Partyflock
 
­ Nederland

Kort nieuws van de KNIP-dienst

gepubliceerd door , op
Kort nieuws van de KNIP-dienst
5 mei 2006
Kort nieuws van de KNIP-dienst

Nog steeds columnisten gezocht
Partyflock is nog steeds op zoek naar columnisten! Heb jij een mening over feesten, kritiek op fenomenen uit de dance-scene, een humoristische kijk op het feestleven? Stuur je column dan op naar columns@partyflock.nl

Recensies
Duncan Stutterheim - God Is My DJ (DVD)
Ekspozicija 03 - Mixed by Cristian Varela
10 Years GMF Berlin Compilation
Pascal Feos - Synaptic

Interviews
Op zijn 15de begint Sander Kleinenberg (geboren in 1971 te Delft maar vanaf zijn zevende woonachtig in Almelo) met DJ'en op schoolfeesten. Al snel ontwikkelt Sander een voorliefde voor dance en maakt hij de opkomst van house, new beat en acid mee. Hij koopt die moeilijk verkrijgbare platen in Amsterdam, waar hij met een tienertoer treinkaart naartoe reist. Meer dan 20 jaar later maarkeert “This Is™” een nieuwe bladzijde in Sanders carrière. Voortbordurend op waar Sander voor staat, gaat dit nieuwe concept verder waar Everybody stopte. Superstar dj’s en high quality feesten, maar met de humoristische inslag die we van Sander gewend zijn.

Partyflock sprak Sander telefonisch tussen een aantal gigs in Amerika door en vroeg hem over 'This is', zijn familie thuis, New York en zijn kijk op progressive. Lees hier het interview.

Acties
Ooit wel eens een kijkje genomen op onze Acties pagina Nee??? Dan mis je de kans om de meest uitlopende dingen te winnen zoals vrijkaartjes, CD's, vinyl, t-shirt etc etc.

Cartoon
Afgelopen week is de tweede cartoon online gekomen. Zoals eerder gemeld zal märk zal iedere maandag een nieuwe cartoon online zetten. Onder elke cartoon is, zoals gebruikelijk op Flock, de mogelijkheid om een opmerking te plaatsen. Hopelijk vallen ze in de smaak!


Nederlander surft 43,5 uur per maand
De 11 miljoen Nederlandse internetgebruikers boven de 15 jaar zitten elke maand ieder 43,5 uur te surfen.
Vierde
Daarmee staan de Nederlanders op de vierde plaats van de wereldranglijst. De Israëli’s staan eerste met 57,5 uur, gevolgd door de Finnen met ruim 49 uur en de Zuid-Koreanen met ruim 47 uur.
Amerikanen
Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau comScore Networks zijn er nu wereldwijd 694 miljoen internetters. Een kwart daarvan zijn Amerikanen; tien jaar geleden vormden zij nog 66% van de internetgebruikers.


Horeca negeert afspraken rookvrije zones
De afspraak om meer rookvrije zones in cafés en restaurants in te richten wordt door de horeca genegeerd. Dat blijkt uit een onderzoek van Clean Air Nederland (CAN) onder 972 horecagelegenheden. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid maakte de afspraak bij de invoering van het rookverbod op de werkplek, als voorwaarde om roken in de horeca toch toe te staan.

Het onderzoek laat zien dat 11 procent van de gelegenheden een rookvrije zone heeft. In 2004 ondertekenden Hoogervorst en Koninklijke Horeca Nederland echter een stappenplan, waarin staat dat dit jaar 40 procent van de cafés en 50 procent van de restaurants een rookvrij gedeelte moet hebben.

Het stappenplan werd in 2004 ingesteld omdat een Kamermeerderheid een rookverbod voor de horeca te ver vond gaan. Minister Hoogervorst ging hiermee akkoord, onder voorwaarde van het stappenplan.

Als de horecagelegenheden nu niet snel proberen aan de norm te voldoen, dreigt Hoogervorst alsnog met een totaal rookverbod. Volgens het stappenplan moeten alle restaurants eind 2008 een rookvrij gedeelte hebben, net als 75 procent van de cafés en discotheken.

KNIP - jaargang 1 - nr.11

26 opmerkingen

 
Tjah.. rookverbod is geen goed idee.. En totaal niet haalbaar denk ik :nee:
nog nergens een rookverbod gezien!!!

hoop tot nu toe nog steeds dat ze dat nergens gaan invoeren!!:cheer:
gaat ten koste van de gezelligheid voor mijn gevoel!!!
Kamermeerderheid een rookverbod voor de horeca te ver vond gaan. Minister Hoogervorst ging hiermee akkoord,

wie is er nou de baas???
 
Niet haalbaar? Tuurlijk wel.
Ben zelf een roker, maar weet zeker dat na uitvoering van een totaal horecaverbod dit na een maandje al gewend raakt, kijk maar naar het verbod in b.v. New Zealand, dezelfde reacties, niet haalbaar, weg gezelligheid enz. Nu heel gewoon, en de enkele doorroker staat met andere rookverslaafden buiten onder een afdakje, na een jaar halveert het aantal doorrokers enz.

Kwestie van gewenning, ik moet er ook aan geloven helaas.
Ik ben net een aantal maanden gestopt met roken, en ik heb me voorheen nooit gerealiseerd dat roken best veel overlast veroorzaakt voor anderen. Maar ik zou het niet erg vinden als zo'n verbod maar ik ga me er niet voor inzetten of een handtekening zetten ofzoiets want dat zou wel hypocriet zijn.
In veel landen gaat het al jaren prima, zonder roken in de horeca. Een hele verademing ook, eindelijk schone lucht op een party.
Uitspraak van Knits op zaterdag 6 mei 2006 om 13:47:
In veel landen gaat het al jaren prima, zonder roken in de horeca. Een hele verademing ook, eindelijk schone lucht op een party.



en de rookmachines dan?
Uitspraak van Tuk op vrijdag 5 mei 2006 om 23:46:
nog nergens een rookverbod gezien!!!



Rookvrije zones, waar een rookverbod geldt; bijv. Alcazar in Puttershoek.
laatste aanpassing
tja...wat een ellende allemaal...maar ook weer positief nieuws.

roken mag nergens meer tegenwoordig...in sommige landen zelfs buiten niet.

een rookvrije gelegenheid is dan in NL al wispeltreus te vinden...al hoe wel op vele plekken het omgekeerd is.

ach ja ze zouden dan wel over de brug moeten komen met een wel en niet rook gedeelte.

beetje denken aan mensen die astma hebben enz kan ook geen kwaad...horeca bazen lappen dat aan hun laars en denken aan de €
Volgens het stappenplan moeten alle restaurants eind 2008 een rookvrij gedeelte hebben, net als 75 procent van de cafés en discotheken.

denk je dan niet als eigenaar van een café of disco: nou ga wel bij die 25% zitten
 
niet roken in discotheken en kroegen gaat nergens over maar in restaurant kan ik me dr iets bij voorstellen
 
Opzoute met die stinkstokke:D
Artiest Dummy
5 jaar geleden kon je ook gewoon roken op je werkplek en was het moord en brand toen dat verbod kwam nu is iedereen daar aan gewend en dat zullen ze ook wel zijn over een tijdje als het horecaverbod er komt :)
als ze zoiets gaan doen gaan er toch meer illegale feesten komen denk ik of iedereen zit op de plee te roken. ze kunne je toch nooit verbieden je sigaretten mee naar binnen te nemen want het is gewoon legaal. als ze willen dat we stoppen met roken moeten ze gewoon sigaretten illegaal maken
laatste aanpassing
Uitspraak van Dummy op zaterdag 6 mei 2006 om 18:35:
5 jaar geleden kon je ook gewoon roken op je werkplek en was het moord en brand toen dat verbod kwam nu is iedereen daar aan gewend en dat zullen ze ook wel zijn over een tijdje als het horecaverbod er komt


ik rook nog steeds op me werk dusja en niet alleen ik
 
Uitspraak van :bier:A.F.C.A.:bier: Psychobilly Rebel op zaterdag 6 mei 2006 om 20:09:
sigaretten illegaal maken


dat zal iig nooit gebeuren, aangezien 95% van de prijs van sigarette na de regering gaat dmv belastingen enzo
 
zoo zelfs bij de mac al rookverbod :O niet normaal hoor
tja mensen...ik denk toch dat we dr maar aan moeten wennen want het gaat, denk ik, toch echt gebeuren. kijk maar naar de landen om ons heen en daar blijkt de omzet van de café's ed zeer zeker niet te zijn terug gelopen dus....dat betekend wel dat de mensen aldaar gewoon wel blijven gaan. Ik stoor me dr niet aan hoor, maar tís wel lekker fris binnen":)
hmmz doe maar niet wil gewoon me sigaret roken en me pilsje drinken geen zin om dan naar buiten te gaan ofzo
 
hmmz doe maar niet wil gewoon me sigaret roken en me pilsje drinken geen zin om dan naar buiten te gaan ofzo

helemaal mee eens plus dat je vaak je pilsje al niet eens mee naarbuiten mag nemen
 
rookverbod is kut op uitgansplaasten in de horeca :P
Uitspraak van FR3AK op zaterdag 6 mei 2006 om 14:32:
en de rookmachines dan?


deze rook is niet schadelijk;)
deze rook is niet schadelijk

.. nou , mn pa werkt al zn hele leven in de horeca en ik weet van hem , dat je die Rook maar beter niet te lang moet in ademen,. want dat is egt niet goed voor je .. ;)
Artiest {SHOWLIST artist 30215, 35162}
Uitspraak van JoHnnY-B™ :cammy (ik FB alleen nog maar) op zaterdag 6 mei 2006 om 15:15:
beetje denken aan mensen die astma hebben enz kan ook geen kwaad...horeca bazen lappen dat aan hun laars en denken aan de €


sommige mensen hebben astma en roken zoals mij en soms doen ze dit juist om hun hoest los te krijgen dus je hoeft niet altijd aan ze te denken doek zelf ook niet