Partyflock
 
­ Nederland

Dance 4 Life Danst €1.853.920 bij elkaar in de strijd tegen Aids

gepubliceerd door , op
Zaterdag 27 november dansten duizenden jongeren in het Arnhemse Gelredome-stadion voor Dance4Life alsof hun leven ervan afhing. En er híng heel wat van af: dankzij de hulp van deze enthousiast dansende jongeren, het programma Kopspijkers én heel veel anderen, haalde Dance4Life maar liefst 1.853.920 euro op voor de strijd tegen aids! De 10.000 Nederlandse jongeren maakten daarmee een ‘statement of hope’, samen met 10.000 jongeren uit Zuid-Afrika en Indonesië, om zo stiltes en taboes rondom hiv en aids te doorbreken.

Opbrengst voor hiv- en aidsprojecten
Overal in Nederland vonden speciale initiatieven plaats. Zo’n 10.000 scholieren haalden 425.000 euro op met originele acties tijdens het Dance4Life Scholenproject. Eerdere acties leverden al ruim 32.000 euro op. Dance-organisaties ID&T, Q-Dance, B2S en de bezoekers van hun events haalden 150.000 euro binnen, door het afgelopen jaar 50 cent per ticket te doneren. De Minister voor Ontwikkelings-samenwerking verdubbelde de opbrengst van de Nederlandse jongeren (scholieren en de bijdrage van de dance-events) met 600.000 euro. Op de valreep kwam er ook nog een bijdrage van de Verenigde Naties (UNFPA) van 100.000 dollar voor de Dance4Life schoolprojecten in Zuid-Afrika. Verder waren er nog veel donaties via het programma ‘Kopspijkers steunt Dance4Life’. De totale opbrengst wordt door founding partners STOP AIDS NOW! en WPF (World Population Foundation) besteed aan hiv- en aidsprojecten in ontwikkelingslanden.

Dance4Life op tv
Tijdens en na het evenement in het Gelredome presenteerden Jack Spijkerman en Claudia de Breij ‘Kopspijkers steunt Dance4Life’. Tijdens het programma konden kijkers bellen naar het callcenter onder de bezielende leiding van Margreet Dolman, om een financiële bijdrage te doen of donateur te worden van Dance4Life. Belangrijke gast in het programma was Laetitia van den Assum, ambassadeur voor aidsaangelegenheden van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook in Zuid-Afrika was Dance4Life zichtbaar op tv door een live-uitzending op SABC2, hetgeen heel bijzonder is voor een land waar nog zoveel taboes heersen rondom hiv en aids.

Dance4Life gaat door!
Het evenement en het tv-programma vormden het hoogtepunt van Dance4Life in 2004. Maar, de toekomst brengt meer! Dance4Life staat als internationale movement de komende jaren niet stil:
- Mensen en organisaties kunnen zelf ook in actie komen voor Dance4Life via Act4Life.
- Wereld Aids Dag (1 december): Jeroen Post presenteert op TMF van 16.00 tot 18.00 uur een speciale Dance4Life aflevering van zijn programma ‘Play’.
- Wereld Aids Dag: Radio 538 veiling, waarvan de opbrengst naar Dance4Life gaat.
- Tot 7 december: Een spectaculaire internetveiling op eBay, waar bijvoorbeeld een persoonlijke rap van Lange Frans en Baas B, de drumstokken van Jamie van Di-rect, de pet van Ali B, ‘mee naar een gig van Johan Gielen’ en nog vele andere ludieke prijzen geveild worden.
- December: Free Record verkoopt speciale Dance4Life inpakdoosjes, ontworpen door Dadara. Van elk verkocht doosje in Nederland, Finland en Zweden gaat 10 cent naar Dance4Life.
- Februari: Studenten van de Hogeschool INHOLLAND gaan via speciale inzamelingsacties de strijd aan om voor hun vestiging een uniek eigen dance-feest te winnen.
- De verschillende dance-organisaties gaan door met het doneren van 50 cent per ticket op events als Innercity, Trance Energy en In Qontrol.

Het Dance4Life evenement keert vanaf nu elke twee jaar terug, waarbij het uit zal groeien tot een wereldwijd dansfeest, overal gekoppeld aan schoolprojecten, mediacampagnes en fundraising. Vele andere landen hebben al toegezegd in 2006 te zullen meedoen.

60 opmerkingen

Top!!! Goede actie!!
 
Inderdaad een goede actie!!
Het zou ook fijn zijn als zo`n soort actie voor de kankerstichting gedaan zou kunnen worden.
Het zou ook fijn zijn als zo`n soort actie voor de kankerstichting gedaan zou kunnen worden.


:gaap: Weet je hoeveel acties veel geld nodig hebben :gaap:
laatste aanpassing
ik dagt dat er al een keer zo'n actie was voor de kanker stichting 2jaar terug ofzo
 
Idd... Money makes the world go round.

Gelukkig vinden de 'Livestrong' armbandjes nog steeds gretig aftrek. Al lang goed dat jongeren zich ook bewust zijn van de ellende in de wereld en daar actie op ondernemen.
 
to Ray_Nl (snuggere opmerking weer :vaag: )

De actie heet toch Dance For Life!!!!
Weet je hoeveel mensen er overlijden aan de gevolgen van kanker.
:vaag: Ik praat toch niet over een actie zoals Jantje Beton.
laatste aanpassing
goed hoor! van mij mag die actie volgend jaar nog wel weer gestart worden
Hahaha, zag je Duncan kijken toen de klappen met de hamer vielen. Bij elke klap moest hij 1000,- betalen.

:D
:respect: Dit is zeker een zinvolle TOP(Y) actie!!!! :respect:
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 2748, 769}
Artiest {SHOWLIST artist 35299, 42175, 8280}
(Y) :jaja:
Het blijft me toch een goed gevoel geven dat als ik een kaartje haal voor een feest en lkkr uit me dak ga , dat ik daar andere mensen mee help :P

Zou zkr ook fijn als zoiets voor de kankerorganisatie zouden doen, maar AIDS blijft toch de nr 1 ziekte en vooral in Afrikaanse landen.
 
Bah, lekkere manier om dance bekend te maken in de wereld.
"Laten we eerst maar feesten geven onder het mom van "aids", en als dan dance eenmaal bekend is in die landen kunnen we er commerciële feesten gaan geven.

:no:
laatste aanpassing
lekkere opmerking 'de rondjesman'. het gaat niet om bekendheid maar om populariteit wil je er feesten gaan geven. landen waar al genoeg animo is worden sowieso door id&t en andere organisaties in de gaten gehouden. die landen zullen daar uiteindelijk ook van profiteren; hoeveel mensen dromen niet van de feesten die we hier hebben?

d4l is een onafhankelijke stichting; id&t is gewoon de eerste grote organisatie geweest die er aan mee is gaan doen; dat lijkt mij juist een positief punt.
"Laten we eerst maar feesten geven onder het mom van "aids", en als dan dance eenmaal bekend is in die landen kunnen we er commerciële feesten gaan geven.


Die mensen daar hebben al moeite om elke avond eten op tafel te krijgen , daarom dansen wij en geven we hun geld.
Denk je dat een Afrikaan 45 euro over heeft voor een feest :no:
Bah, lekkere manier om dance bekend te maken in de wereld.
"Laten we eerst maar feesten geven onder het mom van "aids", en als dan dance eenmaal bekend is in die landen kunnen we er commerciële feesten gaan geven.


Jij begrijpt het! :)

Kruip nu maar weer terug onder je stoeptegel...
 
Werkzaam bij Rage-Online
dance 4 life :respect:

en nog leuke feestje geven doen ze ook
Artiest {SHOWLIST artist 31027, 16404, 58027}
Ze hadden Duncan Stutterheim goed te pakken bij kopspijkers zaterdag.
Je kon aan z'n kop zien dat ie 't niet cht leuk vond, 1000 euro per rake klap.
 
Gelukkig vinden de 'Livestrong' armbandjes nog steeds gretig aftrek. Al lang goed dat jongeren zich ook bewust zijn van de ellende in de wereld en daar actie op ondernemen.


Het overgrote merendeel van die kinderen draagt die bandjes omdat het 'in' is en niet omdat ze bezig zijn met de zieke mensen.
Hoe zit het eigenlijk met het feestje in t Gelredome op dezelfde dag als Qlimax. DIe opbouw van Qlimax stond er al (grotendeels iig) maar toch was het dance4life feest eerder die dag?
 
Artiest Nivek
goeie actie (Y):)
 
topper weer (Y)


wanneer komt er weer eens zo'n geweldig evenementje bij de stopera in Amsterdam?

heerlijk :bounce: op de tramrails :D
super actie als we zo dor gaan komt het wel goed
 
hier kun je alleen maar :respect: voor hebben!
en iedereen kan wel over duncan zn gezicht hebben, die vent doet het wel!
zag je iemand van udc of b2s daar?
:respect:

Die kaarten zijn toch al fokking duur, dus die 25 cent maakt ook niet meer uit, en zie waar je aan werkt :D:D
 
goeie actie(Y)
 
Artiest JayTD
hele goede actie ! Moeten ze vaker doen!

leuk om te zien hoe duncan's gezicht vertrok met die 1000 € per rake klap :P
 
Uhm...

"De totale opbrengst wordt door founding partners STOP AIDS NOW! en WPF (World Population Foundation) besteed aan hiv- en aidsprojecten in ontwikkelingslanden."

Kan het geld niet beter geïnvesteerd worden in mogelijke remedie's tegen aids? Want naar mijn inziens is de oplossing hierboven een bodemloze put. Ik zag liever dat het geld geïnvesteerd wordt in AIDS-remmers en dergelijke.

Maar ja, wie ben ik... Just my 2 Eurocents...
Goed dat er zo aandacht aan aids word besteed:)
Tjeerdo 30 november 2004 11:00
Bah, lekkere manier om dance bekend te maken in de wereld.
"Laten we eerst maar feesten geven onder het mom van "aids", en als dan dance eenmaal bekend is in die landen kunnen we er commerciële feesten gaan geven.


Jij begrijpt het!

Kruip nu maar weer terug onder je stoeptegel...


:D :D :D

Ach ja, sommigen willen gewoon overal complotten in zien. :D

Ik heb nietsdan lof oor deze actie, hee mooi bedrag ook wat er bij elkaar gespaard is. Hoop dat dit weer en klein stapje dichter bij een medicijn tegen Aids is. :)

:respect:
Ach godverdomme. Dit kan ik dus echt niet hebben he. Dit doen die mensen HUN EIGEN AAN, ze krijgen voorlichting, in veel gevallen zelfs ook condooms, maar VERTIKKEN 't om 't met condoom te doen wegens geloof of omdat ze daar gewoonweg geen zin in hebben.
Geef 't dan verdomme aan de kankerbestrijding, waar ze al ver gevorderd zijn met de onderzoeken, en niet aan zoiets.

Als je geen aids wilt (vooral in die landen) heb je 3 keuzes: Geen sex, sex met condoom, of sex hebben zonder en doodgaan. Als deze mensen voor dat laatste kiezen is dat hun goed recht, maar dan moeten ze de gevolgen dragen. Want ze hebben al veel voorlichtingen gehad, en ze weten onderhand wel dat je hiervan kan doodgaan. Zoals ik al zei ZE DOEN HET GEWOON NIET MET CONDOOMS wegens geloof of gewoon geen zin. Nou als je bereid bent je leven op te offeren hiervoor doe dat dan maar, maar verwacht dan geen hulp uit het Westen. Maar natuurlijk zijn wij hier weer zo achterlijk om ze wel te helpen.
Maargoed blabla vast veel commentaar weer op mijn opmerking, maar zo is het gewoon.
laatste aanpassing
 
(Y) Achteraf vind ik het toch een goede actie, met zn allen kunnen we het probleem wel aanpakken. :yes:
laatste aanpassing
 
giro 555 tnv help apelgabjuhh de winter door het is niet verplicht maar ooooh wee als ik jullie moet dwingen;)
Folkie (APC) ik ben het gedeeltelijk wel met jou een als ik dat zo lees. Tegen kanker kan je nix doen... dat krijg je!! :( Tegen aids kan je je wel degelijk beschermen door een concoom !!
En ben jet met je eens zoals jij zegt: ZE DOEN HET GEWOON NIET MET CONDOOMS wegens geloof of gewoon geen zin. Nou als je bereid bent je leven op te offeren hiervoor doe dat dan maar, maar verwacht dan geen hulp uit het Westen.
Je kunt wel zeggen ze krijgen genoeg voorlichting maar dat krijgen ze niet! Denk je nou echt dat al die mensen dommer zijn dan hier?? Pfff sorry hoor maar dat gaat er bij mij niet in.
Artiest Nijs
Respect the cock
Neuken met een sok

probleem opgelost......
netjes hoor
echt waar, ik vind het een goede actie
 
Jezus Folkie en GsusGirl...denk eens na...aids kan wellicht voorkomen worden door t gebruik van condooms, maar denk eens aan de kinderen van besmette mensen die met t hivvirus geboren worden, hebben die ook een keus!!!!!!!!!!!!
 
en luister eens GsusGirl, waarom is er eigenlijk zonnecreme als je tegen kanker toch niks kan doen? o jah!!!
Folkie (APC) 30 november 2004 17:16
Ach godverdomme. Dit kan ik dus echt niet hebben he. Dit doen die mensen HUN EIGEN AAN, ze krijgen voorlichting, in veel gevallen zelfs ook condooms, maar VERTIKKEN 't om 't met condoom te doen wegens geloof of omdat ze daar gewoonweg geen zin in hebben.
Geef 't dan verdomme aan de kankerbestrijding, waar ze al ver gevorderd zijn met de onderzoeken, en niet aan zoiets.


Zo en van welke planeet kom jij? %)

Empatisch vermogen kennen ze daar niet lijkt me.

Of kun jij je er niets bij voorstellen dat je geboren wordt als klein onschuldig babietje ergens ver weg in Afrika...met HIV...omdat je moeder besmet was. En je dus zodoende in je handjes mag klappen als je de 10 jaar haalt. Zonder mama en papa want die zijn al dood.

Of dat je als welgesteld Nederlands meisje terugfietst van een avondje stappen en van je fiets wordt afgetrokken. En verkracht wordt. Door iemand met HIV.

Misschien dat deze dan wel een beetje voor te stellen is voor je. Je komt in het ziekenhuis terecht na een val van je brommertje in het buitenland. En krijgt een bloedtransfusie. Met besmet bloed.



Allemaal nog te ver van je bed?

Goed, je heet Martijn, bent 4 jaar (dat zou een hoop verklaren natuurlijk) en woont in Axel. Je bent lekker op stap geweest met je gabbervriendjes en hebt heel de nacht lopen feesten. Beetje pep genift om het vol te houden. Daar kwam je toevallig TerreurKutjuhNL-Sabinutjuh tegen op wie je al langer een oogje hebt. Van het een komt het ander. Je kent dr al een tijdje dus waar zul je je druk om maken als je in je vage bui met haar in bed beland na dat feestje. Tja. Je bent vaag, hebt geen condooms in de buurt maar bent wel geil. Ach, een keertje zonder, zo'n vaart zal het toch niet lopen...

Tot 4 maanden later de telefoon gaat en Sabinutjuh je vertelt dat ze erachter is gekomen dat ze HIV heeft.



Nog te ver van je bed?

Stel, je hebt een vriendin. Al een jaartje of wat. Natuurlijk doe jij het dan nog safe want jij bent zo'n heilig boontje, jij neukt alleen maar met condoom. Zelfs als ken je iemand 3 jaar. Zelfs al is ze getest. Toch? Of moet je je reply al gaan aanpassen nu? Stel je voor...dat lieve viendinnetje van je gaat een keertje vreemd. Zonder het safe te doen. Stel je voor dat jij van niks weet en haar lekker ligt te beffen (want je kunt me veel wijsmaken, maar niet dat je altijd beft met een beflapje). Toevallig heeft ze een klein wondje binnenin en komt er wat bloed vrij. Wat je niet eens merkt.

Het zou zomaar kunnen gozer dat je vriendinnetje door dr slippertje HIV heeft opgelopen. En jou daarmee besmet.

Natuurlijk ligt de grootste verantwoordelijkheid bij jezelf maar heb jij ENIG idee hoe kwetsend zo'n ondoordachte uitspraak kan zijn voor iemand uyit bovengenoemde situaties?

Denk daar maar eens over na.

Dan laat je het wel uit je kop om vol;gende keer zo'n achterlijke ondoordachte reply neer te posten.

Enne...doe ze de groeten daar op die planeet van je.
GsusGirl 30 november 2004 19:19
Folkie (APC) ik ben het gedeeltelijk wel met jou een als ik dat zo lees. Tegen kanker kan je nix doen... dat krijg je!!


En jij woont op dezelfde planneet begrijp ik? gezellige boel moet het daar zijn met al die onnadenkende mensen.

Gelukkig is het nooit bewezen dat roken longkanker in de hand kan werken, dat te vaak zonnen huidkanker kan veroorzaken en dat teveel alcohol drinken kan leiden tot slokdarmkanker.

Nee, AIDS krijg je alleen als je een hero-spuitende homo bent die zich elke weke door een ander in zn kont laat naaien. Kanker, dat is pas zielig.

Allemachtig zeg. Het zal de leeftijd wel zijn ofzo.
 
Folkie = een sukkel! :[

Wackiejacky (y)


NIEMAND hier heeft ook maar enig idee hoe het leven in een ontwikkelingsland is! Wij hebben geluk dat we hier mogen wonen en het is onze plicht om mensen die het VEEL slechter hebben als ons te helpen!
laatste aanpassing
 
Maargoed blabla vast veel commentaar weer op mijn opmerking, maar zo is het gewoon.
als je zulke kansloze opmerkingen maakt, dan wel ja....>>> zeer triest ventje die folkie (n)
laatste aanpassing
 
Ik had in ID&T magazine een artikel over deze organisatie gelezen.
Ik heb echt veel respect voor Dennis Karpes en Ilco van der Linden.
Ze hebben samen iets geweldigs neergezet! :respect:
laatste aanpassing
 
:respect:wackiejackie:respect:
 
2Folkie (APC) :nee:
kansloos, ubertriest, zielig..........enz enz enz.........
voortaan nadenken over je woorden!
Ehm voor 't geval je dat even had gemist, ik had het dus niet over de kinderen die er mee geboren worden. Als je leest gaat het geld naar voorlichtingen hier over, en hoe je dit kan voorkomen. Het geld gaat NIET naar aids remmers! Dat wilde ik alleen even duidelijk maken. Want de geboren kinderen zijn al besmet met het HIV virus, en het zou beter zijn dat ze de voorlichtingen doorgeven van ouders naar kinderen. Alle volwassenen weten nu onderhand al hoe het werkt, dus waarom moeten "wij" dan zorgen dat die kinderen worden voorgelicht..
en luister eens GsusGirl, waarom is er eigenlijk zonnecreme als je tegen kanker toch niks kan doen? o jah!!!


Ok, ik zal me voortaan insmeren met zonnebrand
creme, dan krijg geen kanker. Slim idee man! :no:


Je bent lekker op stap geweest met je gabbervriendjes en hebt heel de nacht lopen feesten. Beetje pep genift om het vol te houden.


Lage, irrelevante, totaal onnodige opmerking die hier niks mee van doen heeft. :frusty:
 
Jij volgt hem echt niet.. zoals eerder gezegd..

Kruip maar weer lekker onder die steen waar je vandaan kwam (Y)

Wackiejacky :respect:

Jij begrijpt hem :)
Nee ik snap jullie ook niet maarja laat mij toch gewoon uit m'n nek lullen. Ik heb natuurlijk geen verstand meer door al die pep die ik pak volgens wackyjackie :| :)
Dus 't is al goed jongens :Z
Heb je ooit van sarcasme gehoord Folkie? Toen ik over die planeet begon had je dat er al uit kunnen halen.

Je zet zelf een profielfoto neer met een enorme pupil dus dan is zo'n linkje snel gelegd. Ik schetsgewoon een situatie zoals die dagelijks voorkomt en waar je je wellicht in kunt inleven. Het is niet voor niets dat deze organisatie samenwerkt met de dancescene. Hoe vaak komt het niet voor dat mensen beneveld door drank of drugs iemand tegenkomen en ermee naar huis gaan? Vaker dan je denkt hoor.

Dat jij dit nu helemaal persoonlijk oppakt...tja. Daar kan ik niets aan doen. je zou ook eerst eens kunnen proberen te begrijpen wat de intentie van mn post is.

Jij zegt letterlijk dat het je eigen schuld is als je Aids krijgt. Zoiets getuigt gewoon van geen enkele kennis, geen enkel respect en daarmee lok je replies als bovenstaande uit.
laatste aanpassing
 
Hoop niet voor die mensen dat het net zo druk was als Qlimax... ;)
zkkr heb ik respect voor wackiejacky
lekkere tekst oor (Y)
greets
 
Goede actie(y) (y)

Ik hoop alleen dat deze actie een hele tijd door blijft gaan aangezien er nog een lange weg te gaan is om dit probleem de wereld uit te helpen

Greetz Thijs
Hoe veel mensen gaan nog zeggen dat ze wackiejacky zo goed vinden? Misschien zelf nog wat toe te voegen?
 
wackie jacky top van je
(Y)
wackiejacky :respect:

en weet niet hoe ze dat met Qlimax hadden gedaan. had iig nergens iets meer ervan gezien. maar het was met Qlimax nog drukker, maar denk nog gezelliger ;) :D :bounce: