Partyflock
 
­ Nederland

Blizz

gepubliceerd door , op
Blizz
28 januari 2005
FeestBlizz · A tribute to Detroit techno
Datumzaterdag 29 januari 2005
WinactieBlizz actiegesloten
LocatieWestergasterras Site
Jazz aan de vooravond van een technofeest. Dit experiment, gecombineerd met andere acts, gaat Building Pressure Parties aanstaande zaterdag aan in Blizz. Op zaterdag 29 januari is vanaf negen uur ’s avonds relaxte jazz te horen tijdens het feest Blizz op het Westergasterras in Amsterdam. Terwijl je van een hapje eten geniet, komen klanken van Parker en Chet Baker je tegemoet en zijn er leuke oude filmpjes te zien. Later zal het vuurtje opgestookt worden met Detroittechno en een vuurspuwer die voor de glazenwanden van het Westergasterras het feestje opwarmt. Na Carlos Valdes, die trouwens zich voor de finale van de Twstd dj kampioenschappen heeft geplaatst 4 februari in de Paradiso, volgen de dj’s Roger Templar, Shinedoe en Greg Martini aan de decks. Zij zullen hun vuur in de muziek leggen, muziek die de ruimte in wordt gespuwd door een geluidssysteem van topkwaliteit: AEW Soundsystem. Het wordt een warm feest in deze winterse tijden! See you on Saturday, at Blizz.

BPP zal regelmatig terugkeren met Blizz op verschillende locaties. Binnenkort in het Wilhelmina pakhuis, Twstd of het Westergasterras. Verwacht ook een bootfeestje binnenkort. De organisatie gaat een grote sleepboot ombouwen tot feestboot en het hele IJ afcruisen. Zelfs een strandfeestje zit in de planning als het weer warmer wordt, het wordt de meest dope lokatie die je maar kan bedenken, met uitzicht op het strand, de ondergaande zon en de zee. Er wordt al druk aan gewerkt om ook hier weer iets bijzonders van te maken. Dj’s jammen momenteel met saxofonisten, gitaristen en percussionisten, verbonden met de Muziekschool Amsterdam. Dit zijn te gekke sessies, en de volgende Blizz zal dan ook weer een uniek feestje worden!

Check voor meer informatie: www.buildingpressure.nl. Dit is de nieuwe website van BuildingPressure waar momenteel hard aan gewerkt wordt. Er komen alle livesets van de feesten van BPP op te staan alsook alle foto’s van de afgelopen feesten. Ook kan je er alle informatie over artiesten en dj’s terugvinden en natuurlijk alle informatie over nieuwe feestjes van BPP.

Dj Shinedoe bekend van onder andere de volgende festivals en internationale feesten: Lowlands festival, Awakening festival, Dance Valley Festival, Tresor, Love Parade Time machine, MTC, Shockers, Forward Festival, Impulz (outdoor festival), het Nature one Festival en natuurlijk Awakenings, heeft naast ons feest een drukke agenda. Deze techno-dj is druk bezig met haar internationale doorbraak. Door sommige insiders wordt ze wel de beste techno-dj van Nederland genoemd. In ieder geval heeft ze wat onmisbaar is als dj, uitstraling en de lekkerste Detroit-plaatjes. Naast feesten organiseren met InMotion is Shinedoe is ook aan het produceren geslagen. Ze heeft onder andere uitgebracht op Intacto Records en 100% Pure Records. Recentelijk:

-Highlands/FemaleInstinct
-Dillema/ChristianSmith (Mixcd)
-That day/ 100% pure various artist edition

Dj Greg Martini mag er ook zijn. Met feesten als Dance Valley, Teqnology, Reactor and Rockit heeft hij ook al stevig aan de weg getimmerd. Toch blijft de man ook draaien op de leuke kleinere feestjes, zoals die van Techno Rumba, Proper Beats en dus van onze organisatie BPP. Maar naast dj-en is brengt ook Greg muziek uit en wel op het Underground Liberation label. Greg Martini's and Steve Kenzo's track "The Software Generation" 1.2 is nu uitgebracht. Roger Templar is bekender in het Hiphop-circuit, zijn scratch-skills zijn niet onopgemerkt gebleven, hij treedt op met mensen als Casto, Deff P en Plutonium. Toch liggen zijn roots in tribal techno en laat zeker van zich horen, de 29e.
Carlos Valdes is een vaste kracht uit de Magma Bookings-stal. In het underground-circuit een bekende naam. Deze jonge Amsterdammer, geboren in Chili is pas enige tijd bezig als Dj, maar heeft nu al residenties in onder andere Amsterdam en Munchen. Carlos is een dj om in de gaten te houden. Hij experimenteert de laatste tijd ook met electro maar zal de 29e diepe tech-house draaien. Zoals gezegd is Carlos doorgedrongen tot de finales van de Twstd kampioenschappen en maakt een goede kans om te winnen, 4 februari in de Paradiso.

Laurens Bon is mede-organisator van Blizz en zal de 29e wat jazzplaatjes draaien om de stemming er goed in te krijgen.
De draaitijden van de dj’s zijn bekend voor de 29e in het Westergasterras.

Laurens Bon van 21.00 tot 21.30 jazz/ambient d&b
Carlos Valdes van 21.30 tot 22.30/ diepe techhouse
Roger Templar van 22.30 tot 24.00/ funky Detroit techno
Shinedoe van 24.00 tot 1.30/ Detroit
En Greg Martini van 1.30 tot laat, Greg zal een extra lange set weggeven/ Stevige techno

9 opmerkingen

 
Damn, kan er niet bijzijn. Ik kan je wel zeggen, dit staat garant voor kwaliteit. Wordt ongetwijffeld een interessante avond.
Aii, jammer hoor, kom je de volgende keer? Ze schijnen binnen enkele maanden weer een dergelijk feest onder dezelfde naam te lanceren. In westergas of Wilhelminapakhuis, zoiets. Nou ik ga zeker feesten zaterdag!
wel raar er is al een organisatie in Eindhoven die de zelde naam heeft
www.blitzer.nl

doen ze al meer dan 2 jaar
 
wel raar er is al een organisatie in Eindhoven die de zelde naam heeft
www.blitzer.nl


Ik vind het vreemder dat volgens jou Blizz hetzelfde is als Blitz!

Erg benieuwd trouwens naar wat nou precies het Westergasterras is...
oeps verkeert gelezen

erg moe heel de dag aan het verhuizen
 
Als ik dan kan, kom ik zeker.
Ben altijd op zoek naar nieuwe interessante feesten. :)
Count me in heb er zin in!!!
 
cool concept