Partyflock
 
­ Nederland

Teknation

anoniem gepubliceerd op
FeestTeknation · Exposure of Sound
Datumvrijdag 13 december 2002
LocatieCity Hall
Na 3 jaar lang feesten gegeven te hebben in de Arena om er een punt achter te zetten. In de 3 jaar hebben is veel upcoming talent de kans gegeven en hebben er veel grote techno dj's gedraaid, maar aan al het goede komt een eind. In het nieuwe jaar komt Teknation terug met nieuwe locaties en andere stijlen muziek (electro, coca disco, experimenteel).

Op vrijdag 13 december gaan Teknation en Exposure of Sound voor de tweede maal een samenwerking aan. Na de geslaagde Calypso editie in Rotterdam, met het Nederlandse debuut van Lars klein, is het nu tijd voor Techno in Utrecht. Deze keer maakt niemand minder dan Tobias von Hofsten zijn debuut op Nederlandse bodem. Daarnaast achter de decks: Bas M, Lexicon en Roland Franzen.


Tobias von Hofsten is een van de meest getalenteerde Zweedse producers van het moment. Met releases op labels als Drumcode, Spirit Fuel, Mechanism Industries, Eukatech en natuurlijk zijn eigen label Illegal Stockholm oogst hij al enige tijd volop respect in de Technoscene wereldwijd. Zijn tracks verschijnen regelmatig op verzamel-cd’s (Adam Beyer, Gayle San, Technasia, Dave Clarke) en zijn schijven zijn in vrijwel elke belangrijke technokoffer te vinden. Naast zijn skills als producer staat hij duidelijk zijn mannetje achter de draaitafels. Nederland maakt deze avond kennis met Tobias von Hofsten, wiens naam hierna in het geheugen gegrift zal staan. http://illegal-sthlm.nu/

Exposure of Sound resident Bas M stond de afgelopen maanden achter de decks in o.a Waterfront, De Blauwe Aanslag, Bazart, Doornroosje, de Nighttown basement en Monday Bar (Stockholm). Daarnaast is hij druk bezig met de lancering van zijn Label Audio Assault, een co-productie met Jeroen Liebregts (NB: de eerste twee releases staan gepland voor eind dit jaar. Tracks van Carlos Rios, Vincent de Wit en DJ Rush). Bas M neemt deze avond gewoontegetrouw de afsluitende set voor zijn rekening. Verwacht dus een stevige pot oudhollandsch pompen. http://www.exposureofsound.com/ & http://www.audioassault.com/

Lexicon zijn roots liggen in Enschede, waar hij een van de residents was van Atak. Zijn stijl laat zich het best omschrijven als warme funky Techno gecombineerd met een vleugje electro en breakbeat. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor de driemaandelijkse Waterfront avond ‘On tha Acid Trip’, gevuld met de kletsers waar het ooit allemaal mee begon. Daarnaast is hij onderdeel van het duo MetroLine, dat binnenkort haar debuutrelease zal maken op het label Patterns. http://www.crownchamp.com/

Roland Franzen zal deze avond de opwarming verzorgen. Deze man nam deel aan meerdere mixkampioenschappen, waarbij hij enkele malen in de prijzen viel. Na een start in de Hardcore maakte hij enkele jaren geleden de overstap naar Techno. Gigs: Akhnaton, Arena, Mazzo, Kriterion, Club X, De Doele.


Dus bij deze de info van het laatste Teknation @ Arena feest:

Teknation invites Exposure of Sound
Vrijdag 13 december 2002
City Hall, Oudegracht 155, Utrecht
23:00 - 05:00
10 Euro, Doorsale only!


Ook deze editie is er de mogelijkheid om het zweet van het voorhoofd te schudden en plaats te nemen in de chill out, alwaar de heren Dik T & J, van het fameuze Electronic Funk collectief hun opwachting maken. Zij aan zij met Teknation chill out ‘diehards’ Didier Mores & Jeroon zorgen zij deze avond voor de nodige subtiele oorstrelende deuntjes.

http://www.teknation.nl/

6 opmerkingen

 
dit is zeker een quality organisatie!!!!
en ik ga er zeker heen...!! word weer een gezellig feest!
Tobias van Hofsten!
afterhours een keertje live horen..hmmmmm
 
Teknation staat voor quality.. ik ben er ook weer bij...
 
jammer dat dit de laatste editie is..was altijd lachen onder het stadhuis. bij teknation kon ik eindelijk voor het eesrt andreas kramer aanschouwen! op teqnology (30nov.)gaat ie live draaien..ranzig!!hop­elijk komt er een andere underground organisatie voor in de plaats. voor degene die as zaterdag niets te doen hebben..bas m draait in de waterfront (basement).ook carlos rios & vincent de wit zijn van de partij. dat wordt beuken geblazen!! 8euro..lekker toch!
Wat jammer dat ze stoppen heb het altijd zo leuk gehad op teknation, vooral de laatste keer was super. Ik ben zeker te vinden op deze laatste editie (k)
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 35176, 58552}
Laatste keer??....als ik het goed heb begrepen is het alleen de laatste keer dat Teknation in de Arena word gegeven en komen ze volgend jaar gewoon weer terug, welliswaar op een iets andere voet, maar het verdwijnt niet!!

En of Adreas Krämer komt op TeQ....ik hoop het...want ik heb vaag horen zeggen dat hij niet geboekt stond!

Maar weer ff back to the point...ben zeker aanwezig bij deze editie van Teknation!! :D