Partyflock
 
­ Nederland

Feestelijke opening Trafficseizoen

gepubliceerd door , op
Feestelijke opening Trafficseizoen
13 september 2006
Op vrijdag 27 oktober zal na de broeierige warme zomer de Melkweg haar deuren weer openen voor de aftrap van een nieuw Traffic seizoen. Ditmaal met een mooi gebalanceerde opbouwende line up voor de technoliefhebber.

Detroit’s hoop in bange dagen komt niet uit de smerige sloppenwijken van Motor City, maar uit de zonovergoten heuvels van Teheran. Op zijn derde vluchtte Aril Brikha met pa en ma naar het koude Zweden. Maar de Iraanse zon zou in zijn producties verder leven. De eerste electronische muziek die Brikha hoorde was van Front 242 en Depeche Mode. Pas veel later kwam hij in aanraking met de Detroit-sounds van Robert Hood en Underground Resistance. Toen Brikha in 1998 een demootje naar Derrick May stuurde met daarop zijn wereldberoemde track Groove La’Chord, gingen de poppetjes pas echt aan het dansen. Zijn album Deeparture In Time (2000) op May’s label Transmat behoort tot de beste Detroit techno die de laatste tien jaar is uitgebracht.

Maar Brikha’s grootste kracht ligt nog steeds in de manier waarop hij zijn muziek live ten gehore weet te brengen. Op Awakenings Festival veroverde hij met zijn liveset de harten van vele technoliefhebbers. Na zijn overweldigende optreden mag met recht gezegd worden dat Aril Brikha een grote eye-opener van het festival was. Verwacht voor zijn liveset op Traffic dan ook niets anders dan een diepe technoset van het hoogste niveau.

Een oudgediende van Traffic is de Napolitaan Marco Carola, die als geen ander de fijne lijn bewandelt tussen macho-knalwerk en diepe technosounds. In 1990 kocht hij zijn eerste drumcomputer en midden jaren negentig was hij een volleerd producer. Menig artiest heeft destijds in zijn studio tracks gemaakt. Carola was altijd al veelzijdig in zijn muzieksmaak met een perfect gedoseerde balans tussen grooven en knallen. In 1996 was hij al een gevierd house-artiest met releases op het legendarische Masters At Work (MAW) label, alvorens zich op techno toe te leggen. In 1998 startte hij zijn inmiddels legendarische labels One Thousand Records, Zenit en Question, waarop hij de ene na de andere dynamische technoproductie uitbracht.

Achter de decks verfijnde Carola zijn drie-decks-mixtechniek meer en meer. In 2001 liet hij de Melkweg al eens op zijn grondvesten schudden tijdens één van de eerste Traffics. Na zijn overtuigende afsluitset onlangs op Voltt Loves Summer Festival heeft de organisatie besloten dat de tijd rijp is voor een kersverse portie kwaliteitstechno van de Italiaanse meesterchef.

Maar wat was Traffic zonder de bezielde begeleiding van haar residents? Bart Skils en Lauhaus zijn twee Traffic originators van het eerste uur, die sinds de geboorte van Traffic een flinke evolutie hebben doorgemaakt. Vooral het afgelopen jaar was voor beiden meer dan lucratief. Naast talloze festival- en clubboekingen maakten zowel Skils als Lauhaus furore op het producersfront. Skils bracht onlangs met studiomaat Anton Pieete de technokraker Hi-Hert op 100 % Pure uit en de nieuwe single “Between these walls” ligt inmiddels in de schappen. Lauhaus op zijn beurt stal de harten van minimal-deejays wereldwijd met zijn weergaloze debuut Circulo Polar op Intacto (onder zijn pseudoniem Polder, samen met productiepartner David Labeij). En de tweede plaat van Lauhaus komt binnenkort uit op Remote Area. Kortom, drukke baasjes allebei met oog voor de toekomst wat betreft techno in Nederland.

Achter de decks bij Traffic geven de residents vol gas, zoals we dat van ze gewend zijn. Kwaliteitstechno voor de liefhebber is immers hun devies. Nog even alles op een rijtje: Brikha, Carola, Skils, Lauhaus - kom maar op met je herfst, want ook deze editie van Traffic heeft alle ingrediënten om een onvergetelijke avond te worden! Meer info over de avond is te vinden op www.traffic.cd

10 opmerkingen

 
Relaxte lineup hoor (Y)
Ben er denk ik wel bij :jaja:
 
zeker goeie line-up!

toch blijft het jammer dat ook Carola is gaan minimaliseren :(
 
Artiest Search
Aril was voor mij de absolute man(netje) op AWFS dit jaar.;)
 
skils....goed bezig!
 
Artiest {SHOWLIST artist 28028, 11615}
Carola the Main Man.
helaas helaas werken de dag erna..
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 892, 3487}
Artiest Sander May
Vet! Wanneer komt Die Carola eens met een nieuwe plaat??
Vet!!