Partyflock
 
­ Nederland

Speedfreaks & Terrorheads in The Wall afgelast

gepubliceerd door , op
Speedfreaks & Terrorheads in The Wall afgelast
28 oktober 2006
Speedfreaks & terrorheads, dat vandaag plaats zou vinden in The Wall te Weelde in België zal helaas geen doorgang meer vinden. Na hardnekkige geruchten aan het begin van de week over het al dan niet sluiten van The Wall naar aanleiding van het plaatsvinden van een bijeenkomst van het extreem rechtse Blood & Honour in The Wall vorig weekeinde, waarbij meer dan 2000 neonazi’s uit onder andere België, Duitsland en Nederland bijeenkwamen, heeft de organisatie contact opgenomen met de eigenaar van The Wall om te informeren of en ik welke mate deze geruchten gegrond zouden zijn.

Na overleg met de eigenaar van The Wall werd duidelijk dat voor aanvang van het extreem rechtse evenement in The Wall een week eerder door de plaatselijke autoriteiten toestemming is gegeven om het evenement te kunnen houden. Verder waren er, naar eigen zeggen, geen signalen naar de eigenaar van The Wall toe die erop duiden dat locatie op basis van het evenement gesloten zou worden.

Zowel Phonic Industr3 als Tornado Events betreurde de keuze van The Wall om een dergelijk evenement te hosten, maar voorzag geen reden om het eigen evenement daar te annuleren ondanks alle commotie die er rond de locatie was ontstaan. Na het gesprek met de eigenaar van The Wall zijn beide organisaties verder gegaan met de laatste voorbereidingen om zo de laatste puntjes op de i te kunnen zetten voor het evenement. 6 Kilowatt aan extra geluid, stroboscopen, rookmachines, decoratie en een heuse vuuract. Alles was rond en beide organisatie waren er helemaal klaar voor.

Gisterenmiddag kreeg Tornado Events een telefoontje van de eigenaar van The Wall. Hij vertelde dat hij ’s morgens vroeg door Justitie van zijn bed was gelicht en gesommeerd werd om mee te gaan naar Brussel waar hij samen met de burgemeester van Weelde verantwoording af moest komen leggen bij de minister van Binnenlandse Zaken. In dat gesprek werd duidelijk dat de minister zowel de burgemeester als de eigenaar van The Wall vanaf heden verbiedt soortgelijke evenementen toe te staan.

Ondanks dat het een feest betrof waarbij uitsluitend muziek te horen was met een extreem rechtse achtergrond heeft de minister in zijn onwetendheid ook besloten hardcore evenementen, en daarmee samenhangend ook alle hardere stromingen die daar uit voortvloeien, eveneens te verbieden.

“Het gegeven dat wij als houseliefhebbers dit extreem rechtse gedachtengoed die organisaties als Blood & Honour er op na houden net zo verwerpelijk vinden als ieder ander logisch nadenkend mens wil er bij de minister gewoonweg niet in”. “De vooroordelen waar hij als moraalridder zo hard tegen wil strijden, blijken hem uiteindelijk zelf ook te overheersen en hem zijn objectieve visie op de gehele situatie te ontnemen”. “Zou hij zich vooraf hebben verdiept in de materie en dan in het bijzonder de housewereld alvorens uitspraken te doen naar aanleiding van een nieuwsuitzending dan had hij wellicht beter geweten”. “Maar helaas, het heeft niet zo mogen zijn”, aldus Glen Hanna van Phonic Industr3.

Phonic Industr3 & Tornado Events hebben na het horen van dit nieuws nog een poging gedaan een geschikte locatie te vinden om het evenement alsnog doorgang te laten vinden, maar door de overvolle partyagenda en het korte tijdsbestek bleek dit echter onhaalbaar. Er is ervoor gekozen om het evenement te verplaatsen naar een nog nader te bepalen datum en locatie. Informatie zal hierover spoedig bekend worden gemaakt. Phonic Industr3 en Tornado Events hopen op jullie begrip en zijn voor verdere vragen via de mail te bereiken.