Partyflock
 

Planet Rose special

gepubliceerd door , op
Planet Rose special
16 januari 2007
FeestPlanet Rose Special · Poussez! Label Night
Datumzaterdag 20 januari 2007
LocatieDoornroosje
De tweede avond in de ’12 years on!’ reeks staat in het teken van het Franse label Poussez! Op dit label verschijnen sinds 2003 de prachtigste deephouse en psychedelische emotechno releases van onder meer Kenny Larkin, King Britt, [Nuclear Ramjet en [dj=33812]. Het Poussez! imperium wordt dan ook geregeerd door een levende Franse houselegende: DJ Yellow (aka the Mighty Bop). Hij komt uit dezelfde generatie als Laurent Garnier voort en heeft een staat van dienst die niet samen te vatten is in één nieuwsbericht. De laatste jaren baart hij internationaal veel opzien met zijn ‘Alienation’ series (ook op Poussez!), een reeks soloreleases en samenwerkingen waar de nadruk ligt op diepe, dromerige techno met folk (jawel!) invloeden van over de hele wereld. Een reis over de globe met de ogen dicht zeg maar. Vooral wat betreft de laatst verschenen release in de serie, ‘Alienation 3 & 3.7’ samen met King Britt, buitelen de media en collega artiesten over de superlatieven om de 12” te omschrijven en was de plaat meteen na verschijning uitverkocht. Hetzelfde geldt voor het prachtige ‘Goddess’ op het Ovum label van zijn goede vriend Josh Wink eerder dat jaar. Doornroosje is bijzonder vereert hem te hebben kunnen strikken voor een lange set, zijn eerste optreden in Nederland in meer dan 4 jaar!

Special guests ter gelegenheid van de labelavond, en op speciale uitnodiging van Dj Yellow, geven diens goede vrienden uit Parijs van Chateau Flight, oftewel GilbR en I:Cube vanavond acte de presence geeft. GilbR en I:Cube brengen solo en samen als Chateau Flight hun platen aan de man via het beroemde deephouse label Versatile en brachten onlangs het schitterende ‘Baroque’ uit op Dixon’s Innervisions. Ook verscheen onlangs het album ‘Les Vampyres’, de in opdracht gemaakte eigentijdse soundtrack van de gelijknamige stomme uit 1915. Deze prent van de hand van regisseur Louis Feuillade staat bekend als een van de allereerste vampier- of horrorfilms ooit. Het duo was zo te spreken over het resultaat van hun soundtrack, dat ze besloten de filmmuziek als album uit te brengen. De plaat telt acht titelloze tracks en is te beluisteren via de website van het duo. Ook bijzonder fraai is de remix van ‘It’s In The Mix’, de hit uit 1982 van Iceberg Slim. Hard-Concepts verwachtt vanavond mooie house met de nodige gekte, uitstapjes naar Mutant Discotech en ambient, want de heren zijn voor geen gat te vangen. Chateau Flight treedt bovendien vanavond voor het allereerst live op in Nederland!

Nijmeegs eigen Darko Esser, die twee releases zal doen voor Poussez!, is op verzoek van DJ Yellow aan de line up toegevoegd. Esser, die begonnen is als gitarist in een noise band, timmert al jaren aan de weg als DJ en inmiddels ook als producer. Hij heeft een eigen label: Wolfskuil Records en heeft net een plaat ‘Catatonic’) uitgebracht die door veel top DJ's gedraaid word. Zijn track ‘Late At Night’ (op Flux) werd gedraaid door John Peel en ‘Chaos In Da Flesh’ (Wolfskuil) stond hoog op de playlist van Dave Clarke. Alhoewel hij al sinds 1995 als DJ draait, begon zijn DJ-carriere te stijgen toen hij gevraagd werd om in heel veel verschillende clubs te draaien in binnen- en buitenland en op grote evenementen als Lowlands en Awakenings.

En niet alleen de Planet Rose Special is jarig, ook Arctic Boogie heeft een feestje te vieren. Deze jonge organisatie uit Nederland wordt 3 en viert dat in de kleine zaal van Doornroosje. Ze hebben een prachtige line up uit de grond gestampt met cult live-act Legowelt, CBS kopstukken Tako & G-String en residents Endfest & Javar. Music policy: electro/italo/discotech. Legowelt is de dekmantel van Danny Wolfers uit Den Haag. Hoewel hij nog ontdekt moet worden door het 'gewone' poppubliek, wordt hij door liefhebbers van technomuziek al jaren op handen gedragen. De door zijn helden uit Detroit en Chicago geïnspireerde Legowelt begint begin jaren negentig met muziek maken. Zijn grootste muzikale inspiratiebron is echter Den Haag, de stad waar hij woont. Legowelt maakt een mengvorm van electro-disco gecombineerd met soulvolle house, en obscure ghetto jazztechnofunk.

Ook electrotechfunk-, Italo- en Miami bass- tracks zijn deze talentvolle producer niet vreemd. Zelf zegt Legowelt dat hij niet vast te pinnen is op één genre, maar dat zijn muziek je van meet af aan in een trance brengt. De man is inmiddels alweer een paar jaar actief in het muziekwereldje en talloze producties op zijn naam staan. De meeste daarvan zijn niet op CD verschenen, maar op het vertrouwde vinyl, uitgekomen op homebase Bunker Records. Zijn meest bekende tracks zijn waarschijnlijk de dansvloerklapper ‘Disco Rout’ en ‘Wirtschaftswunder’, waarop de vrolijke synthesizermuziek van eind jaren 70, begin jaren tachtig dunnetjes overgedaan wordt. Denk hierbij aan Kraftwerk, Giorgio Moroder en Yazoo. Legowelt werkt verder veel samen met Orgue Electronique. Ook treden ze regelmatig samen op. De afgelopen jaren hebben zij een sterke reputatie opgebouwd als een van de gekste en origineelste live-acts in het dance genre.

24 opmerkingen

Ik vrees dat ik veel heen en weer moet rennen...ik heb echt hoge verwachtingen van as zaterdag op muzikaal gebied!!
Looking forward to it...Major!
Jeuuj! Ik heb er echt enorm veel zin in!
 
Hoef niet te lopen en/of te rennen. Het enige wat ik echt wil horen is Yellow.

By the way, las dat Legowelt niet komt. Is dat zo?
laatste aanpassing
 
dolle bende, dolle bende :cheer:
laatste aanpassing
 
met pijn in mijn hart pas ik. de studie's hebben nu echt even meer aandacht nodig :s
:cheer: Danseuhhhh!!!! :cheer:
JUUUUUJJJJJJ zaterdag lekker uit nm dak :D
 
Artiest Wouter Brok
Sinds maandje weer naar Roosje. Thuiskomen voelt altijd goed, en helemaal met YELLOW!!!
Werkzaam bij Merleyn
Artiest {SHOWLIST artist 1712, 53534, 68834}
Uitspraak van verwijderd op woensdag 17 januari 2007 om 09:46:
Hoef niet te lopen en/of te rennen. Het enige wat ik echt wil horen is Yellow.

Bye the way, las dat Legowelt niet komt. Is dat zo?

Nee
Ey Darko klopt het dat Dixon is gecancelled voor 17 Februari?????, las het op de site van Mojo
laatste aanpassing
Uitspraak van ReyZaMa op woensdag 17 januari 2007 om 14:36:
Ey Darko klopt het dat Dixon is gecancelled voor 17 Februari?????, las het op de site van Mojolaatste aanpassing 17 januari 2007 14:40

Nee dat klopt niet... Net gebeld, wordt aangepast op de mojo site
Denk dat het voor mij ook een heen-en-weer-loop-avondje wordt, ben echt benieuwd naar bijna alles in beide zalen!
 
Timetable grote zaal al bekend misschien?
Artiest {SHOWLIST artist 30849, 40217}
Uitspraak van verwijderd op woensdag 17 januari 2007 om 16:21:
Timetable grote zaal al bekend misschien?

+ kleine zaal..?!
Dit word me weer een knalavond!!!
VETTE SHIT!! ZIN IN!

Darko, hoe staat het met de vvk?
Uitspraak van chiquito op woensdag 17 januari 2007 om 19:49:
VETTE SHIT!! ZIN IN!

Darko, hoe staat het met de vvk?

Vvk loopt lekker, gaat goed druk worden :)
Zin in! Voor het eerst in tijden weer naar Roosje, zou bijna vergeten hoe het eruit ziet :P
En oh ja:
23.00 - 00.30 u. Gstring
00.30 - 02.00 u. Endfest
02.00 - 02.45 u. Legowelt vs. Orgue Electronique
02.45 - 04.15 u. Javar
04.15 - 05.45 u. Tako
laatste aanpassing
Kan maar beter vast gaan rekken en strekken....deze avond wil ik echt dansend doorbrengen van begin tot eind...
De Timetable!

GZ
23:00 - 01:30 Darko Esser
01:30 - 02:30 Chateau Flight - live
02:30 - 05:00 DJ Yellow
05:00 - 06:00 DJ Yellow & Darko Esser b2b

KZ
23.00 - 00.30 Gstring
00.30 - 02.00 Endfest
02.00 - 02.45 Legowelt vs. Orgue Electronique
02.45 - 04.15 Javar
04.15 - 05.45 Tako
 
Werkzaam bij Vier
ben benieuwd!