Partyflock
 
­ Nederland

Kort nieuws van de KNIP-dienst

gepubliceerd door , op
Kort nieuws van de KNIP-dienst
9 juni 2006
Nog steeds columnisten gezocht
Er zijn reeds 10 verschenen maar partyflock is nog steeds op zoek naar columnisten! Heb jij een mening over feesten, kritiek op fenomenen uit de dance-scene, een humoristische kijk op het feestleven? Stuur je column dan op naar columns@partyflock.nl

Wist u dat..
De admins een totaal van 2998 "envelopjes" en mailtjes hebben verwerkt deze week. Vorige week was dit nog een totaal van 3326. De top drie van envelopjes en mailtjes bestaat uit de agenda, de helpdesk en het forum.

Recensies
Trance The Ultimate Collection 2006 Vol. 1
Explosive Car Tuning 11
Jumpstyle Part 2 - DJ Greg C vs Lobotomy Inc.
John Digweed - Transitions

Fotografen
Loop jij ook altijd de Partyflockfotografen mis? Geen nood, we geven je een lijstje waar enkele fotografen zich bevinden deze zaterdag. Wees aub wel een beetje :lief: voor ze mocht je ze tegenkomen.
Brain cracker #2
Club r_AW
Mindblowers
Nature challenge
B2S rookie night
Backdraft
Magnetronik



Jongeren in gevaar door profielsites
Jongeren die op profielwebsites als hyves.nl, sugababes.nl en superdudes.nl een profiel aangemaakt hebben met hobby's, interesses en foto's, lopen een groot risico. Dit meent bijna de helft van de 1100 ondervraagden van een onderzoek van hcc, de vereniging van computergebruikers, dat dinsdag bekend werd.

Meer dan 90 procent van de ondervraagde leden van hcc vindt dat er risico's kleven aan het plaatsen van profielen op profielsites. De veiligheid van de jongere zou in het geding zijn.

Ouders zijn de aangewezen personen om hun kinderen bewust te maken van gevaren van dergelijke sites, meent driekwart van de ondervraagden. Ook zouden de beheerders van de site daar verantwoordelijk voor zijn, vindt 19 procent. Voorlichting zou het effectiefste instrument zijn om de risico's van profielsites te verminderen.

Seks
De leden vinden kennis en vermaak (58 procent) en het vertrouwd raken met techniek (25 procent) de belangrijkste voordelen voor jongeren die opgroeien met computers en internet. Een belangrijk nadeel vinden de leden dat jongeren veel achter de computer zitten en daardoor een minder sociaal leven hebben. Ook vindt een derde van de ondervraagden de blootstelling aan seks en geweld een nadeel.


PvdA: Stel doorverkopen WK-kaarten strafbaar

Het doorverkopen van toegangskaarten voor grote evenementen als het WK voetbal en dancefestivals moet strafbaar worden gesteld in Europa. De PvdA vraagt de ministers van Justitie Piet Hein Donner (CDA) en Binnenlandse Zaken Johan Remkes (VVD) om de kwestie met hun buitenlandse collega's te bespreken. Dat schrijft Trouw woensdag. Het doorverkopen van kaarten is in het Verenigd Koninkrijk al strafbaar.

PvdA-Kamerlid en Initiatiefnemer Gerdi Verbeet denkt dat de zwarthandel in kaarten alleen kan worden teruggedrongen als in Europa een eenduidige aanpak komt, schrijft de krant. Diverse ticketbureaus zouden tussen de achthonderd en 1500 euro vragen voor kaarten voor de WK-duels van Nederland.

De kaarten die illegaal op de Nederlandse markt worden gebracht zouden afkomstig zijn uit deelnemende landen uit Afrika. De Afrikanen hebben vaak geen geld om af te reizen naar Duitsland, waar het WK wordt gehouden. Landen moeten kaarten die zij niet verkopen, teruggeven aan voetbalbond Fifa. Zij zouden de tickets echter verkopen.


De PvdA wil dat het kabinet de afspraken met brancheorganisatie Koninklijk Horeca Nederland (KHN) zo snel mogelijk opzegt en de Nederlandse cafés en restaurants rookvrij maakt. Dat heeft PvdA-Kamerlid Anja Timmer gezegd.

Minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid heeft afspraken gemaakt met de horecasector om de branche langzaam rookvrij te maken. Timmer vindt dat niks en wil dat branche zo snel mogelijk rookvrij wordt. "Je maakt er de pijn voor horeca-ondernemers alleen maar erger mee. Het rookverbod komt er aan, of mensen het leuk vinden of niet". Haar voorbeelden zijn België, Groot-Brittannië en Ierland waar de overheid ook een rookverbod heeft opgelegd. Volgens Timmer is de meerderheid van de Nederlanders voor het rookverbod, en rookt nog maar dertig procent van de bevolking. "Daarbij hebben werknemers nu eenmaal via de wet recht op een rookvrije werkplek. Dat moet ook gelden voor horecapersoneel".

Cafés en restaurants zijn niet blij met deze omroep om de overeenkomst tussen Hoogervorst en de branche op te zeggen. "Wij houden ons aan de afspraak. Wij willen gastvrij blijven voor zowel rokers als niet-rokers", aldus een woordvoerder van KHN.

De Tweede Kamer spreekt donderdag met Hoogervorst over het rookbeleid in de horeca. Hoogervorst wilde het rookverbod eerder al opleggen, maar werd daarbij teruggefloten door de Tweede Kamerfracties CDA, VVD en LPF. Daaruit rolde het huidige compromis, waarbij de horeca in stappen rookvrij wordt gemaakt. De PvdA was eerst voor dit plan, maar heeft nu een draai gemaakt. Timmer zegt daarover: "Ik spreek veel horeca-ondernemers die dat ook vinden, en zeggen: verbied het nou maar, dan hebben we duidelijkheid". GroenLinks en de SGP zijn voor het rookverbod. Naïma Azough van GroenLinks vindt het zinloos dat cafés nog afzuiginstallaties moeten inkopen, terwijl over een aantal jaren het roken in cafés toch verboden wordt. De SP vindt het te ver gaan om het compromis voortijdig in te trekken. Het CDA wil eerst de evaluatie van het compromis afwachten. Hoogervorst zal die voor de zomer nog naar de Kamer sturen.

Clean Air Nederland (CAN) beweert dat horeca-ondernemers zich niet houden aan het compromis. Daarop zijn zij een burgerinitiatief gestart, die ervoor moest zorgen dat de Tweede Kamer een standpunt zou innemen over de kwestie.

KNIP - jaargang 1 - nr.16

18 opmerkingen

Wij willen gastvrij blijven voor zowel rokers als niet-rokers


dat vink juist een goeie! en dit feit zul je altijd houden, 2 partijen dus je zult wat moeten nemen en geven ;)
laatste aanpassing
ik vindt dat ze alle coffeshops rookvrij moeten maken:)
PvdA: Stel doorverkopen WK-kaarten strafbaar

belachelijk... wij nederlanders zijn groot geworden met handel... kwestie van slim zijn, investeren, en vraag en aanbod doet de rest!
* gelezen * :)

KNIP (Y) :)
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
hoezo verKNIPt
Al sinds mens en heugd weten we al dat wanneer we naar uitgaansgelegenheden gaan,er gerookt wordt...
Dan zoeken niet-rokers dat toch op?! En wisten ze dat van tevoren al,dus geen moeite er mee?! :/

Maarja...die tyfusregering is het in hun bol geschoten en wille "pro-Amerikaans" / "pro-de-wereld" doen! :no:

Maar goed.. een niet-roker wil hier toch weer over gaan discusseren :flower:
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 1607, 1608}
Artiest {SHOWLIST artist 49164, 60172}
Clean Air Nederland zou eens een dagje langs de snelweg moeten gaan staan
 
Uitspraak van Vonkentrekker op zaterdag 10 juni 2006 om 10:36:
Al sinds mens en heugd weten we al dat wanneer we naar uitgaansgelegenheden gaan,er gerookt wordt...
Dan zoeken niet-rokers dat toch op?! En wisten ze dat van tevoren al,dus geen moeite er mee?! :/


Ik ben zelf niet voor een rook verbod hoor maar wat jij zegt is natuurlijk onzin.
Heb je een andere keus dan?
Moeten niet rokers dan maar thuis blijven?
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 10 juni 2006 om 14:41:
wat jij zegt is natuurlijk onzin.
Heb je een andere keus dan?
Moeten niet rokers dan maar thuis blijven?

:no: het is nooit anders geweest..door allerlei onderzoekjes en weet-ik-veel-wat is het nou al zo in een kwaad daglicht geplaatst dat roken" taboe moet worden...

Voor de duidelijkheid: ik maak me absoluut niet druk,weet dat zonder nicotine gezonder is,maar we draven door met deze hoogmoedswaanzin-acties! :jaja:
Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand liet merken dat het roken in een cafe verboden moet worden
Ooit was hte heel gewoon dat de leraar in de klas rookte.... Kwestie van tijd zeg maar.....
Artiest {SHOWLIST artist 30215, 35162}
maar dat doorverkopen van kaarten vind ik ook onzin want stel ik ga nie hek dus groot probleem haha :P
Uitspraak van Vonkentrekker op zaterdag 10 juni 2006 om 16:03:
het is nooit anders geweest..door allerlei onderzoekjes en weet-ik-veel-wat is het nou al zo in een kwaad daglicht geplaatst dat roken" taboe moet worden...

mensen kunnen kiezen of ze willen beginnen met roken.
op het gebied van uitgaan is er simpelweg geen keus: roken is toegestaan. rokers maken dus de keus voor niet-rokers om in de rook te zitten.
 
Uitspraak van ed:win op maandag 12 juni 2006 om 00:13:
mensen kunnen kiezen of ze willen beginnen met roken.
op het gebied van uitgaan is er simpelweg geen keus: roken is toegestaan. rokers maken dus de keus voor niet-rokers om in de rook te zitten.


En automobilisten maken de keus voor voetgangers en fietsers om fijnstof binnen te krijgen... :/
laatste aanpassing
 
Niet-rokers uitgaansgelegenheden kunnen toch prima naast alle andere tenten bestaan.

Bovendien is wat mij betreft het recht op schone lucht voor iedereen net zo krachtig als het recht om een sigaretje op te steken.
 
Ik ben zelf een niet-roker, maar als ik uitga weet ik dat er gerookt word.... persoonlijk heb ik er geen probleen mee omdat ik ervoor kies om uit te gaan..

Je hebt ook niet-drinkers die naar disco's gaan en hebben waarschijnlijk ook last van mensen die dronken zijn... dus moeten we het drinken dan ook maar verbieden??...

Ik vind het dus grote onzin.. dus gewoon zo houden! :)

Dat van die WK-kaarten is ok gewoon onzin, als mensen idd zo'n (prijzig) kaartje hebben gekochten en niet (kunnen) gaan zijn dan dus verplicht om dat weg te geven inplaats dat ze er geld voor kunnen krijgen. Ik vind het wel slim dat mensen op die manier wat extra geld verdienen.
Deze mensen nemen ook een risico want als er voor dat kaartje nou geen klant is en het dus niet kan verkopen dan leid hij/zij dus verlies.
laatste aanpassing
Betreft die profielsites. Het lijkt me onmogelijk de beheerders daar op aan te spreken. Het is een stuk eigen verantwoording voor die kinders hoor.
Uitspraak van Vonkentrekker op zaterdag 10 juni 2006 om 10:36:
Maar goed.. een niet-roker wil hier toch weer over gaan discusseren

Nee hoor ik ben een niet roker en heb er geen problemen mee ik rook wel mee anders moet ik maar niet gaan!!!!