Partyflock
 
­ Nederland

Orkapot live

anoniem gepubliceerd op
Orkapot live
11 juni 2006
FeestOrkapot · Live
Datumzaterdag 24 juni 2006
LocatieDynamo Site
Je kunt het je bijna niet voorstellen; Orkapot zonder smeulende schijven vinyl, krassende naalden en opgepitchte draaitafels. Op 24 juni 2006 laat Solid Decay je echter zien dat je ook een feestje kunt bouwen zonder DJ’s als zij de host zijn van de 6e editie van Orkapot in de grote zaal van Dynamo! Vier beukende live-acts leggen dan namelijk hun synthesizers op de pijnbank, folteren hun sequencers en laten hun drumcomputers het zware werk doen. Dit is Orkapot in haar puurste vorm... Live!

De Helmondse producer Klaas van der Weij is al een tijdje aan het produceren onder de naam Siq. Tijdens Orkapot live maakt hij nu zijn debuut als live-act onder de naam Solemn Beats. Zijn afwisselende live-set van electro, progressive psy-trance en techno is kenmerkend voor zijn melodieuze, frisse sound. Geinspireerd door Infected Mushroom, Underworld en Quick & Brite, maar zeker ook door de vele underground electro, goa en acid/techno feesten in en rondom Eindhoven. Verwacht dus niets minder dan eclectische soundscapes, knetterende hi-hats, hallucinerende geluidsspiralen en rollende beats. Met een bloedstollend tempo trekt Solemn Beats alle registers open en trakteeert hij de bezoekers op een adembenemende live-ervaring.

Robert Bantin, beter bekend als The Steelcube (UK), is weer een heel ander, maar niet minder spannend, verhaal. Zijn gitaar heeft hij al lang geleden op zolder gelegd en toen The Steelcube begin jaren ‘90 Londen ontvluchtte, kwam hij in de Eindhovense Funky Bizniz in aanraking met fenomeen techno. Zijn prille techno-verslaving leidde al snel tot de samenwerking met D=p+cer (Zodiak Commune) onder de naam Labour Saving Device en vele succesvolle optredens tijdens de illegale Underground Invasion feesten. Hierna verhuisde hij weer terug naar Londen, waar hij soundtracks maakt voor onafhankelijke films en remixes voor onder andere Chris Liebing en Nine Inch Nails. Terug in Eindhoven zal hij op Orkapot live een kille en donkere techno-set vol overstuurde geluiden, tapeloops en effecten uit de synthesizer en drumcomputer neerzetten, waarvan je haar rechtop gaat staan en het koude zweet je uitbreekt.

Tachini (Dommelvalei) heeft zijn hiphop roots al lang achter zich gelaten. De uit Suriname afkomstige Sergio Karijopawiro is inmiddels de live-resident van DommelVallei en heeft met diverse acts in onder andere de Effenaar, op PACT en tijdens de Spank!-feesten al bewezen dat hij een gevaar is voor de dansende mensheid. Bereid je voor op bombastische, pompende soundwaves met krachten van meer dan 8 op de Schaal van Richter. Onophoudelijk word je blootgesteld aan een spervuur van duistere, funky basslines en sissende hi-hats. Tachini leidt je naar de soul van techno en het gevaar bestaat dat je er zo zwaar van zult genieten dat je daarna nooit meer zonder kunt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee; Ongetraind blootstellen aan deze verleiding, wordt sterk afgeraden...

De immer enthousiaste Eindhovense techno LIVE-act Solid Decay (Zodiak Commune, Common Good Records) heeft na releases op Lessismorecordings, het winnen van de Publiekprijs bij de Grote Prijs van Nederland en hun toetreding als live-resident tot de legendarische Zodiak Commune, nu zelfs een eigen platenlabel opgericht, genaamd Common Good. Solid Decay heeft geen trukendoos vol breaks, violengejank en drum roffels nodig om de sterveling te laten dansen. Gewoon een energieke, bijna hypnotiserende groove die op en neer golft met de dansende mensenmassa. Dirk Kanters en Ralph Plompen, het dynamische duo achter Solid Decay, zullen met hun metronoomstrakke samenspel tussen hun 505 groovebox, synth en sampler en een breed scala aan nieuwe tracks weer weer het uiterste van de bezoekers vergen. Verzetten heeft geen zin; geef je over aan de eerste symptomen van de “natural high” die Solid Decay je bezorgd.

Wat gebeurt er als deze vier spraakmakende live-acts de nummers ten gehore brengen die ze nooit voor het grote publiek durfden te spelen? Wederom laat Orkapot de artiesten spelen met de muziek zoals zij dat leuk vinden, om zo weer op speurtocht te gaan in underground. Terugkijkend op de vaak vergeten vallei waar de roots van de hedendaagse dansmuziek liggen. Maar ook proberend om ver over de top van de hedendaagse elektronische muziek te kijken en zo te ontdekken waar de live-acts aan de andere kant van de berg mee bezig zijn en wat hen beïnvloedt. De weg is ingeslagen, er is geen ontkomen meer aan... Stap in het avontuur dat Orkapot live heet!

15 opmerkingen

 
Solid Decay :respect:
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 3702, 3251}
Artiest Korben UK
Yes!
SSSSSSSSSSSHIT, echt supervet, maar is tegelijk met Beursgebouw........
zucht.... keuzes keuzes
 
Artiest Madmike
da wordt keuzes maken ahoewel ik ga gewoon met u mee el tjapkuh
jammer dat deze feesten altijd tegelijk met andere (voor mij) nog vettere feesten valle :(
anders wask er wel naar toegeweest...
Misschien wel aardig om eens te gaan kijken.. :) Verder toch (nog?) niet echt iets boeiends op de planning staan..
 
Cool! D=P+Cer in het voorprogramma! :kwijl:

Present! :bounce:
laatste aanpassing
Helaas pindakaas, eerst Ruhr in Love en dan door naar Hellraiser :)
 
Artiest Stenie B
Dat ziet er goed uit....Tachini!!!!!!!!!!!!!!
De rest natuurlijk ook!!!
 
tachini!!!!!
ik ben zekers van de partei
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
zeer goed.......... :D
Artiest Saint
Zeker aanwezig!!
Laatste plaat van Solid Decay is moddervet!!
Artiest Bor
Uitspraak van saint op dinsdag 13 juni 2006 om 11:39:
Zeker aanwezig!!
Laatste plaat van Solid Decay is moddervet!!

ga hem dan schoonmaken
zie jullie 24 junie
gr bor
 
Met dit feest was niks mis!!
Vooral de eerste uren bevielen mij goed, er werden veel getweakte psytrance geluidjes door de speakers heen gejaagd :bounce: