Partyflock
 
­ Nederland

Soulvation in Paard van Troje

gepubliceerd door , op
Soulvation in Paard van Troje
18 november 2005
Een paar jaar geleden draaide hij nog elke week in Nighttown. Inmiddels is Ronald Molendijk met een heel ander project bezig: Soulvation. Getuige de hit Reset Your Brain, een succesvol project. 10 december staat Ronald Molendijk weer op het podium van Paard in een Late Night Special. Niet als DJ, maar met zijn formatie Soulvation!

Begin jaren ’80 maakt de jonge DJ Ronald Molendijk furore in Rotterdamse clubs. De diskjockey vervult die dagen een alsmaar belangrijkere rol in de clubs. Hij start vervolgens het Basic Beat label, waaraan de platenzaak wordt gekoppeld.

Na een ontmoeting tussen Ronald Molendijk en de toetsenist Jeroen Rietbergen ontstaat de basis voor de band Soulvation. Soulvation is meer dan een clubproject alleen, het is pure live-improvisatie, getuige de positieve respons van de bezoekers op festivals als North Sea Jazz, Dance Valley en Parkpop. Molendijk en Rietbergen doen hun gigs live-on-stage met zes bandleden. Met Caro, Nova en Andy wordt de sound van Soulvation vocaal begeleidt. Michel van Schie is de bassist, Leendert Haaksma speelt gitaar en Jan van Duikeren blaast trompet. Het resultaat is een popband met een veelzijdig karakter.

Soulvation: een zelfbedacht woord dat de lading van de bijbehorende band goed dekt. Een vrije vertaling luidt zoiets als 'verlossing van en door de soul'. Oh jawel, Soulvation is een band met een missie. De essentie van hun kruistocht is even simpel als doeltreffend: Gij zult dansen en u zeer prettig voelen. Het dansen is onvermijdelijk op de energieke beats van clubicoon Ronald Molendijk. Daar overheen speelt een voltallige band met strakke skills en twee loepzuivere zangeressen. Hun inbreng: de Soul. Soulvation verzamelde de afgelopen jaren een grote schare volgelingen, de zogenaamde Soulvationeers. Zij werden bekeerd tijdens de vele concerten van de band.

Soulvation staat anno 2005 voor een dancesound die niet in een hokje te stoppen is. Een sound waarin house, pop en jazz gecombineerd worden. Voor degene die het ‘warme Soulvation gevoel’ wil ervaren, geeft Soulvation op zaterdag 10 december een optreden in Paard, Den Haag!

14 opmerkingen

 
Klinkt goed! (Y)!!
Moet sowieso nog een keer naar het Paard, dan is dit wel een mooie optie!
laatste aanpassing
soulvation echt goed (Y) ben een keer bij een optreden van ze geweest in doornroosje echt super vermaakt!!
er staat een paard in de gang, ja ja een paard in de gang!!!!!!!!!!
 
(L) Nova
er staat een paard in de gang, ja ja een paard in de gang!!!!!!!!!!
ow ja een paard in de gang met 16 balluhh
Soulvation is GEWELDIG!! Alleen is 't Paard een beetje ver weg... :s
 
Yess ze zijn goed, ik was er pas ook bij, heb genoten!!
ja ja een paard in de gang, bij 't paard van Troje :P
 
soulvation rules!!! :jaja:
:woop:
 
Dit is in mijn oren hemels! Soulvation vind ik echt 1 van de beste Nederlandse muziek ontwikkelingen van de afgelopen jaren! Echt een aanrader!
Soulvation is echt zwaar vet _O_
die hebben 1,5 jaar geleden mijn Njoy gered met een werkelijk waar fantastisch optreden :yes:
Ik deed mee met een spelletje op de radio:doetiwoep:, kon ik uit 3 dingen kiezen, Dus was de keuze snel gemaakt. :bounce: Tot ZAT Allemaal
 
Jeetje mina.. bestaan ze nog?! :vaag: