “In hun contract staat dat het geen hardcorefeest mag zijn, maar dat is het duidelijk wel. Alle dj’s die er staan draaien hardcore.” Veenboer is bang voor overlast, die af kan stralen op zijn eigen feest. “Bovendien kun je de Gashouder niet opbouwen voor één dag. Dat is veel te duur. Het wordt gewoon een matige productie.”

Ook Lex Pacific, die de Flex Bar runt op het Westergasfabriekterrein en mede-eigenaar van Pacific Park, twijfelt niet over het karakter van het feest. Hij zit evenmin te wachten op gabbers in de Gashouder: “Als het daar regent, druppelt het bij ons ook. De Westergasfabriek is een cultuurpark, waarin je interessante tendensen moet laten zien. Dit feest is een optelsom van wat je al kent uit de hardcore. Daar komt bij: de afgelopen week stond in Het Parool een artikel waarin mensen klaagden over geluidsoverlast naar aanleiding van de laatste Awakenings. Als mensen al aanstoot nemen aan Awakenings, dan ga je toch niet nog een tandje harder?”

Directeur Liesbeth Jansen van de Westergasfabriek haalt de schouders op: “Ons is verzekerd dat het niet om een hardcorefeest gaat.” Volgens haar is het inderdaad niet de bedoeling om gabberfeesten in de Westergasfabriek te plannen. “Dat is niet het publiek dat we graag willen. De organisator is een ervaren producent met goede referenties. In de dancewereld is zo veel haat en nijd. Ik vind het jammer dat Rocco Veenboer het kennelijk moeilijk kan accepteren dat we ook met andere organisaties werken.” Ook het stadsdeel Westerpark heeft een vergunning voor het feest goedgekeurd: “Dat zouden ze niet gedaan hebben als het een hardcorefeest is. Dan is de openbare orde in het geding.”

Patrick Salvini van Cyndium, organisator van het feest, betreurt de rel die om zijn feest ontstaat: “Pandemonium is geen hardcore feest”, zegt hij nog maar eens, “We hebben een conceptverandering ondergaan (voorheen twee zalen) en de dj’s draaien oldschool en early rave. Het onderdeel Paradox is afgesplitst tot een concept met hardcore en een nieuwe stijl hardcore. Mensen zijn bang voor gabbers met een bepaalde uitstraling, maar dat zijn mensen die bij ons niet eens binnen mogen komen. Pandemonium is een gemaskerd bal, daar zitten hardcoreliefhebbers helemaal niet op te wachten. Lonsdale-jongeren zul je bij ons niet tegenkomen. Oldschool trekt bovendien een ouder, volwassen publiek. De gemiddelde leeftijd op het feest ligt tussen de 25 en 28 jaar. Ik vind het jammer dat Veenboer ons toch in die hoek wil drijven.”

Hij bestrijdt dat de line-up van zijn feest verdacht veel aan een hardcore evenement doet denken. Volgens hem kan zijn publiek uit de line-up en de informatie op de site precies opmaken dat het niet gaat om hardcore: “Prophet en Buzz Fuzz zijn begin jaren negentig ook gewoon begonnen met oldschool. Dj’s draaien echt niet alleen één stijl. Ik vind het ook sterk dat juist op Awakenings in het verleden dj's als Rude Awakening en Amok hebben gestaan, die nota bene industrial hardcore draaien.” Het laatste bezwaar van Veenboer wordt door Salvini weggelachen: “Natuurlijk is het wel mogelijk om een productie neer te zetten voor één dag. Wij gaan gewoon voor minder winst dan Awakenings. Onze productie is erg duur. Het valt me van Rocco tegen dat hij zich zo laat kennen als andere organisaties feesten organiseren in de Gashouder. Hij moet zich er niet mee bemoeien. Ik bemoei me toch ook niet met Awakenings?”

Erkende hardcore-dj’s die voor de gelegenheid andere muziek draaien, het kan natuurlijk. Het is immers niet ongewoon dat dj’s zich aan een concept aanpassen. Hardcore veteraan Buzz Fuzz weet er in elk geval nog niets van: “Oh ja? Daar verras je me eerlijk gezegd een beetje mee. Ik heb een boeking in mijn agenda staan, verder niets. Ik vond het inderdaad wel opmerkelijk dat er een hardcore evenement in de Gashouder was.” Hij beaamt dat hardcore normaal gesproken zijn core business is.

Jansen stuurt 12 mei wel een onafhankelijke expert naar de Gashouder, gewapend met een BPM-meter. “Ik mag hopen dat Rocco geen gelijk heeft”, zegt ze. Bezoekers op Partyflock kijken intussen reikhalzend uit naar het feest: “Gehakt zal er worden tot we erbij neer valluuhh”, zegt een bezoeker. Buzz Fuzz zou het niet erg vinden om wat anders te moeten draaien dan normaal: “Als ze een paar dagen van tevoren bellen, geen probleem. Ik zou het wel leuk vinden om eens wat anders te doen. Als je meer weet, laat maar horen!”

Wat denk jij? Wordt het hakken in de Gashouder 12 mei? Of is er sprake van een storm in een glas water?