Partyflock
 

Arthouse

gepubliceerd door , op
Arthouse
20 februari 2006
FeestArthouse · Cutting edge house music
Datumzaterdag 1 april 2006
LocatieX-Eye-Ting
Cutting Edge House Music noemen de organisatoren het: oftewel kwalitatieve dance muziek in de breedste zin van het woord. (house /techno/funky-techno/minimal/electro en progressive) Arthouse is weer terug van weggeweest en komt beter terug dan ooit! Op zaterdag 1 April 2006 is het dan zover! De nieuwe club Xeyeting, tegenover stadschouwburg de Harmonie te Leeuwarden, die beschikt over een vernieuwd, sublieme geluidsinstallatie is de uitstekende locatie voor een kwaliteitsfeest zoals Arthouse.

De organisatoren van Arthouse zijn al geruime tijd bezig met het draaien en produceren van muziek dat zij zelf Cutting Edge House Music noemen en het concept Arthouse is ontstaan om de wat diepere stromingen muziek meer onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. Met name in het Noorden, waar de clubs helaas nog te weinig inspelen op deze muziekstromingen.

Deze editie van Arthouse kenmerkt zich door de diversiteit van de verschillende stromingen die de scène te bieden heeft. Er is gekozen voor een brede line-up die varieert van deephouse tot techno. Dj's die de act de precense geven zijn residents Jayh Samson en Antiphus en gasten Francesco Pico en Joris Voorn. Antiphus en Jayh Samson hebben al tijdens eerdere edities van Arthouse bewezen dat ze het publiek op de juiste manier weten te entertainen. "Deep techy housemusic met tribal invloeden", zoals Jayh Samson zijn muziek omschrijft. Deze in Amsterdam woonachtige dj/organisator heeft al verschillende vooruitstrevende concepten (House of progress, I am) op zijn naam staan en runt nu ook zijn eigen club in Zaandam (club 7). Eerdere Arthouse bezoekers zijn zeker al bekend met de beats van Dj Antiphus; pompende Progressive beats en Electro sounds zijn kenmerkend voor deze dj. In maart dit jaar word zijn tweede remix "Brasilia" uitgebracht. Deze track produceerde hij voor Mark Norman en zal uitkomen op het befaamde Blackhole recordings. Dj Antiphus werkt tevens samen met twee andere producers onder de projectnaam 3UPNORTH, een magisch trio, waar we binnenkort zeker meer van kunnen verwachten.

Naast de residents treedt Francesco Pico op. Deze dj is een echte purist op het gebied van Tech-house en progressive en produceert al vanaf 1999. Samen met Mathew Dekay was hij co-producent van de wereld track "The Grid". Naast het produceren runt hij twee labels (magnitude recordings en Tripple AAA recordings) en draait regelmatig in toonaangevende clubs zoals de Panama en Marcanti Plaza.

Een van de hoogtepunten van deze avond is de inmiddels zeer bekende techno dj Joris Voorn; een van de grootste dj's in de techno scène van dit moment. Joris Voorn trad in het verleden op in de vermaarde Tresor Club in Berlijn en draaide op de grootste techno festivals in de wereld zoals Awakenings en I love Techno. Naast het draaien is Joris Voorn erg succesvol als producer en wordt beschouwd als één van de toppers van de wereld. Zijn grote doorbraak vond plaats in 2004 met de release van de track "incident" op het label de 12" Lost memories. Deze hit werd volgens het Engelse house tijdschrift Mixag beschouwd als de beste techno hit van die periode.

Met deze interessante line-up verwachten de organisatoren een kwalitatief goed feest neer te zetten. Een feest met inhoud en dat is datgene dat de sfeer bepaald!

18 opmerkingen

Goed bezig, mannen!
nice!!

voor mij persoonlijk te ver weg..
maar het is altijd goed om techno te promoten in de stad waar je woont!!
joris voorn in leeuwarden...goeie zaak!
 
Keurig! beetje ver weg alleen.
Artiest {SHOWLIST artist 37082, 185, 70549}
PARTY PARTY PARTY :D
 
Prima boeking, t wordt nog wel eens wat in Leeuwarden ;)
 
Antiphus :respect:
have fun viawise en antiphussie! ;)
ik pas dit keer...
hup hup daar gaan we
hmm...eens kijken daar int hoge noorde!
Artiest E-jay
Hosted by MC P-Pholl !!!
wooohooooo ... nog heel even :)
Artiest Hesz
het aftellen is inderdaad begonnen.... en ik moet toegeven dat het lichtelijk begint te kriebelen!! meer mensen die hier last van hebben??? ;-)
Werkzaam bij Booom
Artiest {SHOWLIST artist 60237, 16477, 36980}
Kom zeker even langs. Al zal het maar even zijn helaas, omdat ik ook nog naar A'dam moet om een bevriende dj toe te juichen bij een dj contest. Waarom komen alle leuke dingen tegelijk???