Partyflock
 
­ Nederland

Earthbookings & DJ Pierre present: DJ Pierre’s Afro Acid Project

gepubliceerd door , op
Earthbookings & DJ Pierre present: DJ Pierre’s Afro Acid Project
6 oktober 2006
FeestAfro Acid · The Amsterdam Sessions
Datumzaterdag 21 oktober 2006
WinactieAfro Acid actiegesloten
LocatieMelkweg Site
Zaterdag 21 oktober presenteert Chicago godfather DJ Pierre, ontdekker van de ACID, zijn nieuwe wereldwijde concept Afro Acid. Voor de Nederlandse primeur op het Amsterdam Dance Event nodigt hij onder andere Marshall Jefferson (USA) uit.

1986 is het jaar dat DJ Pierre op zijn zolderkamertje een geluid uitvond wat de internationale muziekmarkt definitief zou veranderen. Door langdurig experimenteren met de klassieke drumcomputer Roland 303 kwam hij op een bijzonder geluid uit. De eerste release ‘Acid Tracks’ voortkomend uit dit experiment maakte een bizar grote impact op de toenmalige muziekmarkt.
Acid, de voorloper van ‘House’ was hiermee geboren.

Afro Acid Project in de Melkweg wordt een avond vol met de nieuwste house. DJ Pierre heeft Marshall ‘move your body’ Jefferson, Harisson Crump & Dajae uitgenodigd om zijn nieuwe concept kracht bij te zetten. Pierre en Marshall Jefferson zijn twee gigantische USA houselegendes met beiden een ongekende invloed op de huidige house scene.

Afro Acid is ook de titel van Pierre’s aankomende allbum waarop hij tracks produceerde samen met onder andere Green Velvet, Seamus Haji, Tom Stephan en bovengenoemde artiesten. Muzikaal betekent zowel het album als de dansavond een mix van Vocal en Garage House met Pierre’s kenmerkende Wild Pitch sound en een licht vleugje Electro.

Feitelijk staat Afro Acid voor een dansgevoel dat wordt gevormd door heerlijke dansmuziek dat zich niet in hokjes laat stoppen. Acid heeft voor Pierre heel veel betekent en komt in sommige van zijn tracks ook nog steeds voor. Tegenwoordig probeert hij echter vooral het vroege housegevoel terug te brengen in een hedendaags jasje.

Terug naar 21 oktober, om 0.00 uur barst het spektakel los met een dj-set van Harisson Crump bekend van het Subliminal label van Erick Morillo.

1.30 uur gaat de avond over in een live-optreden van Dajae, een zangeres van wereldformaat die furore maakte met haar emotionele track ‘Brighter Days’. Om 2.00 uur breekt het moment aan dat Pierre zelf achter de draaitafels kruipt. Koninginnedag 2006 liet Pierre op het feest van Michel de Hey in de Cruise Terminal en op earth in de Westerstraat zien waarom hij al zo lang meegaat. Pierre staat voor totale dansvloergekte, schuddende lichaamsdelen en bijna ongecontroleerde dansbewegingen!

Om 3.30 is het aan Marshall Jefferson de eer om de avond af te sluiten. Marshall maakte één van de house-anthems ‘Move your body’.

3 opmerkingen

Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
:respect:
Artiest {SHOWLIST artist 8798, 85633}
boioioioioingg :cheer:
 
Artiest {SHOWLIST artist 53746, 54390, 44415, 55262}
erg vet, wil hier wel bij zijn