Partyflock
 

Crackhouse vs. Mood Elevator – back with a vengeance

anoniem gepubliceerd op
Het gonsde al een tijdje in de Amsterdamse havens. De Stubnitz zou eind september haar deuren openen voor een daverende dansavond, met een ongekend vernieuwende sound en een razend originele line-up. Helaas gooide Robodock roet in het eten door een veto over de vergunningen van de Stubnitz uit te spreken en moest Moodelevator vs Crackhouse worden gecanceld. Maar de organisatie liet zich niet zo makkelijk uit het veld slaan, dus er werd gezocht naar een nieuwe datum. Die vond zij op zaterdag 2 december. Alle remmen kunnen dan los voor het laatste technofeest op de Stubnitz. Moodelevator vs Crackhouse is back with a vengeance, and this time we take no prisoners... Zowaar de goedheilig man onze getuige is!

Crackhouse is een nieuw concept, voortgekomen uit onvrede over de heersende minimalisering van het Nederlandse clubcircuit. De eenheidsworst die sjaaltesdragend Nederland zich wekelijks laat voorschotelen is niet zaligmakend gebleken. Zelfs in Berlijn, het Mekka der minimalisten, gaan steeds meer stemmen op die de clickhouse met zijn ongebreidelde saaiheid verwerpen. Om te bewijzen dat er meer is tussen hemel en Aarde dan een reeks underscores hebben Brent Roozendaal, Carlos Valdes en Aron Friedman nu besloten Crackhouse op te zetten. House met ballen is hier het devies, muziek om op los te gaan. Nederland, laat je toch geen oor aan naaien. Muziek met een geluidsdichtheid van twee bliepjes per minuut is niet stoer. Een dansvloer is gemaakt om op te pompen!

Voor haar eerste editie heeft Crackhouse het bovendek van de Stubnitz geclaimed. Te gast is Benny Rodrigues, die in deze underground setting laat zien waarom hij ook weer de beste technodeejay van Nederland is. Crackhouse-oprichters zijn tevens resident. Zonder de inzet en inzichten van Carlos Valdes was Amsterdam de laatste jaren een verdomd saaie stad geweest. Met Soulrock bookings en het succesvolle Vreemd levert Carlos Valdes namelijk een ongekende bijdrage aan het culturele leven van de stad. Een andere hoofdstedeling die zich hard maakt voor het Nederlandse nachtleven is Aron Friedman, gewapend met pen (DJBroadcast), microfoon (Le Clic) en platentas (Mono, Traffic, Mesjokke). Om nog maar te zwijgen over Nijmegenaar Brent Roozendaal, die als eenderde van de Mood Elevator-organisatie en met zijn eigen Lust-avonden de muzikale barrières in Oost-Nederland doorbreekt.

In het onderdek staat Mood Elevator aan het roer. Sinds twee jaar staat deze organisatie garant voor fijne line ups en goede feesten. Hokjesgeest is hen vreemd. In december verzorgen ze drie vette avonden.De eertse dus in Amsterdam op misschien wel de coolste lokatie die nederland een paar maanden per jaar rijk is. Daarna volgen Poema RAW en De Rechter. Een druk schema. Je kan best stellen dat Mood Elevator behoorlijk "in de lift zit". Deze avond is te gast niemand minder dan Marc Lansley van het Keulse Substatic. Marc Lansley's maandelijkse avond I'm Electric Baby wordt bij onze Oosterburen landelijk geroemd voor zijn fantastische line-ups en zijn ongeëvenaarde atmosfeer. Vanavond toont hij Amsterdam waar die sfeer precies vandaan komt. De andere deejay die hem daar een handje bij helpt is Darko Esser, die met zijn aankomende Ovum-release een Nederlandse mijlpaal heeft bereikt. Vooral het laatste jaar heeft hij bewezen over grote skills te beschikken. Zijn internationale doorbraak is in aantocht.

De live-sectie van Mood Elevator is op de Stubnitz rijkelijk vertegenwoordigd. Nijmegens trots Piet van Dongen neemt plaats achter zijn laptop om eens even haarfijn uit te leggen waarom hij precies door het toonaangevende Hamburgse label Audiomatique is gevraagd om er te releasen. Onversneden neotrance is zijn specialiteit, dus je bent gewaarschuwd. Pitto gooit het over een andere boeg met zijn zompige house-meets-techno. Hij heeft in het verleden al menig mond van verbijstering doen openvallen en een reeks moordreleases is onderweg. Ben Berber en Monokreck hebben voor de gelegenheid de handen ineen geslagen voor een tweemans-Reason-SL1200-monsterverbond. Zij complementeren de indrukwekkende lijst namen met een liveset waar je u tegen zegt.

Zie ginds komt de Stubnitz uit Rostock weer aan... De boot vertoont veel overeenkomsten met die van Sinterklaas. Beide schepen varen slechts eens per jaar op de Nederlandse havens en zowel de stoomboot als de Stubnitz doen overal waar zij komen veel stof op waaien. De organisatie eert deze gelijkenis met een speciaal thema. Verwacht dan ook veel verwijzingen naar mijters, snoepgoed en aanverwanten zaken. Maar vooral veel staal, roest en ruwe aardolie. Moodelevator vs Crackhouse slaat meedogenloos terug. Want een industriëlere Sinterklaasviering dan die op de Stubnitz kun je je eigenlijk niet wensen!

26 opmerkingen

 
damn! echt veel te veel leuke feestjes op 2 december.. :\

:D
 
wat een gruwelijk persbericht boys....zo zie ik het graag!

chapeau!
Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
:respect:
Yeah, ben er zeker bij! (Y) :D
Yeah!!Ik ook....gezellig Katja!!
Laatste feestje i/d Stubnitz voor dit jaar wil ik nie missen!!
 
Nijmeegse gezelligheid in Amsterdam.... Scheelt me een keer reizen
 
leuk stuk!!!

goed bezig mensen!!

(denk wel dat ik aanwezig ben, moet toch een keer op de stubnitz terecht komen :D en dit is een zeer geschikte avond!!)
 
Artiest {SHOWLIST artist 75861, 46327, 77116}
zeer leuk feestje :respect: zeker aanwezig
Damn Aron, werd even bang na het slechte nieuws over de Stubnitz afgelopen week man.
Dacht dat deze fuif niet door zou gaan :O
Ik kan er helaas niet bij zijn dit keer (familieverplichtingen grr), maar ga m'n best doen voor een volgende editie. Enjoy!
Te gast is Benny Rodrigues, die in deze underground setting laat zien waarom hij ook weer de beste technodeejay van Nederland is

:lol: Denk dat daar de meningen toch sterk over verdeeld zijn.
Uitspraak van SkunkFunk op donderdag 16 november 2006 om 15:19:
Yeah!!Ik ook....gezellig Katja!!

We gaan er een mooi feest van maken (Y)

Uitspraak van verwijderd op donderdag 16 november 2006 om 15:31:
Nijmeegse gezelligheid in Amsterdam

Over Nijmeegse gezelligheid gesproken: 't plaatje van SkunkFUnk gezien, die Flat Eric komt ook overal terug ;)
Wordt een topper! En echt een leuk perbericht btw...ma het feest wordt natuurlijk nog veel leuker!
Ik heb echt zin in deze avond....en de stubnitz is echt een ubervette locatie!
Aanwezig!!
 
hier gaan we heen !!!!!!!
Leuk!!!
 
Moet nog ff kwijt dat ik hier zooooooooo veel zin in heb!!!!
laatste aanpassing
Werkzaam bij Stekker


:P
laatste aanpassing door een beheerder
Artiest {SHOWLIST artist 4370, 99925, 70177}
Uitspraak van Funk you!! op vrijdag 17 november 2006 om 08:18:
Te gast is Benny Rodrigues, die in deze underground setting laat zien waarom hij ook weer de beste technodeejay van Nederland is

Denk dat daar de meningen toch sterk over verdeeld zijn.


Ik zou zeggen, kom kijken en oordeel dan.
Ik ben dr al wel klaar voor...
Ik vind ook dat er te weinig gezegd word hier over deze avond...
Kom op mensen...show your enthousiasm for this eve!
IK HEB ER ZIN IN!!!!!!!!!!!!!

:cheer:
Uitspraak van Zuster Lieke op donderdag 23 november 2006 om 13:51:
Kom op mensen...show your enthousiasm for this eve!


Er is ook een forumonderwerp over deze avond...

Enne, als iedereen de avond zelf maar zijn/haar enthousiasme toont! ;)
Uitspraak van KatYo op woensdag 29 november 2006 om 21:55:
Enne, als iedereen de avond zelf maar zijn/haar enthousiasme toont!

Reken maar dat dat gaat lukken!! :-D