Partyflock
 
­ Nederland

Partyflock bestaat vier jaar!

anoniem gepubliceerd op
Partyflock bestaat vier jaar!
10 november 2005
Sommigen hadden het misschien al opgemerkt, maar Partyflock bestaat alweer vier jaar. Op 10 november 2001 was de eerste aanmelding binnen. En ondanks dat we het er allemaal maar druk mee hebben, willen we toch even kort stilstaan bij deze mijlpaal.

Partyflock is ontstaan uit onvrede met de mogelijkheden die bestaande dancesites hun gebruikers op dat moment boden. Die bestonden vaak namelijk uit niet meer dan een nieuwspagina, een discussieforum en als je geluk had een incomplete agenda. Op een studentenkamertje in Enschede werd vanaf dat moment dan ook driftig gewerkt aan een nieuwe site die danceliefhebbers veel meer functionaliteit zou bieden, met als doel een echte community op te richten. En dat lijkt uiteindelijk aardig gelukt te zijn. Met niet minder dan 160.000 actieve leden is Partyflock één van de grootste communitysites in Nederland en we kunnen dan ook wel stellen dat Partyflock inmiddels een begrip is in de Nederlandse dancescene.

De belangrijkste gebeurtenis in het afgelopen jaar is zonder twijfel de verhuizing van de servers op 25 maart naar de serverruimte van Virtu. Partyflock draaide op dat moment op negen verschillende servers die waren aangeschaft met het geld dat via donaties was binnengekomen. Het probleem was dat die servers nog steeds in dat studentenkamertje in Enschede stonden en dat aan die situatie natuurlijk wel een keer een einde moest komen. De verhuizing had dan ook als gevolg dat Partyflock voor het huisvesten van de servers en het gebruik van bandbreedte elke maand een flinke rekening zou ontvangen. Bovendien zijn er inmiddels ook al een aantal mensen fulltime met de site bezig en moet er dus ook gewoon brood op de plank komen.

Het was wel duidelijk dat er behoorlijk wat geld nodig zou zijn om de site te kunnen bekostigen. Helaas heb je als communitysite op dat gebied niet zo heel veel keuze. Het komt er in principe op neer dat je kunt kiezen tussen het verkopen van abonnementen of het verkopen van advertentieruimte. Uiteindelijk hebben we voor het laatste gekozen en dat betekent dat er sinds een half jaar reclame wordt gemaakt op Partyflock, zowel via banners als via promoberichten. Hierbij proberen we natuurlijk wel altijd voor jullie interessante adverteerders te vinden en maken we het liefst gebruik van vormen van reclame die niet als storend worden ervaren.

Natuurlijk was dit voor ons ook een spannende aangelegenheid. Opeens hing het voortbestaan van de site af van reclame-inkomsten en als we niet genoeg adverteerders naar de site konden trekken, dan zou de stekker er al snel uit moeten. Bovendien ging er heel wat werk zitten in het maken van de software waarmee banners getoond en promoberichten verstuurd konden worden.

Gelukkig viel het achteraf gezien allemaal erg mee en komt er op dit moment voldoende geld binnen om Partyflock draaiende te houden. We hebben hierdoor ook weer extra servers aan kunnen schaffen, wat wel nodig was omdat het aantal pagina's dat door jullie in het afgelopen jaar bekeken is ook bijna verdubbeld is.

Bij deze willen we iedereen bedanken die bijdraagt of heeft bijgedragen aan het mogelijk maken van Partyflock. De medewerkers en fotografen, de leden, de adverteerders, de organisaties, de lokaties, de dj's en de vj's en overige artiesten, Virtu, de Universiteit Twente en het SNT.

Al met al is de tijd voorbij gevlogen. En we zouden jullie graag uitnodigen voor een feestje, maar het vinden van een locatie waar jullie allemaal inpassen blijkt helaas erg moeilijk ;)

491 opmerkingen

een Late Post mahja toch nog ff gefeliciteerd en blijf de site draaiende houden :D
 
Werkzaam bij Based on Logics
gefeliciteerd en dat feestje moet er gewoon komen met 5 jarig bestaan.
gewoon op een buiten lokatie ofzo alle mogelijke stijlen gehehehe
 
Partyflock heeft absoluut een toevoeging aan de dance-scene betekend: RESPECT!
Gefeliciteerd

gewoon 4 feestje's geven!!! :d
Gefeliciflapperd :)
Gefeliciteerd ja en dat moet zeker volgend jaar gevierd worden 160.000 man hmmmmzzzz dat wordt spaarnwoude, floriade en maashaven ofzo afhuren kennen we t wel vieren hahaha of voor indoor genoeg zalen waar wel een paar duizend man inkunnen gewoon alle grote afhuren hahaha.

Enne PF is zeker onmisbaar geworden in t feestgedruis eindelijk ergens waar je feestjes nog beetje kan nabespreken.

Nog een paar eeuwen dr bij
 
Gefeliciteerd !!!!

Ik zou niet weten wat ik zonder jullie moet!


Groetjes Wilger.
gefeliciteerd, goeie site...

Alleen een beetje jammer van de Censuur die bestaat hier.
gefeliciteerd!!!!
dikke kus Hanneke
De tijd vliegt zeker om,voor je het weet zitten we aan het 10 jarige jubileum!

Proficiat en KEEP GOING !!

Kusjes van ons!!
gefeliciteerd :D
Van Harte!!!!:D:D

(K)
 
gefeliciteerd!!!!!!!!
 
Mja gefellieJ (K)
Alleen beetje jammer da de site nu niet goed werkt
gefeliciteerd!!
Namens ons allen, gefeliciteerd!


Donatie is onderweg!
laatste aanpassing
gefeliciteerd!! nog altijd errug blij met PF.. :bounce: :bounce: :bounce: lekkurrrrrr hoorrrrrr!!!
Gefeliciteerd!!!
 
Congrats :D
 
gefeliciteerd.
Goed bezig marruh idd dat zou wat wezen een dikke vette party voor 160.000 party ppl

CONGRATZ M8's
en dat op mijn verjaardag hea 8)
 
beterschap er mee om een locatie te vinden zou wel een vet feestje woorden
 
Gefeliciteerd Partyflock!!
Heb inderdaad wel zin in een feestje met alle Partyflock gangers! 160.000 mensen! Zou wel een superfeesie worden... :bounce:
Wie weet, ooit nog eens?
hieperdepiep hoera!!!!!! :cheer: :respect:

Het moet toch niet moeilijk zijn om een locatie te vinden voor een partyflock feestje??? Waarom niet op meerder plaatsen te gelijk??? (Rai, PBH, Jaarbeurs, etc...)