Partyflock
 
­ Nederland

D.D.O.D. - Just come

gepubliceerd door , op
D.D.O.D.  -  Just come
16 maart 2006
FeestD.D.O.D. · Just come
Datumvrijdag 31 maart 2006
LocatieTrappist
Maart 2006, langzaam maar zeker is de lente aan het naderen en al merken we er qua weer nog niet zo heel veel van, dat het elke dag wat langer licht blijft zegt genoeg. Maart begon goed met op de eerste vrijdag van de maand een D.D.O.D. in café De Trappist, ook deze editie was wederom goed voor heerlijke Harddance en met name de UK Hardhouse overheerste deze keer, zoals één van de bezoekers zo typerend zei ‘Het is net alsof ik nog in Londen ben op de Hardhouse Academy.’ Een compliment dat Dawn of Dance’s D.D.O.D. vuurrood deed kleuren van genoegen, aangezien het niet niks is om muzikaal vergeleken te worden met één van de beste Hardhouse feesten uit Engeland.

The Dawn opende afgelopen D.D.O.D. op haar eigen funky wijze gecombineerd met de nodige vocals, ideaal om het publiek op te warmen voor de rest van de nacht. Little Benjamin, die zijn vuurdoop had, hij draaide deze nacht voor het eerst en publique UK Hardhouse, zette een heerlijke set neer, waar MvDJ om twaalf uur naadloos op aansloot met een weergaloos knallende set, waarbij het gewoonweg onmogelijk was om stil te blijven staan. De laatste twee uur van D.D.O.D. was het tijd voor een onvergetelijke back to back van LRS en Tjeerdo, het tempo ging nog even hoger en de twee uur durende set leek voorbij te vliegen en uiteindelijk ging menig bezoeker met spierpijn van het dansen richting huis.

De week erna op de vrijdag werden we wederom verwend door een nieuwe editie van I love hardhouse in de Kingdom Venue in Amsterdam met, zoals we eigenlijk niet anders gewend zijn van I love hardhouse, een Harddance line up om je vingers bij af te likken. Danny D, NoFear, Scot Project en ‘king of Hardhouse’ Tom Harding zorgden ervoor dat er zeven uur lang uitzinnig gedanst kon worden op verschillen stijlen van Harddance.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat D.D.O.D. Borderline haar eerste editie in de Azotod in de Meern zou gaan houden op de derde vrijdag van april, echter de eerste twee vrijdagen van deze maand was het niet mogelijk om in de Trappist de reguliere D.D.O.D. te houden. Daarom heeft Dawn of Dance er voor gekozen om in de maand maart twee D.D.O.D.’s te doen en zo komt het dat het 31 maart aanstaande alweer tijd is voor D.D.O.D. – Just Come. Helaas is inmiddels de premiere van D.D.O.D. Borderline in De Meern een maand uitgesteld en zal, als alles meezit, dan de derde vrijdag van mei plaats gaan vinden. De aankomende editie van D.D.O.D. in de Trappist zullen er naast twee residents van dawn of Dance in totaal maar liefst vier nieuwe namen staan en de avond zal een mengeling worden van de beste UK Hardhouse en Hardtrance.

De line up van D.D.O.D. – Just Come zal bestaan uit residents The Dawn en Raven en de nieuwe namen zijn: ADams'W, Sean C en DJ Entorse back to back The Sixth Sense. The Dawn en Raven zullen achtereenvolgend D.D.O.D. openen, The Dawn om de boel langzaam op warmen zoals gewoonlijk, waarna Raven het tempo een tikkeltje omhoog zal gooien als tweede DJ van deze avond. Het blijft een mooi gezicht om deze laatstgenoemde DJ te zien staan swingen achter de decks als hij zelf minimaal net zo uit zijn dak gaat als het publiek zelf, gekleed in smoking inclusief stropdas, die meestal wel al snel af gaat tijdens zijn set staat deze ‘gentleman DJ’ altijd zijn mannetje.

De eerste nieuwe naam van deze D.D.O.D. zal om twaalf uur zijn plek achter de decks innemen, namelijk ADams'W, deze 25 jarige DJ uit Oudkarspel was altijd al gek van muziek en raakte in de jaren 90 bekend met de dance. Inmiddels draait hij alweer zo een vijf jaar en dat zijn basis in de trance ligt is ook goed te horen in zijn manier van draaien: mooie melodieën, zweverige breaks ondersteund door harde, pompende bass lines, ook is hij een DJ die het entertainen hoog in het vaandel draagt. Op zaterdagavond heeft hij ook zijn eigen radioprogramma ‘Dance AD&HD’ op een regionaal radiostation dat ook via internet te ontvangen is op www.compleetfm.nl

Om één uur is het tijd voor Sean C om het over te nemen van ADams'W voor een onvervalste UK Hardhouse set gecombineerd met NRG. Deze 25 jarige DJ afkomstig uit Den Haag draait inmiddels alweer bijna drie jaar en is een resident van de ‘Move’ feesten in Delft. Zijn voorbeelden in de Dance wereld zijn Paul Glazby, Ben Stevens en Justin Bourne wat duidelijk terug te horen is in zijn manier van draaien; pompende en ‘filthy’ UK Hardhouse die maar door en maar door gaat.

Als laatste act van deze avond staan The Sixth Sense en DJ Entorse klaar om samen een back to back set neer te zetten gevuld met oude hardstyle, hardtrance en eigen producties. Voor The Sixth Sense zal het de eerste keer zijn dat hij op een feest zal gaan draaien en hij kijkt hier dan ook erg naar uit. Zijn ‘partner in Harddance crime’ DJ Entorse is geen vreemde op het gebied van draaien, normaliter draait hij een mix van Industrial Hardcore, Drum & Bass en Terror/Tekno. Voor deze speciale gelegenheid zal hij in deze back to back met The Sixth Sense zijn oude liefde, de hardstyle uit de beginperiode draaien.

Achter The Sixth Sense schuilt de 20 jarige Peter Joosten, zijn hele leven is hij al bezig met muziek, eerst het zelf spelen en naderhand het zelf produceren, met name de ‘hardtrance/hardstyle sound’ van onder andere Scot Project, Hennes & Cold en Cosmic Gate heeft hem altijd erg aangesproken. Nadat Hardstyle een steeds meer commerciële koers ging varen, probeerde hij in zijn eigen producties zoveel mogelijk vast te houden aan de melodieuze, doch harde sound die Hardstyle in zijn beginperiode had. Inmiddels heeft hij al meer dan vijf tracks gemaakt, waarvan er in ieder geval al één in de toekomst zal gaan uitkomen op XSIF Records, het label van Fausto en Junior Rodgers. Met zijn draaien blijft hij trouw aan zijn grote liefde, waar andere DJ’s in de Harddance vaak meerdere stijlen in één set mixen focust The Sixth Sense zich op zijn twee grootste liefdes; beukende Hardtrance en ‘trancy’ Hardstyle.

DJ Entorse is de 19 jarige Sander afkomstig uit Venlo, ook hij was al vanaf zeer jonge leeftijd bezig met muziek en werd met name aangetrokken door de Dance muziek, ook al is hij nog erg jong ten tijde van de Hardcore hype, al snel bleek dat zijn voorkeur bij de hardere stijlen van de Dance ligt. Nadat deze hype echter over is verdwijnt de Hardcore weer uit zijn leven en luistert hij voornamelijk naar Trance en Club, als echter rond 2001 de Hardstyle in opkomst is en hij in 2002 naar zijn eerste houseparty gaat komt hij er toch weer achter dat de hardere kant hem het meest aanspreekt. Nadat de Hardstyle te commercieel begint te worden keert hij dan ook weer terug bij zijn oude liefde: Hardcore, met name de rauwere kant van deze muziek trekt hem aan en omdat hij zich niet wil beperken tot slechts een stijl mixt hij onder andere Industrial Hardcore, Drum & Bass en HardTechno in één set wat resulteert in een veelzijdige draaistijl.

Natuurlijk is D.D.O.D. – Just Come niet compleet zonder MC Budha, die deze editie wederom vocaal zal ondersteunen van begin tot het eind. Met zijn onvervalste Engelse accent weet hij keer op keer de ultieme sfeer van D.D.O.D. te verwoorden en zorgt hij ervoor dat je als bezoeker zijnde net dat kleine beetje kippevel extra krijgt.

De draaitijden van D.D.O.D. – Just Come nog even op een rij:

22:00 – 23:00 The Dawn
23:00 – 00:00 Raven
00:00 – 01:00 ADams'W
01:00 – 02:00 Sean C
02:00 – 03:00 The Sixth Sense back to back DJ Entorse

De entree bedraagt 3 EUR, inclusief één gratis bier/wijn of frisdrank. Het maximum aantal mensen voor café de Trappist 100 man, dus zou je willen langskomen, stuur dan een mailtje naar info@dawnofdance.com om teleurstellingen te voorkomen. Voor meer informatie kan je de site van Dawn of Dance www.dawnofdance.com bezoeken.

We take no prisoners………We only convert

19 opmerkingen

 
vast wel weer ;)
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 182, 681, 1669}
Artiest Dynamike
PQ :p
Haaai!! Ik ben ook van de partij hoor! Even mijn vriendje (en natuurlijk Daan en Danny) aanmoedigen! Tot de 31ste!! :cheer:
Mooie flyer (Y) Zoals gewoonlijk :p

‘filthy’ UK Hardhouse die maar door en maar door gaat.


Kijk dat is natuurlijk precies wat ik wil he :D
Uitspraak van KRL op donderdag 16 maart 2006 om 13:14:
Kijk dat is natuurlijk precies wat ik wil he
;)
Uitspraak van KRL op donderdag 16 maart 2006 om 13:14:
Kijk dat is natuurlijk precies wat ik wil he

Dat had ik nou nooit gedacht. :p
laatste aanpassing
Uitspraak van KRL op donderdag 16 maart 2006 om 13:14:
Mooie flyer (Y) Zoals gewoonlijk :p


Thanx, Erwin en John maken er elke keer weer iets supervets van :D


Uitspraak van KRL op donderdag 16 maart 2006 om 13:14:
Kijk dat is natuurlijk precies wat ik wil he :D

Soms krijg je wat je wilt :yes: :yes:
'trancy hardstyle' wat moet ik me daar bij voorstellen?

ben benieuwd;)
Uitspraak van KRL op donderdag 16 maart 2006 om 13:14:
Kijk dat is natuurlijk precies wat ik wil he



kakkel hardstyle;)
Uitspraak van -TJEERD- op zaterdag 18 maart 2006 om 11:19:
kakkel hardstyle;)


DJ TJ: Terror en Jump ;) :cheer:
Ben er niet bij :no:

Dan geniet ik lekker van een drankje en van.... in Egypte ;p
laatste aanpassing