Partyflock
 

Het muzikale programma van Free Your Mind is rond

anoniem gepubliceerd op
Het muzikale programma van Free Your Mind is rond
16 mei 2006
FeestFree your mind festival · The start of the festival season
Datumzaterdag 3 juni 2006
LocatieStadsblokken
Free your mind festival, door de organisatie het festival van de lachende mensen gedoopt, vind plaats op 3 juni a.s. in Arnhem. Met de kreet “Ready? Steady? GO!” is een programma in elkaar getimmerd waar ze bij FCA-Music dan ook trots op zijn. De 5 area’s worden gehost door sterke partners die elk op hun gebied de juiste doelgroep aanspreken, waardoor er een kloppend muzikaal geheel moet ontstaan aan de oevers van de Rijn. Dus put on your best smile and let the summer begin!

Rockit - Planet rose
Op de mainstage wordt er weer samengewerkt tussen Rockit en Planet Rose. Rockit is een concept van FCA-Music dat als basis de Winkel van Sinkel in Utrecht heeft. Planet rose is een concept van Doornroosje in Nijmegen. Voor beide partijen geldt dat alle muzikale varianten met als basis Techno geprogrammeerd worden, hetgeen resulteert in vooruitstrevende avonden. Mede hierdoor heeft Doornroosje de Nachttempel Award 2006 in de wacht gesleept. De Mainstage wordt natuurlijk afgesloten door Michel de Hey, wederom uitgeroepen tot de beste Techno DJ in Nederland. Hij wordt daarin voorafgegaan door de beste Techno DJ uit Belgie, Marco Bailey, die op zijn beurt het beste uit Spanje voor zich treft, namelijk Oscar Mulero. De verassing op de mainstage is natuurlijk Marco V, die de uitdaging aangaat door een heuse techno set neer te zetten. Dat het geen alledaagse Techno wordt, moge duidelijk zijn. Met zijn set op Mystery Land 2005 ramde hij alle twijfels uit de Techno purist en kreeg vriend en vijand helemaal los. Ook maakt Bart Skils (Mr. Voltt) voor de tweede keer zijn opwachting op de mainstage en doet die andere technoheld, Steve Rachmad weer van zich spreken net als Vince Watson 🇬🇧, Joris Voorn-Live, Remy en Pure (Planet Rose).

Republic of MTV
Onder het mom “Leave civilization behind and join the Republic” lanceert MTV deze zomer “The Republic of MTV” en komen ze ook langs op het Free your mind festival. In the Republic wordt een muzikaal programma gepresenteerd dat varieert van electro tot techno. Zo komt de Duitse electro grootheid, Anthony Rother, langs om zijn enige Nederlandse festivaloptreden in 2006 te verzorgen. Zijn nieuwe album genaamd “Super Space Model” ligt 3 dagen later in de winkels. Ook Johannes Heil komt zijn nieuwe album “Freaks R Us” promoten met een tot in de puntjes verzorgde live-set. En wie kent de legendarische knalsets niet van de Duitse Paul Kalkbrenner? Onze nationale DJ’s zijn ook goed vertegenwoordigd in deze tent. Zo draaien Juan Sanchez, Daniel Sanchez, Nuno dos Santos in de Republic en komen Benny Rodrigues en Darko Esser hun, intussen vermaarde Back to Back set neer zetten. Maar ook André Galluzzi is weer van de partij (als hij tenminste dit keer zijn vliegtuig niet mist) en wordt de avond in deze tent afgesloten door de Godfather himself, de uit Detroit afkomstige Derrick May, die op I Love Techno liet horen waar het allemaal om draait.

Sellout Session
Who’s your daddy? Who is Don Diablo. Zelf zegt ie: “There is a lot of confusion about what I do and what I represent. With Sellout Sessions the confusion will probably get even worse, but trust me, confusion is only the beginning! In my opinion, there are only two types of music: good and bad. Either you like it or you don't”. Voor de niet engelstaligen onder ons: Het maakt Don Diablo niet uit wat het genre is, als het maar goed is. Met deze gedachte trekken we ten strijde in de Sellout Sessions tent. Uit Engeland komen de Stanton Warriors, die het “Prodigy” publiek ongetwijfeld zullen aanspreken. Daar kun je wel een feestje op bouwen. Uiteraard is de Don er zelf ook om lekker een gestroomlijnd potje chaos te creëren en mengt Big Beat Boutique vertegenwoordiger, de uit Engeland afkomstige Radio Slave breakbeat met Electro tot een indrukwekkend geheel. Maar check zeker ook de eclectics van Jesse Voorn en rock daarna weer lekker verder met Laidback Luke en Benjamin Bates, die intussen een vaste waarde is geworden op de festivals van FCA-Music. Ook 16 Bit Lolitas, die met hun laatste album niets anders dan lof ontvangen, staan geprogrammeerd in de van links naar rechts gaande programmering van de Sellout Sessions tent. Als klap op de vuurpijl is ook nog een portie toonaangevende hip-hop van eigen bodem geprogrammeerd, namelijk een live-set van Jawat.

True House Music
Maar het kan ook “smooth”. De “Housetent” op Free your mind festival geeft altijd de relaxheid van het festival weer. Dit jaar wordt deze tent gehost door Ricky Rivaro’s True House Music. Ricky Rivaro is de ambassadeur van de Ibiza, zeg maar zomerse, house sound, die met het gelijknamige radioprogramma en compilatie CD’s landelijke bekendheid verwierf. Naast deze voorvechter is er een line-up samengesteld om van te smullen. Natuurlijk kan en mag ROOG niet ontbreken in de Housetent van Free your mind festival net als Erick E (vorig jaar afwezig, dit jaar is hij er gelukkig weer bij). Beiden zijn iconen in de Nederlands clubscene en staan garant voor het beste wat er te krijgen is in Nederland, gezien hun noteringen in de verschillende lijsten. Maar ook Brian S is ondenkbaar geworden in de almaar populair wordende scene, waar clubbing het toverwoord is. Dat geldt ook voor Gregor Salto, die, al dan niet samen met Dr. Kucho, met zijn muziek zowat al de wereld heeft veroverd. Sandeep legt weer zijn ongekende bevlogenheid aan de dag bij True House Music, naast nieuwkomer op Free your mind festival, Matt Styles. Ook nieuw is Norman Soares, die met zijn percussie een extra dimensie aan het geheel toevoegt.

Mono
En als laatste, maar zeker niet de minste, die speciale plek onder de brug. Evenals vorig jaar wordt ie gehost door de Amsterdamse organisatie Mono. De drijvende krachten achter dit concept, Daan Spoek, Lauhaus, Aron Friedman en Boris Werner hebben iets magisch neergezet, waar nog steeds over gesproken wordt. Net als afgelopen jaar is de line up weer van hoge kwaliteit. Zo komt uit Leipzig de man achter ’t label Moon Harbour, Matthias Tanzmann, die dit jaar veel indruk gemaakt heeft met een aantal sterke releases op oa Pokerflat en zijn eigen label Moon Harbour. Daarnaast hebben is U60311 resident Karotte uitgenodigd. Karotte, intussen geen onbekende in het land, zal met z’n enthousiasme en verfijnde platenkeus ongetwijfeld voor de juiste stemming zorgen terwijl Dominik Eulberg, afkomstig uit de Kompakt, de perfecte afsluiter is met z’n rauwe en muzikale sound. Natuurlijk horen op de Mono-stage ook live acts. De eerste is van de uit New York afkomstige Heartthrob, een van de meest vernieuwende producers (releases op M_nus en Underl_ne) van de minimal sound van de laatste tijd. Ook komt Jackmate aka Soulphictin samen met Local Hero Pitto een live optreden geven. Deze samenwerking is een primeur, waar iedereen zeer benieuwd naar is. De dag wordt geopend door Sander Baan, waarna de residents Aron Friedman, Boris Werner en Lauhaus het roer overnemen.

Zet bij deze line-up MC’s Stretch en Gee erbij en het is een programmering om trots op te zijn, vinden ze bij FCA-Music. Het vertegenwoordigt de uitstraling van het Festival en het belooft een uitgelaten, sfeervolle zaterdag te worden, die derde juni. Het festival begint om 12 uur ’s middags en eindigt om klokslag 12 uur ’s nachts. Ben je hierna nog niet uitgefeest, check dan de twee afterparties bij Heat in The Level (Arnhem) en Planet Rose in Doornroosje (Nijmegen).

Alle vragen over Free your mind festival kan je stellen in de SmartClub van de FCA-Music site (www.fca.nl). De vragen worden over het algemeen binnen 24 uur beantwoord door de organisatie. Bij misbruik wordt ie (wederom) gesloten.

52 opmerkingen

BALEN dat ik er niet bij kan zijn... mooie line up potverdrie!
 
Wordt wel lachen
ik heb er echt geen zin in O:)
 
Toemaar zeg :respect:
Kwalitatief een enorm goede line up.
Misschien toch maar eens tijd zoeken om daar heen te gaan.
 
DAt ziet er beter Uit!!! 2005 was zwaaar nep!!!
 
Uitspraak van Marlin op donderdag 20 april 2006 om 12:39:
Kwalitatief een enorm goede line up.
Misschien toch maar eens tijd zoeken om daar heen te gaan.


Tot dan! ;)

Ik zeg ; 16 Bit Lolita's en Remy.. (f)
 
dit ziet er zeker niet verkeerd uit! (y)
WHOOOOOOooooo Bailey en Rother! :)
Met deze line-up kan het erg vet worden. Alleen hopen dat de organisatie de naaierige Arnhemse politie bij de poorten weg kunnen houden. Als ze dat niet lukt. Doe dan geen opvallende dingen bij de ingang want ze plukken je er tussenuit en je wordt helemaal gestript. Incl. je onderbroekje uit. Zou toch een verkeerd begin voor t festival van de lachende mensen zijn.
Dat wordt vet!!!! Pitto :respect:
 
Artiest Stenie B
Leuke lijn omhoog maar net als vorig jaar verhinderd....al nieuws over 2007?????
jepperdepep im so there...bailey?! hehe
Uitspraak van verwijderd op donderdag 20 april 2006 om 12:49:
Kwalitatief een enorm goede line up.
Misschien toch maar eens tijd zoeken om daar heen te gaan.


Tot dan!

Ik zeg ; 16 Bit Lolita's en Remy..


:bier:
 
Oh My FUCKIN god wat een Line up PFFF en kalkie en Dominik Eulberg en lolita's en ... en oh my echt dik..tot dan
HOWW IS dit is mega,, hier ben ik ook van de party, :) BART SKILLS komt, WAT EEN GEKKEBOEL
Allemaal sterretjes! Dikke shit
Hopen dat remy een keer op een normale tijd mag draaien
aah! klootjes! ik baal nu alleen maar meer dat ik niet kan :(
laatste aanpassing
Wordt sekers relaxed...moet nu wel zomer gaan worden hoar!!!!
Bende!
maar zit dan niet in NL :no:
Galluzzi , Rother en Karotte..... Daar gaan we voor :D
:)

heerlijke lineup, MTV en Mono (rother, may :D) worden mijn stages deze editie

zin an!
oeh.. met de dag meer zin...;)
Artiest Dacato
lekker line upje hoor!!!:yes:
Nice..
Mono is wel vet..

Maar ik laat 'm skiet'n!
Artiest Pessa
Marco V techno set mainstage:respect:
hier moet ik bij zijn!!!
 
Werkzaam bij Vier
YEAHH WORDT VET!
Uitspraak van Pleun op donderdag 20 april 2006 om 18:54:
Maar ik laat 'm skiet'n!

Ah, jammer, Pleuni :(

Mono en MTV zijn erg vet :) Hier heb ik zin in!
Tsja... zwaar :respect: voor de line-up!
Derrick May en Paul Kalkbrenner, mijn helden (L) alleen Tiga ontbreekt nog, dan zou deze FYM de 'helden editie' worden!! :)
laatste aanpassing
gebroeders Voorn, Skils, Karotte, Remy, Rachmad, Pitto, MdH, Anthony Rother, Darko :respect: Heartthrob, Eulberg en Tanzmann

cut myself in pieces on 3th June of 2006 :P
Perfecte combi van organisaties. FCA & planet(Y)

komt er ook een surprise act van Brent? ;)

Tiga ontbreekt nog

als dat ook nog eens het geval was geweest ( Tiga @ FYM)...dat was te ziek geweest naast al de namen die er al staan!
dit word een geniaal festival :D
 
lekkere line-up...heerlijk festivalletje..

dat ready steady go gebeuren vind ik wel beetje fout 8)

hoop ook dat idd de anrhemse polite wat vrolijker is ditmaal...menig maatje is van onder tot boven gestripped en kzag ze het eerste jaar zelfs mensen aanhouden op het terrein zelf :s

maargoed...heb dr alle vetrouwen in dat het weer erg gezellig gaat worden:)
Leuk, leuk, leuk!!

Sellout Sessions tent is super. Hoop dat Jesse Voorn niet te vroeg hoeft te draaien.....leuk hoor:-)
in plaats van dat niet lekker leesbare verhaal zou het wat overzichtelijker zijn om gewoon de line-up te geven zonder al die opvul-stront.

De naam sellout sessions is trouwens erg goed gevonden van don diablo, aangezien hij er kennelijk ook achter is gekomen dat hij de grootste sellout in de historie is.
 
Uitspraak van Foam op donderdag 20 april 2006 om 23:33:
gebroeders Voorn, Skils, Karotte, Remy, Rachmad, Pitto, MdH, Anthony Rother, Darko Heartthrob, Eulberg en Tanzmann

vergeet Derrick May niet Bart...laten we hopen op een soortgelijk setje als toen met planet :)
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 21 april 2006 om 18:56:
vergeet Derrick May niet Bart...laten we hopen op een soortgelijk setje als toen met planet

(L)
Werkzaam bij Minstens
Artiest Das Reh
vergeet Derrick May niet Bart...laten we hopen op een soortgelijk setje als toen met planet


Ik teken ervoor :D

En natuurlijk Anthonieeeeeeeeeeee ;)
 
Uitspraak van Pessa op donderdag 20 april 2006 om 19:08:
Marco V techno set mainstage
hier moet ik bij zijn!!!


Deze man begrijpt het zeker!

En heeft ook nog eens verstand van muziek....

ooh...pessa...ben jij het?

toevallig!
 
Dikke line-up... helaas moet ik verstek laten gaan... een op handen zijnde reis naar Australië... :D
 
Uitspraak van Das Reh op zaterdag 22 april 2006 om 00:52:
En natuurlijk Anthonieeeeeeeeeeee

jaja...jaap, ff kijken of onze groupie dirk weer door de dolle heen gaat! ;p
Artiest Powel
Kaartjes in da house :)
vergeet Derrick May niet Bart...laten we hopen op een soortgelijk setje als toen met planet :)


bah bah...die heeft er toen een potje van gemaakt :D:D dat was 1 van de dikste planets die ik ooit mee heb mogen maken...van mij maggie de gerecorde versie van die set er in gooien en beetje op en neer hoppen in de dj boot. ik ga er dan zeker staan housen :bounce:

Setje van Derrick May @ jerusalem part 1 is ook vet! allemaal dwaze trommeltjes en shit...

deze editie van FYM word zo gruwelijk!
IK BEN ER!!! Ik ben er ontzettend, wat een grúwelijke line-up!!

Jeeeeeeeeeeejjjjj!!!
 
die line-up is meer dan gruwelijk goed (y)