Partyflock
 
­ Nederland

1 jarig bestaan Partyflock!

gepubliceerd door , op
Geschiedenis

Op 9 november 2001 kwam de allereerste versie van Partyflock online. De mensen die zich in die eerste week hebben aangemeld zullen zich nog wel herinneren wat dat was :)
Je kon je aanmelden, en dan kwam je op een pagina, waarop alleen de tekst 'Je bent aangemeld!' te lezen was!
Inmiddels is er veel meer functionaliteit en is het uitgegroeid tot een echte gemeenschap. Bijna 7000 leden zijn ooit actief geweest! Op drukke tijden zijn er meer dan 200 leden tegelijk bezig op de site, en na het weekend worden er per dag soms meer dan 300.000 pagina's opgevraagd!

Maar natuurlijk waren er ook mindere tijden. Als er problemen zijn met leden die zich niet kunnen gedragen, of als er onderling onder de medewerkers af en toe ook onenigheid is.
Gelukkig wordt die onenigheid over het algemeen opgelost of in elk geval gesust :)

In het begin moesten camera's ook altijd binnengesmokkeld worden. De site was nog heel klein en geen organisatie die er waarschijnlijk aan dacht om Partyflock officieel toestemming te verlenen.
Tegenwoordig wordt er bijna altijd een officiele aanvraag gedaan. Maar natuurlijk komt er af en toe nog wel eens een serie online van een reguliere gebruiker die zegt "Hey ik heb wat leuke foto's", of er komen foto's online die niet zozeer met een feest hebben te maken, maar wel in het belang zijn van de gemeenschap, zoals de foto's van het Partyflock laserquest uitje.
(Nee, after foto's zullen ook in de toekomst niet geplaatst worden:))

Er zijn ook qua hardware en faciliteiten nog wel eens problemen geweest. Zoals computers die crashten, of de Universiteit die klaagt over het verkeer.
Maar gelukkig, met de komst van een nieuw systeem en ontheffing (tot 50GB/week) van het toegestane dataverkeer door de Universiteit, lijken die problemen voorlopig verdwenen.
Natuurlijk is het zo af en toe erg druk en krijgen sommige mensen te zien dat de server het niet aankan, maar dat blijft toch. Er staat nu een behoorlijke server die uit eigen zak is betaald, en daar moeten jullie het voorlopig maar mee doen ;)

Ook mijn studie heeft er natuurlijk wat onder geleden, en die moet ik nu weer even goed oppakken, dan ben ik er tenminste van af. Maar ik weet zeker dat ik later geen spijt zal hebben dat ik zoveel tijd heb gestoken in de ontwikkeling van Partyflock!

Toekomst

Er liggen zeker nog wat interessante plannen op tafel om de site nog wat meer uit te breiden, maar de basis zoals die er nu ligt is gewoon prima. Er moet mijns inziens niet teveel worden gesleuteld aan een concept dat zijn waarde heeft bewezen!

Viering

Aangezien ikzelf ben aangemeld op 10 november 2001, biedt het weekend van 9 en 10 november natuurlijk de mooiste gelegenheid om het 1-jarige bestaan van Partyflock te vieren!
Ikzelf zal aanwezig zijn op Multigroove. Dus als iemand voor die avond een taart wil bakken, dan kan die op de meeting uitgedeeld worden :D.
Overigens kun je het 1 jarig bestaan natuurlijk ook op een ander feestje vieren, I Love Techno, Capital of heel ergens anders :)

Dankwoord

Eindelijk dan de mogelijkheid om mensen te bedanken. Natuurlijk ben ik de 'oprichter' van Partyflock en heb ik er hard voor gewerkt, maar zonder hulp was dat natuurlijk nooit gelukt!
Vandaar dat ik wil bedanken:

Electra
Als eerste. Zij was het die als eerst toestemming ging vragen voor camera's. Zelf had ik zoiets van "ja ach, smokkel het wel binnen, lukt vast niet om toestemming te krijgen," maar hoe erg zat ik er naast!
Ze heeft lange tijd veel tijd gestoken in het aanvragen van gastenlijsten, en later ook in allerlei andere taken, vaak zelfs nog meer dan ik!
En ook in lastige tijden toen er behoorlijk onvriendelijke taal werd geuit en ik persoonlijk werd gebeld met dreigingen van advocaten, heeft ze me altijd geweldig gesteund. En ik heb daar voorheen nooit voor bedankt (tot een week geleden). Bij deze dus mijn eerste dankwoord voor haar! Bedankt!

Jullie
wat is een gemeenschap zonder mensen. Het begon klein en het is steeds groter geworden. Gelukkig blijft het forum niet zo hard groeien, en zoeken veel mensen nu vaak heil in het sturen van persoonlijke berichtjes. Dat is maar goed ook, want het forum is druk genoeg, ik heb al lang geen tijd meer om alles na te lopen wat er wordt gezegd! Iedereen bedankt!

Medewerkers van het eerste uur
De mensen die in het begin hun camera binnensmokkelden, omdat we toen nog geen cameratoestemming aanvroegen, en de allereerste forum-moderators (alhoewel dat pas relatief laat op gang kwam): maanden voor de fora ook werkelijk modereerbaar waren wilde iedereen al graag een forum hebben! :)
Ook aan hen is natuurlijk het succes van Partyflock te danken. En zij hebben ook de ontwikkeling meegemaak van slechts 300 naar meer dan 7200 aanmeldingen!

De huidige medewerkers & fotografen
Zonder de huidige medewerkers had ik de laatste paar maanden natuurlijk ook niet overleeft.
Iedereen bedankt voor de inzet en het vertrouwen! :)

Organisaties
Natuurlijk niet te vergeten de organisaties zelf, die mee hebben gewerkt aan het succes door cameratoestemming te verlenen en gastenlijstplaatsen beschikbaar te stellen!
Partyflock zou Partyflock niet zijn zonder die 30.000 foto's die er op staan, waardoor de gemeenschap een veel persoonlijker karakter krijgt dan het zonder zou hebben! Bedankt!

188 opmerkingen

Hoi Tommy,

Is t al weer een jaar gelee dat je Marnix van http://www.partyflok.com/ vroeg of je zn naam mocht jatten , omdat je m zo gaaf vond??

Tijd vliegt als t gezellig is zullen we maar zeggen dan!

Je hebt zn naam in ieder geval hoog gehouden doordat jullie er n topsite van gemaakt hebben, ga zo door!!!

groetjes Marlies
Artiest {SHOWLIST artist 2664, 1646, 2649}
Keep up the good work !
 
Gefeliciteerd!!!!!!!!!!!!!!!!



Ik zit hier niet vanaf het begin, maar in die 7 maanden dat ik hier zit, heb ik hier heel veel plezier gehad en veel leuke mensen leren kennen. Ik hoop dat Pf nog heel lang zo door gaat! (y) :D
 
En hoe kan je dit nog beter vieren dan met een PARTYFLOCK FEEST
in scheveningen 16 november???
laatste aanpassing
Op naar het volgende jaar :d
multigroove was echt het feest om dit te vieren

:xtc:
 
Gefeliciteerd Tommie en medewerkers.
Als partyflock er niet zou zijn zou ik veel te veel vrije tijd hebben.
En het is zeker wel tof om te zien hoe zo iets als dit uitgroeit tot wat het nu is.
Nog vele jaren toegewenst.
gefeliciteerd iedereen, echt en top site (y)
 
gefeliciteerd!!!!!!!
Hey Thomas,

Van Harte Gefeliciteerd!
Super lief van je dat je die foto's erop blijft zetten! En je hoort 't volgens mij niet vaak, maar je doet 't top!

x Marte
Eej Thomas, van harte en blijf vooral zo doorgaan!

De site ziet er netjes en verzorgd uit zoals het hoort
GEFELICITREERD!!!!!!

:bounce::bounce::bounce::bounce:­:bounce::bounce::bounce::bounce::bounce:­:bounce:

Ben zelf nog maar een paar maandjes lid en vind het echt een topsite. er gaat geen dag voorbij dat ik niet ff op de pfsite zal kijken. Altijd op ge-update en alles is snel te vinden!!

KEEP UP THE GOOD WORK!!!!!!

(K)
laatste aanpassing
gefeliciteerd tommie!
keep up the good work!
 
GEFELICITEERD en ga zekerrrr zo door!!
bEETjE lAAt MAAR tOCh NOG GEFEliCiTEERd EN GA ZO dOOR ......DA SWAUZSY 4 U :XTC: + :BIER: = :VAAG:
 
Van Harte!
gefeliciflapstaart!
hey gefeliciteerd
echt een TOP site

ga zo door
 
hoi piepeloi!
Sinds vandaag lid hiero enne xit al de hele dag me ogen uit te kijken :vaag:

Gafe site zeg (y) :D...van mij komen jullie nie gemakkelijk af!!! ;P

Wou bij deze Thomas (t0mm1e)ff feliciteren met 't 1-jarige betaan echt leuk dat 't zo'n suc6volle site is ;) ga zo door :respect: Michelle (k)

:kusje2:
Ook namens mij van harte gefeliciteerd, Thomas! Ik hoop nog lang lid te mogen blijven, want ik vind je site helemaal toppy!(k) (k) (k)
 
Inderdaad, van harte gefeliciteerd met het 1 jarig bestaan van Partyflock. Ik moet zeggen het ziet er keurig uit allemaal! ennuh ik zou zeggen tegen idereen blijven feestuh!!
Ben er al bij vanaf t eerste feestje.. tracid traxx in de Index... userID35.. En ik vind t nog steeds leuk...!!!
vanaf 21e ben ik er weer meer want dan heb ik internet thuis...
Kus voor jou!!! ga zo door.. gefeliciteerd!
Gefeliciteerd!
:):):):):):):):):)
Gefeeeeliciteerd !!!!!!!!!!
hartelijk gefeliciteerd ik vind t echt n super site! ga zo door!
 
Oke volgens mij kan ik wel zeggen dat ik verslaafd ben aan partyflock!
En er is geen tegengif voor gelukkig!
Ik feliciteer PARTYFLOCK met hun 1 jarig bestaan en hoop echt dat we nog heel lang zullen doorgaan.

PARTYFLOCK IS GEEN GEWONE SITE HET IS BIJNA EEN LEVENSTYLE!!!!!!!
 
ik weet het..ben niet zo op tijd met dit berichtje.. maar gefeliciteerd!:D