Partyflock
 
­ Nederland

Trance Energy Masterclass

gepubliceerd door , op
Trance Energy Masterclass
19 januari 2006
Stroomt dance je al van kinds af aan door de aderen en is een carrière als trance-dj je droom? Dan mag je deze niet missen: Stichting Studio 80 organiseert in samenwerking met ID&T’s Trance Energy en onder andere Armada Music, Highcontrast en Black Hole Recordings een Masterclass voor jong en vernieuwend trancetalent. Hier krijg je de kans onder de bezielende leiding van de échte masters uit de scene professionele mixtechnieken en technische kennis onder de knie te krijgen. En bovendien heb je de mogelijkheid jezelf te presenteren aan publiek. Welke trancehelden loop je tijdens de Masterclass zoal tegen het lijf? Denk aan bijvoorbeeld Marcel Woods, Cor Fijneman, Ronald van Gelderen, de heren van Mark Norman en Ernesto vs Bastian, Perry O'Neil en M.I.K.E. Push van Armada.

Het Masterclass-proces gaat als volgt in zijn werk. Uit de aangeleverde audio van de deelnemers worden de tien beste geselecteerd, waarbij ook het enthousiasme van de talenten een belangrijke rol speelt. De uitverkorenen krijgen de mogelijkheid dinsdag 24 januari de Masterclass bij te wonen, waarbij een collectie ‘Grote Jongens’ wordt aangerukt om als leermeesters op te treden. Doel is om op een ongedwongen en relaxte maar ook educatieve manier het een en ander van de pro’s op te steken. Lekker freaken, draaien en jammen met behulp van keyboards en soortgelijke apparatuur. Van mixtechnieken, productietips tot aan een kijkje hoe het er in de echte industrie aan toe gaat: alles komt aan bod.

Tijdens deze Masterclass hopen we dat het talent van één of meerdere deelnemers zich op een natuurlijke manier zal openbaren, iets wat door onze kenners zal worden gesignaleerd. Die paar trancetoppers die er écht uitspringen mogen donderdag 2 februari wederom onder de vleugels van enkele trancegrootheden een try-out doen; deze keer met publiek, dat deze avond voor een paar euro kan bijwonen. Voor de deelnemers betekent dat: Back2Back achter de draaitafels met een (inter)nationale trancegrootheid! Degene die hier met kop en schouders bovenuit steekt krijgt een plek op Trance Energy zelf, een contract met online muziekportal Dance-Tunes.com, aandacht op SLAMFM en hiermee een flinke boost voor je dj-carrière!

Stichting Studio 80 is bij uitstek de plek het podium te bieden aan deze speciale Masterclass, met haar doelstelling een platform te bieden aan alle mogelijke dansmuziekgerelateerde disciplines. Studio 80 ontvangt livebands, dj’s, muziekproducers, feestorganisatoren en alles wat daar omheen hangt met open armen.

Oproep:
Geïnteresseerd? Stuur ons dan vóór 15 januari een demo cd met eigen werk en begeleidend schrijven naar:

ID&T
t.a.v. Masterclass
Postbus 58098
1040 HB Amsterdam

Vermeld daarbij of het om een eigen productie, mix of remix of gaat. Vergeet ook niet duidelijk je volledige naam, adresgegevens en motivatie (in enkele regels) te vermelden! Op www.id-t.com wordt bekend gemaakt welke deelnemers geselecteerd zijn.

Succes!

14 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 5384, 32929}
:respect:
die ernesto vs bastian die in dit stukje staan zijn de verkeerde :/

dit zijn de goeie: http://vip.partyflock.nl/dj/6033 (kan alleen maar via vip server momenteel)
laatste aanpassing
 
leuk initiatief! (Y)
Vette shit. Zeker leuk inititief. Ben benieuwd wat er uitkomt :D
 
Artiest NVO
me too :D
Artiest Ocean
werkelijk ongeloofelijk!!! ik lees toevallig pas nét dit bericht en heb vliegensvlug een demo die ik nog precies 1 had liggen in een envelop gedaan. Zelfs mijn postzegels waren niet op én als klapper op de vuurpijl was de brievenbus nog niet geleegd, en ben ik dus hopelijk nog op tijd! hahaha geweldig gewoon :)

ben benieuwd wat voor type dj's uitgekozen worden...
erg goed idee van id&t
 
Erg jammer dat ze het niet iets eerder konden melden :( nu ben ik al te laat :(
24e is erg dichtbij en nog geen nieuws op de site van ID&T. :S
 
Artiest Bert Klein
Morgen begint die Masterclass al, maar nog steeds geen nieuws!
Is er iemand die al iets gehoord heeft?
 
Zojuist gelezen op de site van ID&T:

Masterclass programma 2 februari!

De Masterclass voor trance talent, dat verspreid zou worden over de dagen 24 en 2 februari, is samengevoegd tot één programma op 2 februari. De inschrijfdatum in inmiddels verstreken.


Ik ben benieuwd hoe ze dit dus nu gaan doen.
Het was eerst de bedoeling dat op de eerste avond een aantal gelukkigen uitgenodigd zouden worden voor de masterclass.
De besten mochten dan op 2 februari B2B draaien met een top DJ.
En de beste daarvan zou een plaatsje krijgen op Trance Energy.
Maar daar lees ik nu niks meer van terug op hun site.
Trance Energy Masterclass

Preparty 2 februari



Zoals je hier eerder hebt kunnen lezen organiseert Stichting Studio 80 in samenwerking met ID&T’s Trance Energy en onder andere Armada Music, Highcontrast en Black Hole Recordings een Masterclass voor jong en vernieuwend trancetalent. Hier krijgen potentiële trancehelden de kans onder de bezielende leiding van de échte masters uit de scene professionele mixtechnieken en technische kennis onder de knie te krijgen. En bovendien de mogelijkheid zichzelf te presenteren aan publiek. Om 20:00 uur gaan de deuren open (entree 5 euro) voor publiek. Trancehelden die je naast de talenten tijdens deze avond kunt verwachten zijn onder andere Marcel Woods, Cor Fijneman, Ronald van Gelderen, de heren van Mark Norman, Ernesto vs Bastian en M.I.K.E.

Overdag gaan de deelnemers lekker freaken, draaien en jammen met behulp van keyboards en soortgelijke apparatuur. Van mixtechnieken, productietips tot aan een kijkje hoe het er in de echte industrie aan toe gaat: alles komt aan bod. De talenten sluiten de dag af met een back2back set met hun helden voor publiek. En als slagroom op de taart krijgt iedereen een stapel vinyl van verschillende labels mee naar huis.

Inmiddels heeft ID&T een selectie van 9 kandidaten gemaakt uit de ruim 250 inzendingen. Dit zijn de winnaars:

Toine van der Meijden uit Leiderdorp
Jef en Bas uit Heerhugowaard
Ruben de Ronde uit Gouda
Bart van den Bosch uit Hillegom: hier op PF bekend als BRADBEE !!!!
Menno de Jong uit Eindhoven
Jochem Hamerling uit Vianen
Norbert de Bot uit Soest
Ralph Moonen uit Almere
Joris van der Straten uit Standdaarbuiten

Gefeliciteerd! :bounce: