Partyflock
 
­ Nederland

Orkapot presents Acid Lab

gepubliceerd door , op
Orkapot presents Acid Lab
2 december 2005
FeestOrkapot · Acidlab
Datumzaterdag 10 december 2005
LocatieDynamo Site
Orkapot is een initiatief van enkele bekende Eindhovense DJ’s om weer eens op speurtocht te gaan in muziek. Terugkijkend op de vaak vergeten roots van de hedendaagse dansmuziek. Zo ver terug dat je je verbaast over de soms vooruitstrevende elektronische geluiden uit de 70's. Maar ook proberend om ver over de rand van de hedendaagse elektronische muziek te kijken. Waar zijn de muzikanten en DJ's vandaag de dag mee bezig? Wat beïnvloedt ze? Wat gebeurt er als ze de platen draaien die ze eigenlijk heel mooi vinden, maar die ze nooit voor het grote publiek durfden te draaien? Eigenlijk zijn Orkapot avonden, avonden waar de artiesten mogen en moeten spelen met de muziek zoals zij dat leuk vinden. Een echt avontuur dus!

Acid Lab
Werd de vorige weergaloze editie van Orkapot gehost door U-Niks met oorverdovende tekno, deze aflevering van Orkapot wordt gehost door de initiator van Orkapot; DJ Zodiak (Zodiak Commune). Met als thema ‘Acid Lab’ neemt hij je mee terug naar jaren ‘80 en begin jaren ’90. Terug naar de tijd dat acid de warmte in zich had om mensen te grazen te nemen door een simpel bliepje van de Roland TB303. DJ Zodiak was toen al een van de verantwoordelijke DJ’s die de 2e acid-wave midden jaren 90 op gang bracht vanuit Eindhoven. Van de legendarische Zodiak Commune feesten in de Pillenfabriek tot Acid Rain in de Graansilo in Amsterdam klonken zijn krasse acid-bleeps. Het is inmiddels al weer december 2005; Tijd voor de 3e acid-wave? Samen met V-Neal (Pickled), die een flinke reputatie heeft in het Amsterdamse acid-circuit, zal DJ Zodiak het vinyl als vanouds laten scheuren in de Grote Zaal. Daarnaast zal Arkanoid (a.k.a. Kenneth De Gruyter) live optreden in de Grote Zaal. Deze grote Belgische acid-legende is de oprichter van Binary Bassline Records en is volgens eigen zeggen vergroeid met zijn Roland TB 303 acid-machine. Ook op Woody McBride's Acid Tracks Records is hij geen onbekende, en bovendien gaat Arkanoid enkele tracks voor de komende Zodiak Commune Records release verzorgen!

Chill Café
In het Chill Café van Dynamo vinden we onder andere DJ Lamot (Zodiak Commune), die altijd bezig is met ambient-achtige muziek. Ook vanavond zal hij er weer een speurtocht van maken met muziek die niet iedereen waarderen kan maar die toch zeker wel het beluisteren waard is! De Eindhovenaar Zerotone is al een tijd actief met ambient-achtige electronische muziek, zowel live als als DJ. Zijn eigen muziek heeft hij altijd onder eigen beheer uitgebracht en vanavond is ook hij als DJ in het Chill Café te bewonderen. Als live-act in het Chill Café masseren Ekman & Radar van Kala Recordings je oren. ‘Ekman & Radar’ is een van de projecten van Albert van Abbe en Roel Dijcks, beide actief als multimedia kunstenaars. Hun werk bestaat onder andere uit installatie en videokunst. Op ‘Orkapot presents: Acid Lab’ presenteren ze sound-design en andere audiovisuele experimenten waar de liefhebber wel oor naar moet hebben! Ook is voor het Chill Cafe de elektroniks/ambient artiest Traveller uitgenodigd! Traveller richt zich op rhytmische ambient oftewel elektroniks. Het verschijnen van Traveller is echter onder voorbehoud in verband met een ziekenhuis opname!

Nieuwbouw Dynamo
Deze tweede editie van Orkapot in Dynamo is tevens pas het tweede acid/techno-feest in de nieuwbouw van jongeren ontmoetingscentrum Dynamo, welke na 3 jaar bouwen eindelijk in gebruik genomen kon worden. Het nieuwe Dynamo bestaat uit 5 verdiepingen (3 boven en 2 ondergronds), met als middelpunt een "transparant" Atrium (overdekt plein) en biedt toegang aan 600 man in de grote zaal en 100 man in het café. De nieuwbouw heeft onder andere de functies: ontmoetingsplaats, concert-/ theater-/ filmzaal, repetitieruimte, sportzaal, fitnessruimte, leslokalen, werkplaatsen en kantoorruimten. Dynamo probeert hiermee het traditionele imago van het jongerenwerk te doorbreken. Voor “Orkapot presents: Acid Lab” wordt de grote zaal van het (nieuwe) Dynamo omgetoverd tot een acid laboratorium waar Zodiak, Arkanoiden V-Neal je hun chemische brouwsels zullen presenteren! Krijg je het te zuur in je oren, dan kun je natuurlijk altijd even bijkomen in het Chill Café met Lamot, Zerotone, Traveller en Ekman & Radar!

Line-up grote zaal:
- Arkanoid (live)
- DJ V-Neal
- DJ Zodiak

Line-up Chill Café:
- Ekman & Radar (live)
- DJ Zerotone
- DJ Lamot
- Traveller (live)

12 opmerkingen

Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
:respect: Aciiiiiiiiiiiiiiiiiied!!!
Vervelend dat het zo ver weg is... :(
Artiest {SHOWLIST artist 61045, 646, 98523}
3e acid-wave


Ik ben er helemaal klaar voor :P

*** sniff 303 ***
 
Dacht dat de vorige editie niet te overtreffen zou zijn, maar als ik dit zo lees en de line-up zie... :kwijl: :P

Dit wordt er weer eentje hoor! :bounce:
Dynamo = Goed

Kben alleen nooit naar een Acid feest geweesT :p
Uitspraak van TerrorMaster op zaterdag 3 december 2005 om 00:35:
Kben alleen nooit naar een Acid feest geweesT

:vaag:

ik weL! :9
Uitspraak van Vinyl Junk op vrijdag 2 december 2005 om 21:14:
3e acid-wave


Ik ben er helemaal klaar voor

Kom maar op hoor :cheer:

Ik ben er ook klaar voor jammer dat al m'n acid avonturen in het water vallen :[
Meestal ongunstige datum en als je wat mist moet lang w8en op de volgende :(

Volgende x beter :jaja:
laatste aanpassing
Dit liojkt me een duidelijk gevalletje van "100% aanwezig".

Twee weken acid achter elkaar in Eindhoven, verdomme back to the good old days! (l) Ik heb er zin in!!!
ja ik kom ok wel ff een kijkje nemen

het vorge feest vond ik echt goed dus eens kijken of het dit keer weer zo word
Artiest {SHOWLIST artist 10588, 34601}
EN GEEN ZURE GEZICHTEN OP DEZE AVOND!!!!
Ik werd vanochtend wakker met zo'n fijne pieieieieieieieieiep in mijn oren....Fijne sfeer daar in dynamo!