Partyflock
 
­ Nederland

Y-Catchers vs Arthouse

gepubliceerd door , op
HARLINGEN: Sloeproeien is als sport al vele jaren een bekend fenomeen bij zeevaart- en visserijscholen maar in 1975 vond de landelijke doorbraak plaats. In het kader van het 100 jarig bestaan van de Hogere Zeevaartschool Willem Barentsz vond de eerste HT-sloepenrace plaats, geroeid door twee roeisloepen. Tegenwoordig is de HT-sloepenrace uitgegroeid tot een grootschalig evenement waar jaarlijks gemiddeld 130 sloepen aan deelnemen.

Op 6 mei 2005 gaat de 31e editie van de HT-sloepenrace (Harlingen Terschelling) rond 11.30 uur in de haven van Harlingen weer van start. In totaal strijden er 130 sloepen tegen elkaar in deze geweldige race; een overtocht van 34 km. Een kijken of de winnaars van vorig jaar West Arvada (dames) en Trewes (heren) te verslaan zijn.

Maar…. de HT-race is niet de enige reden tot een feestje; op de dag voor de HT-sloepenrace is de sfeer al perfect in Harlingen want dit jaar vallen bevrijdingsdag en hemelvaartsdag allebei op 5 mei! En daarom wordt 5 mei dit jaar op een bijzondere manier gevierd. Y-Catchers vs Arthouse neemt je deze dag mee in de wereld van de dancemuziek, vier je vrijheid en dans mee!

Locatie
Y-Catchers vs Arthouse wordt gehouden op de Waddenpromenade in Harlingen en is ontstaan vanuit het idee om de deelnemers, bezoekers, trainers van de HT-sloepenrace en natuurlijk iedereen die van dance-muziek houdt iets extra’s te geven. De waddenpromenade is een lager gelegen plein dat totaal is afgesloten van verkeer en bovendien heb je een prachtig uitzicht over de haven. Kortom, een perfecte locatie om je vrijheid eens goed te vieren.

Line-up
Y-Catchers vs Arthouse wordt een dag vol afwisseling en daarom is er gekozen voor een brede line-up. Er staan deze dag een aantal dj’s centraal die ieder een eigen stijl kennen en jou een leuke dag gaan bezorgen! De middag begint met rustige club/progressive, trance en naarmate de avond invalt, gaat de muziek over in een stevigere beat. Tevens wordt er een groot terras ingericht zodat je optimaal kunt genieten van de sfeer en het uitzicht. Op deze dag zijn er live optredens van o.a dj Antiphus, Joop, Hesz, Estuera, Sebastian Davidson en E-jay. Rond de klok van elf uur s’avonds zal de laatste dj zijn plaat op de draaitafel leggen om hiermee het feest af te sluiten.

Relax
Kom deze dag los van al je dagelijkse beslommeringen en geniet van de heerlijke dance-muziek. Heb je op 5 mei nog niet al je energie verbruikt pak dan op 6 mei de boot naar Terschelling en feest daar door tot in de vroege uurtjes. Op het hele eiland zijn slotfeesten in volle gang ter afsluiting van de HT-race.

Bereikbaarheid
De waddenpromenade is het plein dat aan de haven grenst met als duidelijk herkenningspunt het Chinese restaurant. De waddenpromenade is goed te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto. Meer informatie is te vinden op www.9292ov.nl.

De veerboten vertrekken meerdere malen per dag. Meer informatie over o.a vertrektijden van de veerboten van en naar Terschelling is te vinden op: www.rederij-doeksen.nl

16 opmerkingen

Klinkt zéér goed !!! :yes:
maar hopen dat het niet hard waait... :-)
 
:D

Altijd feest in Harlingen :D
su is dat seun!
En een leuk alternatief voor voor het afgelaste Liberation ... Hard waaien is geen probleem =) Feest terrein ligt aan de lage kant van de promenade (dus bij de boten in de haven)
 
ow haha, ik dacht juist daarboven, voor seapalace :9

Maar iig een leuk initiatief (Y)
En vervolgens door naar Terschelling voor de afterparty de volgende dag =)
laatste aanpassing
 
whehe grappig 8)
 
feestje!!!
 
Lekkere line up (y) Wordt weer gezellig in het hoge noorden!
en no gratis ook !!!
 
nice flyer :)
 
Artiest Kir.B
Waarschijnlijk wel. Met die line up wordt het iig zeer gezellie...
 
lalalaaaa
even kijken natuurlijk
Ok ht race was weer volop gezellig, beetje jammer dat 60 procent was uitgevallen van alle sloepen en voornamelijk het sloepweesje. maar krijg wel een heel goed gevoel als ik al die 130 sloepjes bij elkaar zie. zag er heel mooi uit en was goed te zien vanuit de volgboot de braksand, beetje jammer alleen dat de kapitein niet erg oplettend was en bijna een sloepke ramde. Maar HT is the best, zeker omdat het sloepwezen (ben zelf ook in bezit van zeilsloep) erbij was!!! top ga volgend jaar weer!!!!