Partyflock
 
­ Nederland

Namasté “Welcome Home” verplaatst èn samen met Trance Mafia

anoniem gepubliceerd op
Namasté “Welcome Home” verplaatst èn samen met Trance Mafia
5 mei 2006
FeestNamasté & Trance Mafia · Welcome home
Datumzondag 21 mei 2006
LocatieParadiso Site
Wegens ondercapaciteit heeft de Paradiso Namasté verzocht om “Welcome Home & The Chaishop” op zaterdag 7 mei aanstaande te verplaatsen naar een ander tijdstip. Op deze manier hoopt de Paradiso logistieke problemen te voorkomen in verband met een tegelijktijdig uitverkocht rock-concert in de main zaal van het Amsterdamse pop-podium. Daarom staat Namasté nu op 21 mei 2006 klaar om de bezoekers uit alle uithoeken van het universum met open armen te ontvangen in haar thuishaven in de Paradiso.

Maar er is nog meer nieuws; Onlangs kruisten de wegen van de families van Namasté en Trance Mafia elkaar. Een nieuw zaadje is gepland en het begin van een veelbelovende connectie van familie culturen staat te gebeuren. Een spirituele verbintenis, als een enorme, on-bevaren ocean, een on-ontdekt continent. Een wereld vol klank, geluid, tonen, ritme en melodie, wachtend om vrijgelaten en naar een groot nieuw gemeengoed geleid te worden. De enige manier om te ontdekken waar deze kruisbestuiving toe zal leiden, is door grenzen te doorbreken. Namasté en Trance Mafia slaan de handen ineen en nemen je op 21 mei mee tot buiten de grenzen van je gedachten en fantasieen, diep in de spirituele ruimtes in het hart en de geest van de mens.

Caste 1: Chill out - Dub – Triphop – Ambidelic – World psy – Progressive – Full on light
Vroege, hongerige reizigers uit deze en andere werelden zullen in de kelder van Paradiso worden verwelkomt door Bart Matthias (Namasté, NL) en kunnen meteen aclimatiseren op zijn mix van Dub, Triphop, Ambidelic en Chill Out. Hun honger wordt gestild door Conan (Eat 2 Feed), die geweldige, aromatische, exotische en vooral gezonde hapjes presenteerd. Als nagerecht worden de honingzoete klanken van The Chaishop vrijgelaten. Swarup, NettO, Babak en Buddy laten tijd en ruimte in de uiterste grenzen van het universum vervagen in een kosmische draaikolk. Daar, in de bijna tastbare stilte, ontstaan de klanken van de Santoor, gitaar, Bass, Hang, Cachon, Doumbek en warme vocals. Klanken die uiteindelijk weer versmelten tot één licht... “Digital Wizzard” Sid Raido (Namasté, NL) vergezelt de live jam-sessie met digitale soundscapes en brengt geest en materie weer samen.

De verbintenis tussen de twee families en de aanwas van nieuwe familieleden doet de feestvreugde verder opleven. Dansend wordt dan ook deze samenwerking geëerd als Ions (Empathy, NL) een dubby en trippende Goa-set ten gehore brengt, kenmerkend voor dit speciale moment in de kelder van deze voormalige kerk. De uit Brazilie afkomstige Mars (Cytopia, BRA) veroorzaakt een onweerstaanbare hittegolf van Progressive en Psychedelic Trance, die als een zwart gat zelfs de laatste twijfelaars naar zich toe trekt om de nacht in een diepe trance en uitzinnig dansend in te luiden. Vervolgens neemt Akbal (Com-Pact, NL) haar hypnotiserende platen uit haar koffer en laat deze hallucinerende rondes draaien. Akbal vervolgt de ontdekkingsreis met een heerlijke langzame opbouw die uitmondt in een diversiteit aan zware beats, funky ritmes en vele psychedelische geluiden. PsychicOm (Trance Mafia, NL) voert je tenslotte in trance weg van de dagelijkse realiteit en laat je in een staat van dromen andere dimensies zien waar je nog hogere frequenties bereikt.

Caste 2: Dub – Reggea
In een subspace vormt Abyssinian Soundsystem (Namasté, NL) de brug tussen de psychedelische wereld in de kelder van Paradiso en de rollende beats op de bovenverdieping. Samen met Koldun (Lionstyle, Namasté, NL), de lieveling van de Amsterdamse underground, brengt hij een eclectische mix van reggea en trippy dub als de ultieme crossover tussen goa trance en breakbeats.

Caste 3: Breakbeats – Electro – Drum ‘n bass
De bovenverdieping van Paradiso is het domein van zoemende beats, knetterende hihats en magische geluiden. Hepcat (Loudspeaker, NL) bedient zich van een dampende mix van Breakbeat en Future Funk met door etnische muziek geïnspireerde geluiden. Chamelian & Rombout (Subunited, NL) nemen het commando over en bewijzen dat hun mix van Breakbeat, Nu School Funk een waardig tegengewicht vormt voor het traditionele gebonk. Synchro breekt vervolgens compleet uit en gaat met zijn nieuwe electro live-act Stikka op zoek naar nieuweuitingen van zijn gevoel om het publiek mee in extase te brengen. Koldun (Lionstyle, Namasté, NL) geeft hierna de speakers een zetje met een eclectische mix van breakbeat en drum ’n bass, waarna Bass 80 (Namaste, JungleTerra, NL) het publiek tenslotte overdondert met de gefreakte geluiden en zware bass van jungle tot het meer spacey drum & bass die uit de ondoordingbare muur van speakers bulderen.

Connecting cultures
Namasté is een familie van muzikale magiers, expressive artiesten en reizigers van over de hele wereld, een eigenzinnig open platvorm dat alsmaar groeit en bloeit. Dit diverse collectief van getalenteerde muzikanten en DJ’s uit alle windstreken laat, met een verscheidenheid aan al dan niet exotische muziek-instrumenten, diverse muziekstijlen en culturen samenvloeien. De achterliggende gedachte van Namasté is “Connecting Cultures". De organisatie legt daarbij nadruk op de nog altijd zeer levendige underground psychedelic scène, waar de oorspronkelijke vibe van muziek nog aanwezig is. Op veel feesten is die vonk niet meer aanwezig of slechts van korte duur. Namasté richt de aandacht dan ook niet op de buitenkant van bezoeker, maar verlegd deze juist naar de binnenkant. Of zoals Namasté zelf zegt: “The Light in me recognizes the Love in you”.

Trance Mafia vond haar oorsprong midden jaren 90 in Mexico, waar PsychicOm de eerste Full Moon parties op de Caribische stranden organiseerde. In 2000 keerde PsychicOm terug in Amsterdam, waar hij tegenwoordig onder de naam Trance Mafia feesten geeft in de More en de De Waakzaamheid. Feesten die in het teken staan van energieke Psy-trance en Goa, de meest briljante artiesten van over de hele wereld, spetterende neon decoraties, spacy visuals en natuurlijk de befaamde afterparties. Trance Mafia neemt de bezoeker mee terug naar de wortels van de mensheid, waar eeuwenoude stammen ook al rituele dansen en magische extracten kenden. Met energieke psychedelic trance wordt het bewustzijn van de bezoekers verlicht en wordt de bezoeker mee terug gevoerd naar de oerprincipes van het leven. Hier kun je de puurste energieën in je ontdekken en leren omgaan met communicatie, creativiteit, vrijheid, humor, perfectie en oneindigheid.

Tijdens “Welcome Home” ontmoeten beide organisaties elkaar. Hun gezamelijke liefde, waarheid, licht en vrede maakt Namasté en Trance Mafia op 21 mei samen één

6 opmerkingen

klinkt allemaal erg vet (Y)
 
ik snap er echt geen moer van :/
 
Uitspraak van Housewerk op vrijdag 5 mei 2006 om 18:24:
klinkt allemaal erg vet


En dat voor nog geen tientje... cool! B)
kvraag me af hoe lang diegene die dit geschreven er over deed (het schrijven dus)
Super vet feest :D

Enne tjsa.... niet iedereen snapt het bovenstaande hier... Is ook niet het commercielste feest wat je kan bedenken hehehe....